Evil Eye

review: de evil eye basou zonnebril

Een goede zonnebril is iets wat altijd in je reiskoffer zou moeten zitten. En dan bedoel ik geen plastic accessoire, maar een echte, goede zonnebril die jouw ogen tijdens het reizen beschermd tegen fel licht. Zoals de Evil Eye Basou zonnebril.

Het Oostenrijkse brillen merk Evil Eye richt zich met zijn collectie eyewear op sporters en actieve reizigers. Mensen die een sterke zonnebril nodig hebben wanneer ze de bergen in trekken om te hiken of te skiën. Mensen die hun ogen willen beschermen wanneer ze de natuur in trekken op zonnige dagen. Mensen zoals ik.

Kwaliteit uit Oostenrijk

Evil Eye is onderdeel van het gekende brillenmerk Silhouette. Dit familiebedrijf heeft zijn hoofdzetel in het Oostenrijkse Linz, waar de Evil Eye sportbrillen ontworpen en ontwikkeld worden. Evil Eye heeft verschillende modellen in zijn gamma, gericht op alle mogelijke sporten en noden. Van eenvoudige brillen voor recreatieve sporters tot gespecialiseerde modellen voor topsporters.

De monturen van Evil Eye worden gemaakt van het voor Evil Eye ontworpen materiaal PPX. Dit materiaal is stevig, flexibel en slijtvast. De monturen zijn voorzien van traction grip, waardoor de bril stevig op je hoofd blijft zitten, en een quick-release hinge: bij zware druk klikken de poten los van het frame.
Evil Eye ontwerp zijn brillen niet alleen met verschillende sporten in het achterhoofd, maar ook met lichamelijke voorkeuren. Zo kan je de meeste monturen aan jouw neus aanpassen met de double-snap neusbrug.

Evil Eye

De Evil Eye Basou sportbril.

Een bril op sterkte

De brilglazen van Evil Eye worden gemaakt uit polycarbonaat, een duurzaam en sterk materiaal dat jouw ogen beschermd tegen UV licht en opspringend vuil of water. Om de brilglazen zo efficient mogelijk te maken gebruikt Evil Eye verschillende technologieën: brilglazen met LST® technologie verhogen het contrast, wat voor een scherper zicht en grotere concentratie zorgt. VARIO brilglazen met fotochromatische technologie passen zich aan het veranderende licht aan. Tenslotte dempen gepolariseerde brilglazen de schitteringen op weerspiegelde oppervlakten, zoals water of ijs.

Sporters die brilglazen op sterkte nodig hebben, kunnen die bestellen bij Evil Eye. Glazen op sterkte kunnen in de monturen gezet worden of met behulp van een clip-on systeem aan de bril bevestigd worden. Daarnaast kunnen de verschillende technologieën gecombineerd worden met brilglazen op sterkte, zodat je jouw zonnebril echt helemaal aan jouw noden kan aanpassen.

Tenslotte kan de bril met jou ‘meegroeien’. De sportbrillen van Evil Eye zijn zo ontworpen dat de glazen eenvoudig en snel vervangen kunnen worden als de situatie daar om vraagt. Met het handige quick-change systeem kan je dat zelfs gemakkelijk zelf doen.

Ook wanneer je brilglazen met een andere sterkte nodig hebt, kan je die eenvoudig bestellen via de opticien en in het montuur (laten) plaatsen.

Evil Eye

Licht, sterk en duurzaam.

Een zonnebril voor een reiziger

Ik draag een Evil Eye Basou. Een eenvoudige zonnebril in een neutraal model. Een bril die ik even goed kan dragen tijdens een citytrip als tijdens een hike in de wilde natuur. Mijn Basou heeft glazen op sterkte en is voorzien van de fotochromatische technologie: dat wil zeggen dat de brilglazen zich aanpassen wanneer het licht verandert.

De Basou is gericht op hedendaagse vrouwen die een goede zonnebril nodig hebben voor allerlei activiteiten, zonder dat de bril die er te sportief uitziet. Het montuur is onder andere voorzien van traction grip, een double-snap neusbrug en een quick-release hinge. De Basou wordt geleverd met een microvezel zakje en een harde brillendoos met rits.

Evil Eye

De Basou in zijn brillendoos.

Mijn Basou en ik

Het is geen sinecure om een goede zonnebril op sterkte te vinden en al helemaal niet om een sportbril op sterkte te vinden. Maar de Basou bevalt mij. Je kan het zelfs een schot in de roos noemen. De bril is licht en toch sterk genoeg dat ik niet bang hoef te zijn hem écht te gebruiken. Je weet wel. Tijdens het reizen, wanneer ik door de bergen hike of wanneer ik te paard door de bossen raas.

De brilglazen zijn kristalhelder. De lichte tint verhoogt het contrast, waardoor kijken minder inspanning vraagt. Eigenlijk vind ik de glazen zelfs beter dan die van mijn dagdagelijkse bril.

Het montuur is licht, stevig en zit vast op mijn hoofd. Ik zou salto’s kunnen draaien zonder dat de bril een millimeter van plaats verschuift. Bovendien is de bril erg stevig. Zo stevig dat hij het zonder moeite zou overleven als ik er per ongeluk op ga zitten. Ik vind dat belangrijk in een zonnebril.

Als ik echt een minpunt moet zoeken, dan zou ik kunnen zeggen dat de poten van de bril een beetje strak zitten rond mijn hoofd. Als je de Basou een hele dag draagt, dan voel je dat wel. Natuurlijk is het net de kracht in de poten die de bril zo stevig op zijn plaats houdt. Maar als je gevoelig bent aan hoofdpijn door strakke brillen, dan raad ik aan om je Evil Eye bril goed te passen voor je hem aankoopt.

De Evil Eye Basou is beschikbaar is zes verschillende kleuren. Je kan de Basou (en andere Evil Eye modellen) enkel kopen bij de opticiens die het merk verdelen. De prijs voor de Basou start op 159 euro. Heb je brilglazen op sterkte nodig, dan wordt de bril natuurlijk duurder. Maar eerlijk? Het is de investering écht waard.

Evil Eye

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *