elektrische fietspomp

review: de elektrische fietspompen van donrox

Wie met de fiets reist, of de fiets graag meeneemt op reis, kent het probleem van platte banden. Of van te hard opgepompte banden. In dit artikel test ik de Donrox Ride F511 en de Donrox Ride A922: twee elektrische fietspompen of compressoren.

Ik ben een fervent mountainbiker. Mijn laatste vakantie bracht ik door in het Zwarte Woud, waar ik in een tent logeerde en de hele dag door de bossen scheurde op mijn fiets. Op de mountainbike is bandenspanning van cruciaal belang als je op verschillende ondergronden gaat rijden. Zelfs een tiende van een bar kan het verschil maken. Haal je die bocht in los zand of beland je in de kant?

Met een handmatige fietspomp is de bandenspanning steeds een beetje gokken. De Donrox Ride F511 en Donrox Ride A922 beloven de exacte druk kunnen geven.

 

elektrische fietspomp

Ik ben een fervent mountainbiker.

De technische specs

Voor dit artikel test ik de Donrox Ride F511 en de Donrox Ride A922. Beide pompen hebben soortgelijke features, maar hebben vooral toepassingsverschillen. Ze kunnen tussen de 0,1 en 8.2 bar druk opbouwen, en zijn beiden geschikt voor zowel fietsen, wagens, sportballen of zelfs strandspeelgoed. Al wordt bij dat laatste aangeraden goed na te kijken welke druk je nodig hebt. Je wil niet dat je strandflamingo uit elkaar ploft.

De Donrox Ride F511 en de Donrox Ride A922 worden allebei geleverd met een USB-kabel om de pomp op te laden, een luchtslang met een aansluiting voor een autobandenventiel en drie verloopnippels voor het oppompen van ballen, van opblaasbaar speelgoed en fietsbanden met een Frans en Hollands ventiel.

Je bedient de pomp eenvoudig met een aantal knoppen en een oplichtend scherm waarmee je de juiste toepassing kiest. Ben je niet thuis met de drukeenheid bar, of staat er PSI op je fietsband? Geen nood, de pomp kent alle drukeenheden: bar, kilopascal, PSI en zelfs een additionele kilogram per cm², wat in essentie hetzelfde is als bar. Bovendien kan je je eigen instellingen opslaan in beide pompen.

Tenslotte vind je bovenaan de pompen een zaklamp die je kan gebruiken om in het donker je banden op te pompen of, gewoon, als zaklamp.

elektrische fietspomp

De Donrox Ride A922

Voorbereiding

Voor ik aan het testen ga, bekijk ik eerst de video die Donrox beschikbaar stelt. In deze video wordt minutieus uitgelegd hoe je de pompen het beste gebruikt. Mensen slagen dit soort instructievideo’s wel eens over, maar in het geval van de Donrox Ride F511 en de Donrox Ride A922 loont het om de video even te bekijken.

Na het bekijken van de video laad ik de pompen op. Dat duurt enkele uren, maar daarna heb ik, naar eigen zeggen, genoeg energie om met de Ride F511 een half uur continue te pompen, en met de Ride A922 twintig minuten te pompen.

elektrische fietspomp

De Donrox F511 elektrische fietspomp

Testrit met de fiets

De Donrox Ride F511 is een compacte elektrische pomp die me ideaal lijkt voor het fietsen. Met zijn 3,8 x 6 x 15,2 centimeter en volgens mijn weekschaal slechts 360 gram, lijkt deze me het handigste om mee op pad te nemen. Hij past prima in een rugzak, al voel je, vooral door de grootte van de pomp, wel dat je hem bij hebt.

Gepakt en gezakt rijd ik naar mijn favoriete bos, en begin enthousiast mijn fiets klaar te maken. De Donrox Ride F511 produceert meteen een opvallend geluid. Passerende mountainbikers fronsen toch even en ik stond eigenlijk nog maar op de drukke parking. In een stille omgeving valt het geluid van de pomp extra op. Toch een licht nadeel.
Gestaag gaat de pomp naar de gewenste druk van 1,8 bar. Zeer gestaag. Met ongeveer 0,1 bar/3-4 seconden sta je toch even te kijken vooraleer je band de gewenste druk heeft. Dat kan ik sneller met de hand.

Het resultaat is wel erg goed: mijn fietsbanden hebben de juiste bandenspanning en mijn mountainbiketocht door los zand verloopt prima. Zodra ik van los zand naar verharde wegen overschakel, pomp ik eenvoudig druk bij. Pluspunt: zodra ik de fietspomp aan de band koppel, geeft hij de huidige bandenspanning aan.

elektrische fietspomp

Compact en handig.

Een test op de wagen

De Donrox Ride A922 is met zijn 10,4 cm x 5,6 cm x 20,1 cm groter dan de Donrox Ride F511. Daarom neem ik hem niet mee op een mountainbiketocht, maar neem ik de proef op de som met mijn wagen. Als accountmanager voor een welbekende brandstofleverancier, is het verbruik van de wagen iets wat ik nauwlettend in het oog houd en probeer te reduceren. Een goede bandenspanning helpt daarbij. Mijn wagen heeft bovendien druksensoren, waardoor ik de gegevens van de pomp naast de gegevens van mijn wagen kan leggen.

Voor ik aan het pompen ga,  lees ik de bandenspanning van mijn wagen. De banden staan op 1,8 – 1,9 bar. Ik koppel de Donrox Ride A922 op de ventielen en begin te pompen. Desondanks ik toch brede, zware banden onder de wagen heb, blijft de pomp consistent druk opbouwen. Pluspunt. Na een tweede spanningscontrole blijkt dat de pomp perfect zijn werk heeft gedaan. De banden van mijn wagen hebben precies de gewenste druk bereikt.

elektrische fietspomp

De compacte Donrox Ride A922 pompt moeiteloos mijn autobanden op.

Conclusie

De pompen zijn inderdaad handig en doen wat ze beloven. Omdat tijdens het biken elke gram telt, neem ik de Donrox Ride F511 liever niet mee op de mountainbike. De Donrox Ride F511 heeft echter het perfecte formaat voor wie met fietszakken of een rugzak reist. Stop hem gewoon in een zijzakje of onderaan je bagage.

De Donrox Ride A922 is groter dan de Donrox Ride F511 en gebruik ik daarom liever voor de wagen. De pomp neemt niet al te veel plaats in de koffer of in je handschoenenkast. Met de Donrox Ride F511 is het een kleine moeite om elke maand je bandenspanning even te checken. Zo rijd je veiliger én 2% tot 5% zuiniger. Je kan de pomp opladen met de 12V stekker van je wagen. Met deze pomp zit je dus goed voor off road routes of langere road trips.

Beide pompen hebben wel een beperkte batterijtijd. Om eerlijk te zijn lopen ze sneller een beetje leeg dan het beloofde halfuur. Dat is natuurlijk op zich geen probleem, want je hoeft geen halfuur te pompen om je banden de gewenst druk te geven, maar voor vertrek kijk je best wel even na of de pompen nog voldoende energie hebben.

Leuke extraatje: de fietspompen zijn ook de gebruiken als powerbank. Met een opgeladen pomp kan je één mobiele telefoon opladen.

De Donrox Ride F511 en de Donrox Ride A922 zijn simpelweg handig. Fervente sporters zullen misschien tegen het formaat aanbotsen, maar voor fietsreizigers en roadtrippers is dat minder belangrijk. Het grootste minpunt is het geluid en de snelheid waarmee de pompen hun werk doen. Zit je er niet mee in om even te wachten in plaats van handmatig te pompen of wil je je autobanden bijstellen wanneer nodig? Dan zijn deze pompen wat voor jou.

Niet overtuigd van de modellen? Check hun website voor meer elektrische fietspompen en draagbare compressoren.

elektrische fietspomp

Winactie

In samenwerking met Donrox geven wij twee elektrische pompen weg. Wil je kans maken op een Donrox Ride F511 of een Donrox Ride A922, laat dan een comment achter onderaan dit bericht. Vergeet er niet bij te vermelden welke pomp je wil én vergeet niet om je mailadres in te vullen zodat we je kunnen contacteren als je gewonnen hebt.

De wedstrijd loopt van zondag 17 oktober 2021 tot woensdag 27 oktober 2021, 12u. Enkel mensen die in België of Nederland wonen kunnen deelnemen aan de wedstrijd. De twee winnaars worden willekeurig gekozen en bekend gemaakt op onze facebookpagina. De winnaars krijgen ook een mailtje. Reageert er een winnaar niet voor zondag 31 oktober 2021, dan gaat de prijs automatisch door naar de volgende, willekeurig gekozen winnaar. Neem je deel aan de wedstrijd, dan ga je automatisch akkoord met het reglement. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd.

Extra kans om te winnen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief via onderstaand formulier. Opgelet: je inschrijven voor de nieuwsbrief is niet genoeg. Vergeet niet om me in de comments te laten weten dat je wil winnen.

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Please wait...

Dank je, je bent nu ingeschreven.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
81 Comments
 1. Super kansje gewaagd

 2. Dat is nog eens een zeer nuttig product

 3. Prima voor op mijn fietstochtjes

  • Dit ziet er handig uit! Ik heb een lichte voorkeur voor de Donrox A922.

 4. kansje gewaagd

 5. Oh ik doe heel graag mee voor mijn vriend. Zou me wat geruster achterlaten als vriend weer gaat fietsen 🙂

 6. Dit zou heel handig zijn om tijdens de fietstochten met de vrienden altijd op zak te hebben.

 7. Donrox Ride F511

 8. de Donrox Ride A922

 9. Donrox Ride F511

 10. Dit zou wel gemakkelijk zijn, want vorige keer lang gesukkeld om mijn band terug hard te krijgen

 11. Donrox Ride F511
  nu ik op pensioen ben rijd ik veel meer met de fiets dus kan ik de Donrox Ride F511 zeer goed gebruiken

 12. De Donrox ride A922 lijkt min een super handige tool om de autobanden voor jd deur op spanning te brengen. Helaas kan dit niet bij ieder tankstation, dus is dit een super handig apparaat. Zoals jullie weten is een goede bandenspanning ook beter voor het milieu .

 13. Superleuke actie! Ik maak heel graag kans op de Donrox F511 om zelf mijn banden te kunnen oppompen.

 14. Eindelijk een handig hulpmiddel om overal de juiste spanning te hebben met de A922.

 15. Ik waag mijn kansje voor de Donrox Ride A922. Wat een handig toestel 🙂

 16. Ik ben nu al fan.
  De Donrox Ride A922 is wel iets wat iedereen in huis wil hebben.

 17. Donrox Ride F511

 18. Donrox Ride F511

 19. Zal hier veel gebruikt worden

 20. Super handig en geweldig nuttig

 21. Gebruiksvriendelijk en vooral practisch

 22. De Donrox Ride A922 , ook handig voor de wagen.

 23. Intressant voor op mijn fietstochtjes en bruikbaar

 24. Voor meerdere doelen bruikbaar Ik bedoel practisch alle banden niet voor vrachtwagens

 25. Geweldig en ook zeer handig

 26. Super leuke winactie! Ik waag mijn kans voor de Donrox Ride F5118. Fingers crossed.

 27. Handig zo een kleine pomp 🙂

  • De Donrox Ride F511 lijkt me de beste

 28. Practisch voor mijn fiets en handig om mee te nemen

 29. Graag een kansje voor Donrox Ride A922

 30. ik doe zeer graag mee aan deze give- away.
  Handig bij pech

 31. donrox Ride F511

 32. Ik doe graag mee voor de Donrox Ride F511!

 33. Hierbij mijn deelname voor de Donrox Ride A922

 34. meedoen voor de Donnox Ride F511

 35. Ik doe heel graag mee voor de Donrox Ride F511 voor mijn fiets! 😀

 36. Mijn voorkeur zou naar de Donrox Ride A922 gaan.
  Ook ontzettend handig om bij te hebben tijdens een tocht met de wagen en af en toe roadtrip + wandeltocht is ook leuk 🙂

 37. Doe heel graag mee voor De Donrox Ride A922

 38. Zou heel leuk zijn om de Donrox Ride A922 te mogen winnen want zo moet ik niet meer naar de garage gaan om de banden van mijn wagen te laten oppompen.

 39. De Donrox Ride F511 zou volstaan, met de wagen heb ik assistance, met de fiets jammer genoeg (nog?) niet.

 40. Kansje gewaagd. Ik kies voor de Donrox Ride F511.

 41. Graag een kansje voor Donrox Ride F511

 42. Ik speel graag mee voor de Donrox Ride A922. Autobanden en fietsbanden oppompen , op die manier hopelijk ook een makkelijker klusje voor mij 🙂

 43. Leuke actie waar ik graag aan deelneem. Donrox Ride A922

 44. Wat een heerlijk functioneel ‘gadget’ – hoewel deze term de lading niet echt dekt – het is veel meer dan een gadget 🙂
  Wat zou ik graag de Donrox Ride F511 meenemen op mijn vele fietstochten in binnen- en buitenland.

 45. graag kans voor de Donrox Ride A922! heel handig lijkt me dat

 46. ik doe mee voor de donrox ride A922. voor onze autobanden gaan we nu naar de garage.. de juiste druk lijkt maar niet te lukken, dus wie weet is dat bij deze opgelost:-)

 47. Ik doe graag mee voor Donrox Ride F511

 48. de Donrox Ride A922

  staat al een tijdje op mijn verlangslijstje

 49. De Donrox Ride A922 , ook handig voor de wagen.

 50. De Donrox Ride A922 , graag deze om regelmatig de autobanden te controleren en de fietsbanden ook op te pompen.
  een schitterend geschreven artikel met veel uitleg! daarom stel ik me graag kandidaat om dit effectief te testen al die functies!

 51. Geweldig, ben mijn fietspomp kwijtgeraakt en dat is een geweldige optie.
  De Donrox Ride A922 zou een geweldige vervanger zijn.

 52. de Donrox Ride A922 graag 🙂

 53. Graag Donrox Ride A922 , ik waag met plezier mijn kansje

 54. Ik doe graag mee voor de Donrox Ride A922 , deze gaat me zeker echt helpen

 55. Dit lijkt me ideaal, daar ik mijn fietspomp verloren ben , ik kan hem ook voor de wagen gebruiken, super handig dus ga ik voor Donrox Ride A922

 56. Wat een duidelijke uitleg ! Ik wil deze zeker proberen. Donrox Ride A922

 57. Donrox Ride A922 Ik ben zeker dat deze nog dikwijls van pas zal komen

 58. Ik zou graag meedoen voor de Donrox Ride F511.
  Deze kan ik dan meenemen op onze fietstochten in binnen- en buitenland.

 59. ik ga voor de Donrox Ride A922

 60. Donrox Ride A922 lijkt me superhandig om mee te nemen op fietsreis!

 61. Na het lezen van de review wil ik mijn kansje wagen voor voor de Donrox Ride F511. Fijn om me te nemen tijdens de gezamenlijke fietstochten

 62. Doe super graag mee.

 63. Wie niet waagt niet wint ! Superhandig om steeds bij te hebben op fietstocht.

 64. een hebbeding! lijkt superhandig

 65. de Donrox Ride A922 ziet er fantastisch materiaal uit!

 66. Ik doe graag mee voor de Donrox Ride A922

 67. Daar ik ook vespa-ritjes doe en jaarlijks 1 tocht van een weekje, dan zou de Donrox Ride A922 een geweldig toestel zijn 🙂

 68. Wie kan er nu zonder de Donrox Ride A922, …. ikke ni 🙂

 69. Wat zou de Donrox Ride F511 leuk zijn om mee te nemen op fietsvakantie!

 70. Ik waag mijn kans voor de Donrox Ride F511

 71. Donrox Ride A922 lijkt mij echt de max 🙂

 72. Heel graag de Donrox Ride F511!

 73. Ik waag mijn kans voor de Donrox Ride A922

 74. Super! Ik waag mijn kans voor de Donrox Ride A922!

 75. Mooi! Ik doe mee voor de Donrox Ride F511!

 76. Wat zou het handig zijn om Donrox Ride A922 deze altijd bij de hand te hebben. Eindelijk een heel nuttig geschenk dat ons echt goed zal helpen

 77. De Donrox Ride A922 lijkt me een heel handig ding dat voor ons echt goed van pas zou komen.

 78. Een alleskunner zoals de Donrox Ride A922 zou zeer welkom zijn 😉

 79. Zonder twijfel de Donrox Ride A922. Handig voor in de auto en op de fiets dus maar 1 toestel nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *