elektrische fietspomp van Donrox

Review: de elektrische fietspompen van Donrox

Wie met de fiets reist, of de fiets graag meeneemt op reis, kent het probleem van platte banden. Of van te hard opgepompte banden. In dit artikel test ik de Donrox Ride F511 en de Donrox Ride A922: twee elektrische fietspompen of compressoren.

Ik ben een fervent mountainbiker. Mijn laatste vakantie bracht ik door in het Zwarte Woud, waar ik in een tent logeerde en de hele dag door de bossen scheurde op mijn fiets. Op de mountainbike is bandenspanning van cruciaal belang als je op verschillende ondergronden gaat rijden. Zelfs een tiende van een bar kan het verschil maken. Haal je die bocht in los zand of beland je in de kant?

Met een handmatige fietspomp is de bandenspanning steeds een beetje gokken. De Donrox Ride F511 en Donrox Ride A922 beloven de exacte druk kunnen geven.

elektrische fietspomp
Ik ben een fervent mountainbiker.

De technische specs

Voor dit artikel test ik de Donrox Ride F511 en de Donrox Ride A922. Beide pompen hebben soortgelijke features, maar hebben vooral toepassingsverschillen. Ze kunnen tussen de 0,1 en 8.2 bar druk opbouwen, en zijn beiden geschikt voor zowel fietsen, wagens, sportballen of zelfs strandspeelgoed. Al wordt bij dat laatste aangeraden goed na te kijken welke druk je nodig hebt. Je wil niet dat je strandflamingo uit elkaar ploft.

De Donrox Ride F511 en de Donrox Ride A922 worden allebei geleverd met een USB-kabel om de pomp op te laden, een luchtslang met een aansluiting voor een autobandenventiel en drie verloopnippels voor het oppompen van ballen, van opblaasbaar speelgoed en fietsbanden met een Frans en Hollands ventiel.

Je bedient de pomp eenvoudig met een aantal knoppen en een oplichtend scherm waarmee je de juiste toepassing kiest. Ben je niet thuis met de drukeenheid bar, of staat er PSI op je fietsband? Geen nood, de pomp kent alle drukeenheden: bar, kilopascal, PSI en zelfs een additionele kilogram per cm², wat in essentie hetzelfde is als bar. Bovendien kan je je eigen instellingen opslaan in beide pompen.

Tenslotte vind je bovenaan de pompen een zaklamp die je kan gebruiken om in het donker je banden op te pompen of, gewoon, als zaklamp.

elektrische fietspomp
De Donrox Ride A922

Voorbereiding

Voor ik aan het testen ga, bekijk ik eerst de video die Donrox beschikbaar stelt. In deze video wordt minutieus uitgelegd hoe je de pompen het beste gebruikt. Mensen slagen dit soort instructievideo’s wel eens over, maar in het geval van de Donrox Ride F511 en de Donrox Ride A922 loont het om de video even te bekijken.

Na het bekijken van de video laad ik de pompen op. Dat duurt enkele uren, maar daarna heb ik, naar eigen zeggen, genoeg energie om met de Ride F511 een half uur continue te pompen, en met de Ride A922 twintig minuten te pompen.

elektrische fietspomp
De Donrox F511 elektrische fietspomp

Testrit met de fiets

De Donrox Ride F511 is een compacte elektrische pomp die me ideaal lijkt voor het fietsen. Met zijn 3,8 x 6 x 15,2 centimeter en volgens mijn weekschaal slechts 360 gram, lijkt deze me het handigste om mee op pad te nemen. Hij past prima in een rugzak, al voel je, vooral door de grootte van de pomp, wel dat je hem bij hebt.

Gepakt en gezakt rijd ik naar mijn favoriete bos, en begin enthousiast mijn fiets klaar te maken. De Donrox Ride F511 produceert meteen een opvallend geluid. Passerende mountainbikers fronsen toch even en ik stond eigenlijk nog maar op de drukke parking. In een stille omgeving valt het geluid van de pomp extra op. Toch een licht nadeel.
Gestaag gaat de pomp naar de gewenste druk van 1,8 bar. Zeer gestaag. Met ongeveer 0,1 bar/3-4 seconden sta je toch even te kijken vooraleer je band de gewenste druk heeft. Dat kan ik sneller met de hand.

Het resultaat is wel erg goed: mijn fietsbanden hebben de juiste bandenspanning en mijn mountainbiketocht door los zand verloopt prima. Zodra ik van los zand naar verharde wegen overschakel, pomp ik eenvoudig druk bij. Pluspunt: zodra ik de fietspomp aan de band koppel, geeft hij de huidige bandenspanning aan.

elektrische fietspomp
Compact en handig.

Een test op de wagen

De Donrox Ride A922 is met zijn 10,4 cm x 5,6 cm x 20,1 cm groter dan de Donrox Ride F511. Daarom neem ik hem niet mee op een mountainbiketocht, maar neem ik de proef op de som met mijn wagen. Als accountmanager voor een welbekende brandstofleverancier, is het verbruik van de wagen iets wat ik nauwlettend in het oog houd en probeer te reduceren. Een goede bandenspanning helpt daarbij. Mijn wagen heeft bovendien druksensoren, waardoor ik de gegevens van de pomp naast de gegevens van mijn wagen kan leggen.

Voor ik aan het pompen ga,  lees ik de bandenspanning van mijn wagen. De banden staan op 1,8 – 1,9 bar. Ik koppel de Donrox Ride A922 op de ventielen en begin te pompen. Desondanks ik toch brede, zware banden onder de wagen heb, blijft de pomp consistent druk opbouwen. Pluspunt. Na een tweede spanningscontrole blijkt dat de pomp perfect zijn werk heeft gedaan. De banden van mijn wagen hebben precies de gewenste druk bereikt.

elektrische fietspomp
De compacte Donrox Ride A922 pompt moeiteloos mijn autobanden op.

Review Donrox pompen

De pompen zijn inderdaad handig en doen wat ze beloven. Omdat tijdens het biken elke gram telt, neem ik de Donrox Ride F511 liever niet mee op de mountainbike. De Donrox Ride F511 heeft echter het perfecte formaat voor wie met fietszakken of een rugzak reist. Stop hem gewoon in een zijzakje of onderaan je bagage.

De Donrox Ride A922 is groter dan de Donrox Ride F511 en gebruik ik daarom liever voor de wagen. De pomp neemt niet al te veel plaats in de koffer of in je handschoenenkast. Met de Donrox Ride F511 is het een kleine moeite om elke maand je bandenspanning even te checken. Zo rijd je veiliger én 2% tot 5% zuiniger. Je kan de pomp opladen met de 12V stekker van je wagen. Met deze pomp zit je dus goed voor off road routes of langere road trips.

Beide pompen hebben wel een beperkte batterijtijd. Om eerlijk te zijn lopen ze sneller een beetje leeg dan het beloofde halfuur. Dat is natuurlijk op zich geen probleem, want je hoeft geen halfuur te pompen om je banden de gewenst druk te geven, maar voor vertrek kijk je best wel even na of de pompen nog voldoende energie hebben.

Leuke extraatje: de fietspompen zijn ook de gebruiken als powerbank. Met een opgeladen pomp kan je één mobiele telefoon opladen.

De Donrox Ride F511 en de Donrox Ride A922 zijn simpelweg handig. Fervente sporters zullen misschien tegen het formaat aanbotsen, maar voor fietsreizigers en roadtrippers is dat minder belangrijk. Het grootste minpunt is het geluid en de snelheid waarmee de pompen hun werk doen. Zit je er niet mee in om even te wachten in plaats van handmatig te pompen of wil je je autobanden bijstellen wanneer nodig? Dan zijn deze pompen wat voor jou.

Niet overtuigd van de modellen? Check hun website voor meer elektrische fietspompen en draagbare compressoren.

elektrische fietspomp

Winactie

In samenwerking met Donrox geven wij twee elektrische pompen weg. Wil je kans maken op een Donrox Ride F511 of een Donrox Ride A922, laat dan een comment achter onderaan dit bericht. Vergeet er niet bij te vermelden welke pomp je wil én vergeet niet om je mailadres in te vullen zodat we je kunnen contacteren als je gewonnen hebt.

De wedstrijd loopt van zondag 17 oktober 2021 tot woensdag 27 oktober 2021, 12u. Enkel mensen die in België of Nederland wonen kunnen deelnemen aan de wedstrijd. De twee winnaars worden willekeurig gekozen en bekend gemaakt op onze facebookpagina. De winnaars krijgen ook een mailtje. Reageert er een winnaar niet voor zondag 31 oktober 2021, dan gaat de prijs automatisch door naar de volgende, willekeurig gekozen winnaar. Neem je deel aan de wedstrijd, dan ga je automatisch akkoord met het reglement. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd.

Extra kans om te winnen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier. Opgelet: je inschrijven voor de nieuwsbrief is niet genoeg. Vergeet niet om me in de comments te laten weten dat je wil winnen.

Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

85 responses to “Review: de elektrische fietspompen van Donrox”

 1. Patrick Mertens Avatar
  Patrick Mertens

  Super kansje gewaagd

 2. Werner Avatar
  Werner

  Dat is nog eens een zeer nuttig product

 3. Patty Avatar
  Patty

  Prima voor op mijn fietstochtjes

  1. Katrien Avatar
   Katrien

   Dit ziet er handig uit! Ik heb een lichte voorkeur voor de Donrox A922.

 4. peggy bevers Avatar
  peggy bevers

  kansje gewaagd

 5. Anneleen De Visscher Avatar
  Anneleen De Visscher

  Oh ik doe heel graag mee voor mijn vriend. Zou me wat geruster achterlaten als vriend weer gaat fietsen 🙂

 6. Joeri Ophalvens Avatar
  Joeri Ophalvens

  Dit zou heel handig zijn om tijdens de fietstochten met de vrienden altijd op zak te hebben.

 7. Peter Avatar
  Peter

  Donrox Ride F511

 8. Els Avatar
  Els

  de Donrox Ride A922

 9. Els DJ Avatar
  Els DJ

  Donrox Ride F511

 10. Follon Werner Avatar
  Follon Werner

  Dit zou wel gemakkelijk zijn, want vorige keer lang gesukkeld om mijn band terug hard te krijgen

 11. Hullebus wilfried Avatar
  Hullebus wilfried

  Donrox Ride F511
  nu ik op pensioen ben rijd ik veel meer met de fiets dus kan ik de Donrox Ride F511 zeer goed gebruiken

 12. Hans Renkens Avatar
  Hans Renkens

  De Donrox ride A922 lijkt min een super handige tool om de autobanden voor jd deur op spanning te brengen. Helaas kan dit niet bij ieder tankstation, dus is dit een super handig apparaat. Zoals jullie weten is een goede bandenspanning ook beter voor het milieu .

 13. Eline Julin Avatar
  Eline Julin

  Superleuke actie! Ik maak heel graag kans op de Donrox F511 om zelf mijn banden te kunnen oppompen.

 14. Reinder Brugma Avatar
  Reinder Brugma

  Eindelijk een handig hulpmiddel om overal de juiste spanning te hebben met de A922.

 15. de Breuker greet Avatar
  de Breuker greet

  Ik waag mijn kansje voor de Donrox Ride A922. Wat een handig toestel 🙂

 16. Nicky Peeters Avatar
  Nicky Peeters

  Ik ben nu al fan.
  De Donrox Ride A922 is wel iets wat iedereen in huis wil hebben.

 17. martin vanhaelemeesch Avatar
  martin vanhaelemeesch

  Donrox Ride F511

 18. martin vanhaelemeesch Avatar
  martin vanhaelemeesch

  Donrox Ride F511

 19. Katrien Vandorpe Avatar
  Katrien Vandorpe

  Zal hier veel gebruikt worden

 20. Vandoorne Avatar
  Vandoorne

  Super handig en geweldig nuttig

 21. Wrn Avatar
  Wrn

  Gebruiksvriendelijk en vooral practisch

 22. Jan Avatar
  Jan

  De Donrox Ride A922 , ook handig voor de wagen.

 23. Mahieu Avatar
  Mahieu

  Intressant voor op mijn fietstochtjes en bruikbaar

 24. Werre Avatar
  Werre

  Voor meerdere doelen bruikbaar Ik bedoel practisch alle banden niet voor vrachtwagens

 25. Vandoorne W Avatar
  Vandoorne W

  Geweldig en ook zeer handig

 26. Gunter De Clercq Avatar
  Gunter De Clercq

  Super leuke winactie! Ik waag mijn kans voor de Donrox Ride F5118. Fingers crossed.

 27. Tom Avatar
  Tom

  Handig zo een kleine pomp 🙂

  1. Tom Avatar
   Tom

   De Donrox Ride F511 lijkt me de beste

 28. WNR Vandoorne Avatar
  WNR Vandoorne

  Practisch voor mijn fiets en handig om mee te nemen

 29. Christine Claeys Avatar
  Christine Claeys

  Graag een kansje voor Donrox Ride A922

 30. SYLVIA VAN WASSENHOVE Avatar
  SYLVIA VAN WASSENHOVE

  ik doe zeer graag mee aan deze give- away.
  Handig bij pech

 31. monique cieters Avatar
  monique cieters

  donrox Ride F511

 32. Anton Avatar
  Anton

  Ik doe graag mee voor de Donrox Ride F511!

 33. Mac Avatar
  Mac

  Hierbij mijn deelname voor de Donrox Ride A922

 34. herman vanherp Avatar
  herman vanherp

  meedoen voor de Donnox Ride F511

 35. Caroline Avatar
  Caroline

  Ik doe heel graag mee voor de Donrox Ride F511 voor mijn fiets! 😀

 36. Bart De Smet Avatar
  Bart De Smet

  Mijn voorkeur zou naar de Donrox Ride A922 gaan.
  Ook ontzettend handig om bij te hebben tijdens een tocht met de wagen en af en toe roadtrip + wandeltocht is ook leuk 🙂

 37. Annemie Cornelis Avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee voor De Donrox Ride A922

 38. Verbesselt Freddy Avatar
  Verbesselt Freddy

  Zou heel leuk zijn om de Donrox Ride A922 te mogen winnen want zo moet ik niet meer naar de garage gaan om de banden van mijn wagen te laten oppompen.

 39. Justine Lefevre Avatar
  Justine Lefevre

  De Donrox Ride F511 zou volstaan, met de wagen heb ik assistance, met de fiets jammer genoeg (nog?) niet.

 40. evy Avatar
  evy

  Kansje gewaagd. Ik kies voor de Donrox Ride F511.

 41. Sandra Avatar
  Sandra

  Graag een kansje voor Donrox Ride F511

 42. Elke Avatar
  Elke

  Ik speel graag mee voor de Donrox Ride A922. Autobanden en fietsbanden oppompen , op die manier hopelijk ook een makkelijker klusje voor mij 🙂

 43. Rita Avatar
  Rita

  Leuke actie waar ik graag aan deelneem. Donrox Ride A922

 44. Greta Avatar
  Greta

  Wat een heerlijk functioneel ‘gadget’ – hoewel deze term de lading niet echt dekt – het is veel meer dan een gadget 🙂
  Wat zou ik graag de Donrox Ride F511 meenemen op mijn vele fietstochten in binnen- en buitenland.

 45. Kim Avatar
  Kim

  graag kans voor de Donrox Ride A922! heel handig lijkt me dat

 46. vandenbussche charline Avatar
  vandenbussche charline

  ik doe mee voor de donrox ride A922. voor onze autobanden gaan we nu naar de garage.. de juiste druk lijkt maar niet te lukken, dus wie weet is dat bij deze opgelost:-)

 47. Wendy Avatar
  Wendy

  Ik doe graag mee voor Donrox Ride F511

 48. bart carrein Avatar
  bart carrein

  de Donrox Ride A922

  staat al een tijdje op mijn verlangslijstje

 49. Patrick Mertens Avatar
  Patrick Mertens

  De Donrox Ride A922 , ook handig voor de wagen.

 50. luc vanhulle Avatar
  luc vanhulle

  De Donrox Ride A922 , graag deze om regelmatig de autobanden te controleren en de fietsbanden ook op te pompen.
  een schitterend geschreven artikel met veel uitleg! daarom stel ik me graag kandidaat om dit effectief te testen al die functies!

 51. Mia Van de Velde Avatar
  Mia Van de Velde

  Geweldig, ben mijn fietspomp kwijtgeraakt en dat is een geweldige optie.
  De Donrox Ride A922 zou een geweldige vervanger zijn.

 52. Karl Avatar
  Karl

  de Donrox Ride A922 graag 🙂

 53. Greta Fransen Avatar
  Greta Fransen

  Graag Donrox Ride A922 , ik waag met plezier mijn kansje

 54. Nico Vermeulen Avatar
  Nico Vermeulen

  Ik doe graag mee voor de Donrox Ride A922 , deze gaat me zeker echt helpen

 55. Hannie Fischer Avatar
  Hannie Fischer

  Dit lijkt me ideaal, daar ik mijn fietspomp verloren ben , ik kan hem ook voor de wagen gebruiken, super handig dus ga ik voor Donrox Ride A922

 56. Annick Van Doren Avatar
  Annick Van Doren

  Wat een duidelijke uitleg ! Ik wil deze zeker proberen. Donrox Ride A922

 57. Matisse Janssens Avatar
  Matisse Janssens

  Donrox Ride A922 Ik ben zeker dat deze nog dikwijls van pas zal komen

 58. Rudi Avatar
  Rudi

  Ik zou graag meedoen voor de Donrox Ride F511.
  Deze kan ik dan meenemen op onze fietstochten in binnen- en buitenland.

 59. Veronique Huysentruyt Avatar
  Veronique Huysentruyt

  ik ga voor de Donrox Ride A922

 60. Bart Neyts Avatar
  Bart Neyts

  Donrox Ride A922 lijkt me superhandig om mee te nemen op fietsreis!

 61. Elly E. Avatar
  Elly E.

  Na het lezen van de review wil ik mijn kansje wagen voor voor de Donrox Ride F511. Fijn om me te nemen tijdens de gezamenlijke fietstochten

 62. Morren Noella Avatar
  Morren Noella

  Doe super graag mee.

 63. Gerda Avatar
  Gerda

  Wie niet waagt niet wint ! Superhandig om steeds bij te hebben op fietstocht.

 64. John Avatar
  John

  een hebbeding! lijkt superhandig

 65. Stef Nagels Avatar
  Stef Nagels

  de Donrox Ride A922 ziet er fantastisch materiaal uit!

 66. Steve Moens Avatar
  Steve Moens

  Ik doe graag mee voor de Donrox Ride A922

 67. Joeri Somers Avatar
  Joeri Somers

  Daar ik ook vespa-ritjes doe en jaarlijks 1 tocht van een weekje, dan zou de Donrox Ride A922 een geweldig toestel zijn 🙂

 68. Ellen P Avatar
  Ellen P

  Wie kan er nu zonder de Donrox Ride A922, …. ikke ni 🙂

 69. Sander Paridaens Avatar
  Sander Paridaens

  Wat zou de Donrox Ride F511 leuk zijn om mee te nemen op fietsvakantie!

 70. peter p Avatar
  peter p

  Ik waag mijn kans voor de Donrox Ride F511

 71. kim peeters Avatar
  kim peeters

  Donrox Ride A922 lijkt mij echt de max 🙂

 72. Shana Avatar
  Shana

  Heel graag de Donrox Ride F511!

 73. bernadette marchal Avatar
  bernadette marchal

  Ik waag mijn kans voor de Donrox Ride A922

 74. De Couck Stef Avatar
  De Couck Stef

  Super! Ik waag mijn kans voor de Donrox Ride A922!

 75. Van Eenaeme Ann Avatar
  Van Eenaeme Ann

  Mooi! Ik doe mee voor de Donrox Ride F511!

 76. Guy Caers Avatar
  Guy Caers

  Wat zou het handig zijn om Donrox Ride A922 deze altijd bij de hand te hebben. Eindelijk een heel nuttig geschenk dat ons echt goed zal helpen

 77. Vicky Vermeulen Avatar
  Vicky Vermeulen

  De Donrox Ride A922 lijkt me een heel handig ding dat voor ons echt goed van pas zou komen.

 78. Nick Avatar
  Nick

  Een alleskunner zoals de Donrox Ride A922 zou zeer welkom zijn 😉

 79. Alex Smith-Lefevre Avatar
  Alex Smith-Lefevre

  Zonder twijfel de Donrox Ride A922. Handig voor in de auto en op de fiets dus maar 1 toestel nodig.

  1. Ides Avatar
   Ides

   De Donrox Ride F511 is zeer handig in gebruiken, kan je gemakkelijk mee nemen is ook snel voor het opladen heb ook een Donrox Ride FT 01-Opbergkoffer besteld zeer handig.

 80. […] vertrek hoe je banden moet plakken en hoe je de ketting er weer op legt. Pak een reparatiekit en een fietspomp in en zorg dat je die gemakkelijk kan terugvinden als het nodig […]

 81. […] waarbij in mijn Neyland uitgebreid kan testen. Deze keer geen stevige wandeling door de Ardennen of mountainbiketochten in een Europees gebergte, maar een surfvakantie in Zuid-Frankrijk – nog niet te hard fronsen, want surfen is niet enkel […]

 82. Rob Lemmens Avatar
  Rob Lemmens

  Ik had graag de 511. Waarom? Ik wordt nuet van het handmatig oppompen van de banden van mijn elektrische fiets. Dit is super handig. Daarbij zal mijn dochtertje ook blij zijn dat ik eindelijk wat vaker haar eenhoorn kan opblazen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *