Een drinkfles en food containers van Hydroflask in felle kleuren.

Review: de drinkbussen van Hydro Flask

Mijn moeder had van die metalen drinkbussen met een beugelsluiting. Drinkbussen die zij als kind nog had gebruikt en die intussen vol blutsen en builen stonden. Als je ze liet vallen, maakten ze een heerlijk hol kloink geluid en dan had de fles een nieuwe bluts of buil, maar ze waren niet kapot te krijgen.

Jarenlang heb ik die drinkbussen gebruikt. De mijne had zoveel blutsen en builen dat ik ze niet meer rechtop kon zetten, omdat de onderkant niet meer vlak was. Uiteindelijk gaf ik de voorkeur aan een andere drinkbus en gooide ik de oude weg. Die nieuwe drinkbussen waren vaak mooier of praktischer, maar wanneer ik ze liet vallen, dan ging de isolerende binnenkant stuk of raakte de mooie coating beschadigd. Krak.

Een pakje van Hydro Flask

Nooit nog vond ik een drinkbus die zo robuust was als die oude drinkbussen van mijn moeder. Ik heb het nochtans geprobeerd. Sinds ik reis, heb ik talloze drinkbussen versleten. Veel van die drinkbussen zijn wel van goede kwaliteit, maar altijd is er een reden waarom ze weer in mijn kast belanden. Ze houden mijn thee niet lang genoeg warm, ze staan meteen vol schrammen, ze passen simpelweg niet in mijn rugzak.

En toen kreeg ik een pakje van Hydro Flask. Een drinkbus, een coffee mug en twee foodcontainers. Hydro Flask is zo’n merk waarvan ik meteen ga watertanden: hun producten hebben allemaal een prachtige matte coating en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het ziet er gewoon zo mooi uit. Maar zijn de producten van Hydro Flask ook praktisch? En stevig? Dat lees je in mijn review van Hydro Flask.

Hydroflask review

De 612ml Bottle van Hydro Flask

Mijn review begint bij de Hydro Flask 612ml bottle, een drinkbus met een standaard dop in de nieuwe kleur Snapper. De drinkbus is van licht metaal gemaakt en heeft een dubbele, vacuüm gezogen wand die isolerend werkt en je drankjes warm of net koud houdt.

De beste manier om een review van een product te maken, is door het grondig te gebruiken en dus vul ik mijn drinkbus eerst met hete thee, dan weer met koud water. Ik neem ze overal mee naartoe. Prop ze in het zijvak van mijn rugzak en laat ze onderaan mijn handtas rondslingeren. De fles overleeft het allemaal zonder een schrammetje. Mijn thee blijft gloeiend heet, mijn water heerlijk koel.

Maar de echte test komt pas later, wanneer ik op een avond doodmoe thuis kom. Ik neem de drinkbus uit mijn rugzak en wil ze op het aanrecht zetten, maar door mijn vermoeidheid laat ik de drinkbus uit mijn handen glippen. Ze tuimelt door de lucht, stoot tegen de kast en komt hard op mijn tegelvloer terecht. Kloink. Ik raap de fles op en bekijk ze. Geen bluts, geen buil. Geen schrammetje.

Drinkbus

De 355ml Coffee Mug van Hydro Flask

Na de drinkbus, begin ik aan mijn review van de Hydro Flask coffee mug. Een robuuste drinkfles in de vorm van een koffietas (mét oor), ook met een dubbele, vacuüm wand en een dop met een sluitbare opening waardoor je van je koffie kan nippen. Onderweg naar de stad, stop ik aan een koffiehuisje in station Antwerpen-Berchem. Daar krijg je namelijk korting wanneer je je eigen drinkbus meebrengt. Blij als een ei geef ik de barista mijn nieuwe coffee mug.

Omdat de coffee mug in essentie op dezelfde manier gemaakt is als de drinkbus, verwacht ik geen grote verschillen. En ik heb gelijk. De coffee mug houdt mijn chai latte heerlijk warm. Enkel de dop van de coffee mug zorgt voor een kleine uitdaging. Die is namelijk niet helemaal waterdicht. Ik moet mijn coffee mug dus netjes rechtop houden, of mijn latte lekt.

Coffee mug hydroflask review

De Hydro Flask food containers

Ook mijn foodcontainers zijn gemaakt in hetzelfde élan als de drinkbus en de coffee mug: een dubbele, vacuüm wand en een prachtige matte coating in de kleuren Snapper en Baltic. De foodcontainers hebben een brede schroefdop met een rubberen afsluiting aan de binnenzijde, zodat ze zeker niet kunnen lekken.

Voor mijn review vul ik de foodcontainers van Hydro Flask met soep, met ramen en voor de zekerheid ook een keertje met thee. De foodcontainers houden alles netjes warm, as advertised, en lekken niet. Door de hitte zuigt de dop zich wel een beetje vast, waardoor het wat moeilijker wordt om de foodcontainer open te draaien. Frustrerend als je kleine handen hebt. Of veel honger.

Food containers

Mijn review van Hydro Flask

Alles bij elkaar ben ik happy, happy, happy met mijn Hydro Flask producten. Ze zijn mooi, stevig (kloink) en handig in gebruik. Dat ze zonder zorgen in de afwasmachine kunnen, vind ik een enorm pluspunt. Ik ga graag naar buiten met een drinkbus vol warme choco of glühwein, maar voor de afwas ben ik minder te vinden.

Dat de drinkbussen mooier zijn dan die oude metalen drinkbussen van mijn moeder, helpt alleen maar. De meeste producten van Hydro Flask komen in verschillende, prachtige kleuren. De drinkbussen zijn zelfs verkrijgbaar in twaalf verschillende kleuren, die regelmatig aangevuld worden met nieuwe kleuren of zelfs prints.

Wanneer je een product van Hydro Flask koopt, kijk je wel best even naar de dop. De drinkbussen zijn verkrijgbaar met verschillende waterdichte schroefdoppen, zoals een extra wijde dop, een dop met een ingebouwd rietje of zelfs een dop gemaakt voor kinderen. De coffee mugs hebben praktische doppen om van je koffie te nippen, maar die zijn niet helemaal waterdicht. Denk dus even na voor je kiest.

Hydro Flask: gegarandeerd duurzaam

Hydro Flask is een Amerikaans merk dat al in 2009 opgestart werd, maar pas rond 2019 echt populair werd. Het merk wil met zijn drinkbussen het gebruik van single use plastic verminderen en slaagt aardig in zijn opzet. Je ziet de karakteristieke vormen en kleuren van Hydro Flask overal.

De ambitie van Hydro Flask reikt echter verder dan het vervangen van plastic flessen door duurzame drinkbussen. Door te investeren in non-profit organisaties, ondersteunt Hydro Flask (onder andere) de aanleg, het onderhoud en de toegankelijkheid van natuurparken en wandelpaden. Tijd doorbrengen in de wilde natuur is immers niet alleen gezond voor ons lichaam, maar ook goed voor onze mentale gezondheid.

Alle producten van Hydro Flask zijn zo ontwikkeld dat ze een leven lang mee gaan. Ze zijn sowieso erg stevig, maar je geniet (vaak) ook van een levenslange garantie. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je je Hydro Flask laat vallen. Kloink.

Food containers Hydroflask review

Win een set

Natuurlijk is een review niet hetzelfde als het product zelf testen en daarom geven we twee sets van Hydro Flask weg. In elke set zit een fles, een coffee mug en een food container. Je kan deelnemen aan deze wedstrijd door me in de comments van dit artikel te laten weten waarom jij wil winnen.

De Hydro Flask winactie loopt van 4 december 2022 tot 14 december 2022, 12u. Deelnemers moeten meerderjarig zijn en in België wonen. De winnaars worden willekeurig gekozen en bekend gemaakt op onze facebookpagina. Natuurlijk mogen de winnaars ook een mailtje verwachten met instructies om zijn of haar prijs te claimen. Reageert een winnaar niet voor voor 18 december 2022, dan gaat de prijs naar een volgende, willekeurig gekozen winnaar. De prijs is niet inwisselbaar voor geld. Over de uitslag van de wedstrijd wordt niet gediscussieerd. Als je deelneemt, ga je automatisch akkoord met dit reglement.

Vergeet niet om Reisgoesting te taggen als je deze winactie deelt op sociale media. Schrijf je je in op onze nieuwsbrief, dan ontvang je één keer per maand een mail én een mail wanneer er een nieuwe winactie online komt. Zo ben je altijd op de hoogte. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.

Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

85 responses to “Review: de drinkbussen van Hydro Flask”

 1. Lina Avatar
  Lina

  Ideaal om mee te nemen op één van onze volgende uitstappen in 2023!!!

  #coffeeaddict

  1. Barbara Avatar
   Barbara

   ik zou deze zou graag winnen
   de set zou zeer welkom zijn voor alle mogelijk gebriik : thee, soep, spaghetti, …

 2. Katrijn Snauwaert Avatar
  Katrijn Snauwaert

  mijn partner en ik willen als goed voornemen volgend jaar meer verbinden met de natuur en duurzamer leven. Als vakantie volgend jaar willen we graag de Malerweg wandelen. Dit toppakket zou ideaal zijn tijdens de vele trainingen en de wandeltrip zelf!

  1. Evi Avatar
   Evi

   ik zou veel graag willen winnen om mijn lunch in te verpakken voor het werk. wat een leuk duurzaam alternatief! 🙂

 3. Greta Avatar
  Greta

  Dit is werkelijk het beste om bij te hebben op leuke uitstapjes

 4. Anneleen Avatar
  Anneleen

  Je beschrijft exact mijn gevoel. Ik ben ook al lang op zoek en dus ook al een reeks in mijn kast die dan toch de ultieme test niet doorstaan. Mezelf verboden om er nog een nieuwe te kopen, maar winnen mag natuurlijk wel!

  1. Sylvia Avatar
   Sylvia

   Wij hebben voor 2023 een wandelvakantie gepland in Italië. Deze drinkflessen zouden goed van pas komen

 5. Nico Avatar
  Nico

  Altijd handig , ook voor de kindjes om mee naar school te nemen.

 6. Matisse Avatar
  Matisse

  Hier ben ik al lang naar op zoek; zo kan ik elke dag warme soep mee naar het werk nemen

 7. Hannie Avatar
  Hannie

  Altij handig om mee te nemen op een lange wandeling

 8. Annick Avatar
  Annick

  Ideaal om samen met de kinderen op picknick te gaan, zo kunnen we altijd ook iets warms eten

 9. Cathy Avatar
  Cathy

  Ik hield ook echt van die ouderwetste drinkbussen! Zo veel degelijkheid is moeilijk te vinden.

 10. Jessica De Clercq Avatar
  Jessica De Clercq

  Een drinkfles om mijn thee warm te houden heb ik van de week net op mijn verlanglijstje gezet. ik wandel super graag maar ben een echte koukleum. Het setje zou mij dubbel plezier kunnen geven. Want het is ook praktisch op de scholen waar ik werk .

 11. Katrien Adams Avatar
  Katrien Adams

  Ik ben zó benieuwd… zoonlief heeft megaveel energie en ziet dus niet zo nauw. Spannend dus om te weten of deze drinkfles het overleefd bij onze zoon.

  Decoffee mug en food container lijkt me dan weer superhandig om iets warms mee te nemen tijdens onze wandelingen, zo kan je even opwarmen tijdens een winterse wandeling.

 12. Kathy W Avatar
  Kathy W

  Ideaal om mee te nemen tijdens 1 van de vele uitstappen 🙂

 13. Katrien Vandorpe Avatar
  Katrien Vandorpe

  Om instant verliefd op te worden :-). Wat zou ik die graag winnen !

 14. Gunter De Clercq Avatar
  Gunter De Clercq

  Zou fantastisch zijn dit te kunnen meenemen op onze langere winterwandelingen! Mijn brievenbus is in volle verwachting 😉

 15. Wilmsen Anita Avatar
  Wilmsen Anita

  Wij maken veel fietstochten. Dan kunnen we de drinkbussen goed gebruiken

 16. Anton Avatar
  Anton

  Ik doe graag mee !

 17. Carine Avatar
  Carine

  Leuke prijs, ik doe mee !

 18. Riet Avatar
  Riet

  Ideaal om mee te nemen op koude winterwandelingen of tijdens het pendelen op de trein. Ziet er top materiaal uit!

 19. Sarah Avatar
  Sarah

  Leuk !! Ik doe graag mee

 20. Annelies Avatar
  Annelies

  Handig om mee te nemen naar het werk, zo kan ik mijn ontbijt meenemen als ik het niet thuis kan opeten als ik een vroegere bus moet nemen omdat de normale niet blijkt te rijden.

  1. Martha Verpoorten Avatar
   Martha Verpoorten

   dromen van een winterwandeling wordt een heerlijke waarheid met deze set op zak, wow! Ik wil winnen, heel graag zelfs

 21. Werner Avatar
  Werner

  Voor opstap te gaan prima

 22. WNR Avatar
  WNR

  Warm of koud altijd paraat

 23. Julie Avatar
  Julie

  Heerlijk merk, zou zalig zijn om onderweg telkens van een duurzame maaltijd te genieten 🙂

 24. Nicole Avatar
  Nicole

  Mijn dochter staat in het onderwijs en na toezicht op de speelplaats kan ze wel een warm soepje of drankje gebruiken. ik waag graag mijn kans voor haar.

 25. Julie Avatar
  Julie

  Ik doe graag mee! Op een duurzame manier van een heerlijke lunch genieten, wie wil dat nu niet?

 26. Van Schaeren Catharina Avatar
  Van Schaeren Catharina

  Toffe prijs en praktisch ook. Kan ik zeker wel gebruiken !

 27. Steven Avatar
  Steven

  Zou leuk zijn om hiervan te kunnen genieten telkens ik een dik uur in de auto zit om mijn kids bij mijn ex vrouw te gaan ophalen

 28. Chantal De Dobbelaere Avatar
  Chantal De Dobbelaere

  Zien er zeer pratisch en nuttig uit!

 29. Van autreve Avatar
  Van autreve

  Zo mooi!ideaal voor mijn gezin,we doen vaak uitstapjes met fiets en camper.goed voor ons drinken in te doen.mijn man verjaart op kerstavond.

 30. Tricia Avatar
  Tricia

  Voor op mijn werk geweldig

 31. Vandoorne Avatar
  Vandoorne

  Gewoon heel nuttig

 32. herman vanherp Avatar
  herman vanherp

  Mooie prijs!

 33. Nathalie Avatar
  Nathalie

  Eindelijk een drinkbus in duurzaam metaal i.p.v. plastic! Omdat ik deze heel goed zou kunnen gebruiken.

 34. Cindy van ingelgem Avatar
  Cindy van ingelgem

  dit is echt iets handig! We gaan op roadtrip door Frankrijk, en dan is het handig om iets warm bij te hebben en vooral een handige drinkfles en roodcontainer. ik duim alvast.

 35. Diane Avatar
  Diane

  Dat zal zeker van pas komen en het reisgenot verhogen.

 36. Elina Avatar
  Elina

  Toffe prijs, ik doe mee!

 37. Karel Avatar
  Karel

  Jippiejee. Ik doe graag mee!

 38. Jessica Avatar
  Jessica

  Ik heb een thermosfles van Dopper. Ideaal in de zomer om mijn water koud te houden. Voor hete thee is hij niet zo geschikt. Tot nu toe is mijn thermosfles van de Decathlon hier nog het beste voor. Ben ik de enige die vindt dat je nog genoeg drinkflessen in huis kan hebben?

 39. Katrien J. Avatar
  Katrien J.

  Ik had een fantastische coffee mug: hield goed warm (of koud, ik nam ooit een bol ijs mee naar werk), voelde aan de buitenkant niet warm en vooral :lekte niet. Maar als je die laat staan in de filmzaal, tja…. dan doe je mee aan de wedstrijd om een nieuwe te winnen natuurlijk 🙂

 40. Nick Avatar
  Nick

  Als ik het zo lees, denk ik…..ideaal voor een bouwvakker. Zomer, winter, laat maar komen

 41. Diederik De Bruyn Avatar
  Diederik De Bruyn

  perfect voor tijdens het skiën!

 42. Leen Avatar
  Leen

  Geen uitgelekte yoghurt of soep meer in mijn tas, daar doe ik het voor!!!!

 43. Laura Asscherickx Avatar
  Laura Asscherickx

  Onderweg met de fiets naar het werk, zodat m’n koffietje nu niet zo koud wordt in die ijzige dagen.

 44. Silke De Pauw Avatar
  Silke De Pauw

  Deze zou ik héél graag winnen! Ik wil overstappen van de plastic flesjes naar een goede, duurzame drinkfles maar heb tot heden nog geen goede gevonden. Deze lijkt mij echter top! Ook nu ik vaker soep meeneem naar het werk zou de thermo heel goed van pas komen. Ik ga binnenkort ook het huis uit dus dit zou helemaal top zijn voor mijn uitzet!

 45. Kathleen Van Dessel Avatar
  Kathleen Van Dessel

  Joepie de eerste sneeuw is voorspeld.
  Dus binnenkort trekken we er op uit om nog eens te genieten van een warme chocolademelk tijdens een sneeuwtocht in de Ardennen.
  Helaas zijn onze thermosflessen niet waterdicht.
  Dus een nieuw setje zou meer dan welkom zijn!

 46. Fien De Jonghe Avatar
  Fien De Jonghe

  Waw wat een prachtig pakket. Ik was altijd al wat jaloers op mijn collega die z’n lekkere soep meebrengt naar het werk in een hydroflask en dan zo blij is dat ze nog lekker heet is.

 47. Martine O. Avatar
  Martine O.

  Het lijkt me een ideaal kerstcadeau voor m’n petekind.

 48. Marc DJ Avatar
  Marc DJ

  Hmm heerlijk om deze wintermaanden met heerlijk dampende soep, of warme koffie met gebak door te brengen. Ik zit vaak lang op de trein, dus dit zou zeker van pas komen.

 49. Stef Nagels Avatar
  Stef Nagels

  Zou echt geweldig zijn om alles mee naar ‘t werk te pakken!

 50. Goele H Avatar
  Goele H

  Ik ben heel vaak alleen of met mijn kinderen onderweg en dan zou dit wel ideaal zijn om ons toch wat te kunnen verwarmen tijdens onze uitstapjes. Heerlijk merk!

 51. Christel Avatar
  Christel

  Zo kan ik mijn man verse warme soep meegeven naar het werk. Dan kan hij ‘s middags genieten van een kop vers gemaakte soep.

 52. de meulenaere robby Avatar
  de meulenaere robby

  Omdat ik volgende maand een winter hike reisje op de planning staan heb naar Luxemburg om de volledige Mullerthal trail te wandelen, en deze zou super goed van paskomen in deze koude dagen om me op de moeilijke momenten te verwarmen met een lekkere warme tas koffie of soep.

 53. Patrick Mertens Avatar
  Patrick Mertens

  Handig, waag graag een kansje

 54. Annemie Cornelis Avatar
  Annemie Cornelis

  Zo handig om overal mee naar toe te nemen

 55. Robbert dr Avatar
  Robbert dr

  Perfect voor mijn zoon om mee te nemen naar zijn werk in de tuinaanleg.

 56. Van Iseghem Karel Avatar
  Van Iseghem Karel

  zou het ideale kerstgeschenk voor mijn schoonzoon , Kevin, zijn.
  Werkt in de tuinbouw en is ; zeer vroeg weg en werkt in weer en wind. En hij studeert dan nog,in avond onderwijs , bij voor tuinarchitect.
  Sta vol bewondering voor deze kerel.

 57. Kevin Sabbe Avatar
  Kevin Sabbe

  Iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje staat om het in het leven iets ecologischer aan te pakken.

 58. Isabelle Avatar
  Isabelle

  Wat een zalig pakketje. Dat kan ik zeker goed gebruiken voor onderweg, op reis, op het werk,…

 59. Roggeman Delphine Avatar
  Roggeman Delphine

  Wat een superhandig pakket! Mijn beste vriendin, en meter van mijn dochter, is steeds onderweg voor haar werk en nu met de koude dagen zou het zalig zijn als ze eens thee of soep kan meenemen op de baan <3 Met dit pakket zou ze in de wolken zijn!

 60. silvie Avatar
  silvie

  Voor mijn neefje die nog op kot zit.

 61. Tomtip Avatar
  Tomtip

  Hier kan ik mijn allerliefste vriendin heel veel plezier met kunnen doen! …..of mezelf ook natuurlijk….☺️

 62. Inge Stroobandt Avatar
  Inge Stroobandt

  Ziet er superhandig uit! 🙂 Al veel gezocht naar handige systemen om warm water mee te nemen om een flesje in op te warmen, maar nog niet de juiste fles gevonden. Ook later ideaal om mijn thee in te vervoeren 🙂

 63. Stijn liebens Avatar
  Stijn liebens

  de hobby van mijn vrouw en ik is leuke boswandelingen, en zelfs ons dochtertje van 4j heeft nu de microbe te pakken, dit zou dan ook super van pas komen om ons lekker te verwarmen op onze winterse uitstapjes!

 64. Sonia Avatar
  Sonia

  aha, zo’n blikken koffiebus heb ik ook nog, we trokken met z’n vieren van ‘s morgens vroeg de Zwitserse bergen in en deelden 1 busje koffie, voor de rest heerlijk fris bergwater want dat kwam je toch overal tegen of mijn vader vroeg aan een boer of ze een glas melk hadden, herinneringen aan een mooie jeugd

 65. Stef DC Avatar
  Stef DC

  Super handig! Top!

 66. Ann Van Eenaeme Avatar
  Ann Van Eenaeme

  Ideaal voor onze vele uitstapjes of voor op het werk!

 67. Elisse Avatar
  Elisse

  Zou suuuuper handig zijn om altijd vers eten te kunnen meenemen voor mijn dochtertje van 9 maanden, gedaan met bokaaltjes als we onderweg zijn met de trein of onze bakfiets!

 68. Christy Avatar
  Christy

  Producten die zowel kunnen meegenomen worden op wandelingen en reizen en ook nog eens stijlvol genoeg zijn om mee te nemen naar het werk? Dit klink als perfect passend bij mijn voornemen om te minimaliseren!

 69. saveria Avatar
  saveria

  Altijd handig , ook voor de kindjes om mee naar school te nemen

 70. Steven Dobbelaere Avatar
  Steven Dobbelaere

  Lijkt me ideaal om melkjes voor onze baby warm te houden op de baan.

 71. Dhaenens Tamara Avatar
  Dhaenens Tamara

  Ik doe heel graag mee om na mijn bevallingsverlof deze leuke set mee naar het werk te nemen! dat maakt de stap naar de realiteit weer iets zachter 🙂

 72. Sofie Smets Avatar
  Sofie Smets

  Ideaal voor op het werk!

 73. Helga Avatar
  Helga

  Wauw. Die prachtige kleurtjes en het afwasgemak doen het hem! (beter dan de concurrentie)

 74. kelly Avatar
  kelly

  jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa leuk !!! Ik doe mee!

 75. Kathleen Avatar
  Kathleen

  Na een hele dag hard werken aan een zware klus, smaakt een fris / warm drankje uit zo’n mooie drinkbus!

 76. Valerie Avatar
  Valerie

  Om mijn lunch duurzaam te vervoeren zou dit ideaal zijn!

 77. dirk Avatar
  dirk

  Als er eindelijk een rustpunt komt na een lange bergwandeling, dan is het tijd om de drinkbus te openen. Dan denk ik terug aan reisgoesting.

 78. Tony Avatar
  Tony

  mijn droomcadeau = steeds mijn vertrouwde kost bij de hand

 79. Leo Pousset Avatar
  Leo Pousset

  Leuk, om te gebruiken in elk seizoen!

 80. kelly Avatar
  kelly

  Wat een leuke, handige prijs!

 81. Lies Vandenbroucke Avatar
  Lies Vandenbroucke

  Dit zou heel goed van pas komen tijdens 1 van onze vele uitstapjes in de natuur, wandelingen met ons kindje, op het werk, onderweg met de mobilhome, enzovoort.
  Ik zou er allesinds heel vaak gebruik van maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *