De Coreway 17 rugzak van Vaude in okergeel.

Review: de Coreway 17 daypack van Vaude

Een rugzak die niet alleen praktisch is en er mooi uitziet, maar ook nog eens klimaatneutraal geproduceerd wordt? Yes please! Ontdek de spiksplinternieuwe Coreway 17 Daypack van het Duitse merk Vaude.

Ik heb een sucker voor rugzakken. Ik heb er eentje voor elke gelegenheid. Van een handige trekrugzak tot mijn oude, trouwe dagrugzak. Wat ik nog niet had, was een stadsrugzak. Een rugzak die niet alleen praktisch is, maar ook een mooi accessoire. Eentje waarmee je zonder blozen de stad kan intrekken en zelfs mee op restaurant kan gaan.

Dit seizoen brengt het Duitse merk Vaude een dagrugzak op de markt die niet alleen mooi is, maar ook praktisch en bovendien klimaatneutraal geproduceerd wordt: De Coreway 17 Dayback. Mijn nieuwe lievelingsrugzak.

Over de Coreway 17 Dayback

Het design van de Coreway 17 Dayback kan je gerust minimalistisch noemen. De rugzak, met een inhoud van 17 liter,  heeft een vierkante vorm, strakke lijnen en niet te veel zakken en snufjes aan de buitenzijde. De rugzak heeft namelijk een gewatteerd vak voor je laptop, een flessenhouder en handige opbergvakken die zich allemaal aan de achter- of de binnenzijde van de rugzak bevinden. Door zijn slimme design kan je je spullen niet alleen veilig en buiten bereik van pickpockets opbergen, maar behoud je ook die mooie minimalistische look.

De rugwand van de rugzak is gewatteerd en soepel, waardoor je hem comfortabel op je rug draagt. Bovenaan de rugzak heb je twee handgrepen, zodat je de rugzak in de hand kan dragen. De brede schouderriemen zijn verstelbaar, zodat je de rugzak gemakkelijk aan je lichaam kan aanpassen, wat het draagcomfort natuurlijk verhoogd. Ben je eerder klein van gestalte of draag je je schouderriemen liever strak, dan krijg je natuurlijk wel van die bengelende linten. Dat verbreek het esthetische van de rugzak een beetje. 

De Coreway 17 Dayback is verkrijgbaar in zes uiteenlopende kleuren en in een variant met een inhoud van 20 liter en een rol-topsluiting. De rugzak op de foto’s heeft de kleur Umbra.

Coreway Rugzak
Handige vakken aan de binnenzijde.

Is de Vaude Coreway 17 Dayback echt klimaatneutraal?

Ik heb het wel vaker over de ecologische insteek van Vaude, want dat vind ik belangrijk. Vaude zet zich actief in om duurzame producten op de meest ecologische manieren te produceren. De Coreway 17 Dayback is daar een goed voorbeeld van. De rugzak is namelijk gemaakt van gerecycleerde materialen, waaronder PET-flessen. Maar ook het productieproces is klimaatneutraal. Dat wil zeggen dat de energie en uitstootgassen die nodig zijn voor de productie van de rugzak ofwel volledig teruggedrongen zijn, ofwel gecompenseerd worden door te investeren in projecten die ons klimaat ondersteunen.

Vaude gebruikt vaak gerecycleerde materialen op zijn producten te produceren. Dat wil zeggen dat jij je niet schuldig hoeft te voelen wanneer je een van hun producten aankoopt. Maar er ligt ook een deel van de verantwoordelijkheid bij jou. Duurzaam geproduceerde producten verliezen namelijk hun duurzaamheid als jij ze een paar maanden weggooit gewoon omdat je de kleur beu bent of omdat er een rits stuk gaat. Precies daarom stimuleert Vaude zijn klanten om producten die stuk gaan, te herstellen. Je vindt zelfs herstelinstructies op hun website. Vind je dat te ingewikkeld, dan kan je rugzak of rits laten herstellen bij de schoenmaker of een naaiatelier.

Rits Vaude
Een rits aan de rugzijde geeft toegang tot het laptopvak.

Het klimaatneutrale merk Vaude

De inzet van Vaude om zo min mogelijk negatieve impact te hebben op ons klimaat is niet zomaar een verkooppraatje. Integendeel. Sinds ik enkele jaren geleden voor het eerst met Vaude begon te werken, heb ik het merk zich steeds meer zien verbeteren. Het hele proces gebeurde natuurlijk in stapjes. Zo gebruiken ze steeds meer gerecycleerde materialen, dringen ze energiegebruik terug en bannen ze het gebruik van schadelijke chemicaliën. Maar duurzaamheid gaat over meer dan enkel de ecologische impact. Vaude betaalt zijn werknemers eerlijke lonen uit, of ze nu in Duitsland of in ontwikkelingslanden werken.

Vaude geeft zelf graag een woordje uitleg over hun inzet op hun website. Je leest er over de stappen die ze ondernemen om duurzame producten te produceren. Het merk werd voor zijn inzet beloond met verschillende duurzaamheidslabels van externe partijen, zoals Grüner Knopf en Fair Wear.

Flessenhouder Vaude
Aan de binnenzijde zit een flessenhouder.

Win een Coreway 17 Dayback

Een review is altijd leuker met een winactie, vind je niet? Daarom geef ik graag een Coreway 17 Dayback in de kleur Umbra weg. Om een kans te hebben om een Coreway 17 Dayback te winnen, laat je me gewoon in de comments van dit artikel weten dat je wil winnen. Vergeet niet je mailadres in te vullen zodat ik je kan bereiken als je gewonnen hebt. Deelnemers moeten in België wonen en meerderjarig zijn.

Deze winactie loopt van 20 augustus 2023 tot 30 augustus 2023, 12u. De winnaar wordt willekeurig gekozen en bekend gemaakt op onze facebookpagina. Uiteraard krijgt de winnaar ook een persoonlijk bericht. Als de winnaar niet reageert voor 3 september 2023 dan gaat de prijs naar een volgende, willekeurig gekozen winnaar. De prijs wordt per post opgestuurd naar de winnaar. De prijs is niet inwisselbaar voor geld. Over de uitslag van de wedstrijd wordt niet gediscussieerd. Als je deelneemt, ga je automatisch akkoord met dit reglement.

Wil je de winactie delen op facebook of instagram? Vergeet dan niet om Reisgoesting te taggen.

Rugzak Vaude
Een perfecte rugzak voor een dagje in de stad.
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

125 responses to “Review: de Coreway 17 daypack van Vaude”

 1. Eline Yssers Avatar
  Eline Yssers

  Omdat we onze gezinswandelingen nog steeds doen met de rugzak uit school. Tijd voor een professioneel exemplaar. 🙂

 2. Shelly Wagemans Avatar
  Shelly Wagemans

  Yes please een mooie stadsrugzak kan ik altijd gebruiken ☺️

  1. Nele Avatar
   Nele

   Wat een mooi exemplaar om te winnen!

 3. Leen Avatar
  Leen

  Super mooi en praktisch, die wil ik heel graag winnen!

 4. Eyckmans Tom Avatar
  Eyckmans Tom

  Praktisch en met op restaurant kunnen
  Ga mijn vriendin er super blij met maken! Ze pendeld dagelijks voor haar werk met de fiets door de grote mooie stad, en dat kan je beter doen met dit pareltje op je rug!

 5. katrien Avatar
  katrien

  Wow! Deze mooie rugzak zouden we hier goed kunnen gebruiken.

 6. Tesla Avatar
  Tesla

  Oeh yesss please, ik ben ook zo een mega rugzaksucker

 7. Karolien Avatar
  Karolien

  Oooh, dat ziet er een erg mooie en handige rugzak uit! Wat zou ik die graag winnen want met een extra kindje lijkt een extra (gebruiksvriendelijke) rugzak geen overbodige luxe! 🙂

 8. Anneleen Avatar
  Anneleen

  Ik blijf ook steeds op zoek naar het mooiste en handigste exemplaar!

 9. Soet Descheemaeker Avatar
  Soet Descheemaeker

  Yes please! Mooi om op je rug te dragen .

 10. Bart Avatar
  Bart

  ziet er echt zeer aantrekkelijk uit!

 11. Hans Avatar
  Hans

  Die wil ik wel winnen mijn dagrugzak is aan vervanging toe

  1. Marianne Holemans Avatar
   Marianne Holemans

   Wil ik graag winnen. Onze rugzak is aan vervanging toe. Handig op vakantie met de trein. Super.

  2. Sofie Nagels Avatar
   Sofie Nagels

   De perfecte rugzak voor een dagje met mijn vriendin Martha.

 12. Katrijn Van Uytvanck Avatar
  Katrijn Van Uytvanck

  Superleuk! Zo mooi!

 13. christel Avatar
  christel

  Oh ja, super ! Deze wil ik graag mee hebben als ik op sta ga….

 14. Lode Vlayen Avatar
  Lode Vlayen

  Wauw, fantastisch zo’n rugzak voor mijn lieve kleindochter die vandaag 21 augustus 15 jaar wordt!

 15. Evi Avatar
  Evi

  Ik doe heel graag mee! Lijkt me super om te gebruiken voor gezellige uitstapjes ❤️

 16. Kristien Avatar
  Kristien

  Mooi, praktisch, degelijk, duurzaam, … Ik doe graag mee om dit exemplaar te winnen

 17. Evelien De Vos Avatar
  Evelien De Vos

  Ik doe heel graag mee! Deze rugzak lijkt me een ideaal formaat te hebben voor onze wandeltochtjes en stadsbezoeken. Ik vind de kleur ook prachtig, echt een mooi herfstkleurtje. Dat Vaude herstelinstructies op de site zet vind ik een superduurzaam initiatief waar echt nood aan is in deze tijd!

 18. Nick Avatar
  Nick

  Yes please!!!

 19. Leen Holvoet Holvoet Avatar
  Leen Holvoet Holvoet

  Ik doe graag mee! Een mooie rugzak voor mooie uitstapjes.

 20. Declercq Avatar
  Declercq

  Héél graag, voor mijn wandelingen met mijn Terveurse herder Nala, ziet er héél praktisch uit 🙂

 21. kurt de graeve Avatar
  kurt de graeve

  wat een leuke actie, handig om mee te nemen op uitstapjes

 22. Joos Avatar
  Joos

  Ben er klaar voo!!

 23. Karel Avatar
  Karel

  Heel graag

 24. De Ruytter Carine Avatar
  De Ruytter Carine

  voor deze mooie rugzak ,ideaal met die drinkbus erin,want ik heb altijd dorst

 25. Mia Van de Velde Avatar
  Mia Van de Velde

  Graag, want de rugzak ziet er mooi uit en is zo duurzaam mogelijk gemaakt. En het ziet er een degelijke uit. En dat wil ik hebben.
  Laat maar komen deze rugzak.

 26. Luc Van Houtte Avatar
  Luc Van Houtte

  Wil heel graag een kansje . Bijna alle 2 op pensioen en we zitten boordevol plannen .. en een rugzak komt daarbij goed van pas

 27. Hullebus wilfried Avatar
  Hullebus wilfried

  Sedert ik op pensioen ben maken mijn vrouw en ik graag mooie wandelingen,hierbij zou deze Coreway 17 daypack van Vaude zeer goed van pas komen om drank en eventueel een snoepertje mee te nemen

 28. Sandra Avatar
  Sandra

  Natuurlijk wil ik die winnen

 29. Celine Avatar
  Celine

  Ik wil heel graag winnen!

 30. Mike Aerts Avatar
  Mike Aerts

  heel graag wil ik deze winnen.

  ideaal voor tijdens de stadswandelingen

 31. Martin Avatar
  Martin

  Wow, wat een mooie en handige rugzak. Die kan ik erg goed voor mijn werk gebruiken. Die zou ik erg graag winnen.

 32. Van Iseghem Avatar
  Van Iseghem

  Zo super zijn voor kleinzoon Owen om het schooljaar aan te vatten in zijn nieuwe artistieke school.

 33. Jan Daniels Avatar
  Jan Daniels

  Gewoon een rugzak, mee moet dat niet zijn!

 34. Elke Avatar
  Elke

  Mooie rugzak zonder teveel poespas, niet te groot, niet te klein, het lijkt alvast de ideale rugzak voor mij ;-)! Handig voor op reis, mee te nemen naar het werk of op wandelingen met het gezin. En wat een mooie kleur!

 35. Katrien J. Avatar
  Katrien J.

  Een goede dagrugzak, dat komt hier altijd van pas, voor uitstapjes of voor school en werk. We beloven plechtig om ‘m niet ‘s nachts te gebruiken 🙂

 36. Linda Vandecasteele Avatar
  Linda Vandecasteele

  K’waag graag mijn kans voor deze prachtige en heel ruime Coreway 17 Dayback rugzak die onze zoon goed zou kunnen gebruiken

 37. Mady Avatar
  Mady

  Altijd handig bij elk uitstapje, toch?

 38. Mady Avatar
  Mady

  Altijd handig bij elk uitstapje, toch? Dus doe graag mee met deze leuke winactie!

 39. Patrick Mertens Avatar
  Patrick Mertens

  Super kansje gewaagd om deze mooie rugzak te kunnen winnen

 40. An Avatar
  An

  Een hele leuke rugzak die elk weekend mee mag op wandel.

 41. Cathy Avatar
  Cathy

  Wauw, die is perfect voor onze citytrip naar Barcelona!!

 42. Anita Wilmsen Avatar

  Ik doe graag mee voor zo een handige rugzak

 43. Luc Baetens Avatar
  Luc Baetens

  Wandelingen maken en citytrips maken … als ik deze zou winnen zou het mijn vaste metgezel zijn. Ik wil hem dan ook graag winnen.

 44. Werner Vandoorne Avatar
  Werner Vandoorne

  Pracht exemplaar zeer bruikbaar

 45. Lars Vandekerckhove Avatar
  Lars Vandekerckhove

  Leuke rugzak, ik zou hem graag winnen

 46. Patty Mahieu Avatar
  Patty Mahieu

  Een rugzak met alles erop en eraan super

 47. Van Dessel Kathleen Avatar
  Van Dessel Kathleen

  Onze rugzak is na 14 jaar intensief gebruik stilaan aan vernieuwing toe. Een exemplaar winnen zou dan zeer welkom zijn

 48. Maarten Avatar
  Maarten

  Mijn vriendin zegt me steeds dat ik toe ben aan een nieuwe rugzak. Wat zou het leuk zijn moest ik deze winnen.

 49. RITA JANSENS Avatar
  RITA JANSENS

  Ik doe graag mee!

 50. Timmermans Avatar
  Timmermans

  Wel een mooie prijs die altijd leuk is te winnen.

 51. Timmermans Anna Avatar
  Timmermans Anna

  Zou ik wel graag eens winnen.

 52. Timmermans Anna Avatar
  Timmermans Anna

  Deze prijs is wel een leuke hebbeding.

 53. Timmermans Anna Avatar
  Timmermans Anna

  Wat een leuke prijs!

 54. Michèle Van Dyck Avatar
  Michèle Van Dyck

  Lijkt me een zeer mooie rugzak voor onze wandelingen en daguitstappen. Ziet er heel comfortabel uit. Ja deze heeft echt wel mijn voorkeur

 55. Daniel Burette Avatar
  Daniel Burette

  Hallo . Ik wil graag meedoen. Hartelijk dank.

 56. Annemie Cornelis Avatar
  Annemie Cornelis

  Super doe heel graag mee voor deze handige rugzak

 57. Manu Schmitz Avatar
  Manu Schmitz

  Ik doe graag mee!

 58. Dorien Avatar
  Dorien

  Heel erg graag!
  Alvast bedankt

 59. charline vandenbussche Avatar
  charline vandenbussche

  Mooi! En handig voor een drankje, hapje op onze wandeltochten, maar staat ook goed in stad, multifunctioneel dus, ben fan;-)

 60. Monique Avatar
  Monique

  prachtig ik wil die voor mijn wandeltochten

 61. Amber Luyts Avatar
  Amber Luyts

  Amai, deze wil ik wel graag winnen!

 62. Jürgen Avatar
  Jürgen

  Prachtige rugzak, doe graag mee aan deze winactie!

 63. Nathalie Avatar
  Nathalie

  Zo’n leuke rugzak ik doe graag mee

 64. Lina Avatar
  Lina

  ik wil die zeler graag

 65. Joris Maes Avatar
  Joris Maes

  Ik ga graag op daguitstap met mijn dochters en we moeten natuurlijk altijd wat mee nemen, dus zo’n praktische dag-rugzak zie ik zeker zitten!

 66. Marleen Avatar
  Marleen

  Ziet er een knappe praktische rugzak uit. Ik doe graag mee.

 67. Lise Meir Avatar
  Lise Meir

  Wat een mooie rugzak! Mijn schoolrugzak is rotversleten en ik zoek al lang naar een deftige rugzak om te gaan wandelen. Deze lijkt me ideaal voor beiden!

 68. Jaak Heirbaut Avatar
  Jaak Heirbaut

  ik wil die zeker en vast

 69. herman vanherp Avatar
  herman vanherp

  Deze mooie rugzak is welkom!

 70. Bram Avatar
  Bram

  die rugzak wil ik heel graag

 71. Bart De Smet Avatar
  Bart De Smet

  Wat een prachtige rugzak en het is gewoon oerdegelijk.
  Zowel voor citytrip als de standaard-wandelingen.

 72. Nic Adriaensen Avatar
  Nic Adriaensen

  Prachtig en klimaatneutraal. Perfect toch

 73. Bart Van De Velde Avatar
  Bart Van De Velde

  mooie rugzak wil ik wel

 74. Anton Avatar
  Anton

  Graag een kansje 🙂

 75. Carine Avatar
  Carine

  Ik doe graag mee!

 76. Bellens Sonia Avatar
  Bellens Sonia

  de draagband van mijn rugzakje is bijna volledig afgescheurd, het is nog zo’n oud ding met een klein zakje voor een gewone Nokia GSM (die ik nog altijd gebruik), het duurt waarschijnlijk niet lang meer of mijn rugzakje hangt nog met 1 schouderriem op mijn rug, verre van praktisch

 77. Chantal Avatar
  Chantal

  Dat is een handige rugzak. Dat kunnen we goed gebruiken

 78. Dirk Wuyten Avatar
  Dirk Wuyten

  Wat een stijlvolle rugzak. En dan nog ecologisch ook. Ik maak dan ook graag een kansje om hier binnenkort tijdens mijn wandelingen gebruik te kunnnen van maken. Duimen maar!
  Btw, leuke foto’s van in één mooiste stadjes in Vlaanderen, met name Lier!

 79. Erin Avatar
  Erin

  Die wil ik absoluut

 80. Hortense Van De Velde Avatar
  Hortense Van De Velde

  Ik wil zo’n mooie rugzak wel winnen

 81. Tanja Avatar
  Tanja

  Waauw prachtig die wil ik.

 82. Laura Avatar
  Laura

  Prachtige rugzak voor 1 van mijn 2 dochters

 83. Perrin Avatar
  Perrin

  Ik wil die gaarne winnen

 84. Raine Sarens Avatar
  Raine Sarens

  Zo een klimaatneutrale rugzak wil ik zeker

 85. Sonia Avatar
  Sonia

  Ik zou die héééééééééél graag winnen

 86. Karine De Coster Avatar
  Karine De Coster

  Onze Brent wilt die wel

 87. Jean-Pierre Avatar
  Jean-Pierre

  Ideaal om mee te nemen naar het werk

 88. Zedd Avatar
  Zedd

  Deze milieuvriendelijke rugzak wil ik ook wel

 89. Ellen Avatar
  Ellen

  die kleur past goed bij mijn haar, die wil ik wel.

 90. Rony Parewyck Avatar
  Rony Parewyck

  Yess die wil ik

 91. Marleen Prinsen Avatar
  Marleen Prinsen

  Super ik waag met plezier een kansje

 92. Laura Ke Avatar
  Laura Ke

  Yes, yes wat is het leuk om van deze wedstrijd te horen,
  En als “mama”wil ik hier graag voor mijn dochter scoren.

 93. Werre Vandoorne Avatar
  Werre Vandoorne

  Wie wil deze niet winnen ?????

 94. WNR Avatar
  WNR

  Dit is wel het van het

 95. Tricia Mahieu Avatar
  Tricia Mahieu

  Gaan naar Madrid dus die is meer dan welkom

 96. WJ Vandoorne Avatar
  WJ Vandoorne

  Mooie rug tas met de nodige vakken voor van alles

 97. Jessica Avatar
  Jessica

  Dit lijkt me wel de ideale aanvulling op mijn kleine rugzakkencollectie. Ik doe dus graag mee.

 98. Erwin Avatar
  Erwin

  dat is iets wat ik wil

 99. William Vereecken Avatar
  William Vereecken

  een mooie , milieuvriendelijke rugzak wil ik zeker

 100. Tim Vanhecke Avatar
  Tim Vanhecke

  Wauw! Heel mooie en praktische rugzak! Bovendien comfortabel en milieuneutraal! Ideaal voor ons gezin! 🙂

 101. Stefaan Sarens Avatar
  Stefaan Sarens

  die wil ik graag hebben

 102. veerle dejaegher Avatar
  veerle dejaegher

  Die Coreway 17 Dayback rugzak zou ik graag winnen voor dochterlief. Zij doctoreert en mag soms naar het buitenland. Onlangs is ze nog naar Virginia en Washington geweest.

 103. feyaerts christel Avatar
  feyaerts christel

  Wil deze wel graag winnen.

 104. Stefaan Sarens Avatar
  Stefaan Sarens

  Die wil ik voor mijn wandeltochten

 105. Greta Fransen Avatar

  Deze rugzak heeft werkelijk alles wat een rugzak zou moeten hebben. Ik hoop echt dat ik binnenkort met deze rugzak op stap kan gaan

 106. Marc Avatar
  Marc

  Deze zou ik heel graag winnen!

 107. joeri Moerman Avatar
  joeri Moerman

  wagen graag onze kans voor dit pracht exemplaar

 108. Wim Gryson Avatar
  Wim Gryson

  Ik waag graag mijn kans voor deze mooie en praktische rugzak.

 109. Brent Avatar
  Brent

  Ik zou die wel heel graag winnen

 110. Julien Siccard Avatar
  Julien Siccard

  dat is zeker dat ik die wil

 111. Jurian Cuypers Avatar
  Jurian Cuypers

  Prachtige rugzak én prachtige blog! Het materiaal van Vaude is zeer duurzaam, dus zo’n rugzak is ideaal voor het maken van avontuurlijke wandeltochten. Die wil ik wel graag winnen!

 112. Tine Avatar
  Tine

  Prachtig, ik doe mee !

 113. Elina Avatar
  Elina

  Graag een kansje ^^

 114. Cara Vandelaere Avatar
  Cara Vandelaere

  Ja man, dit is er één die kan tellen,
  Een luxe verwennerij, dat mag je wel stellen.

 115. Gerda Bossu Avatar
  Gerda Bossu

  Deze handige rugzak zou heel goed van pas komen als ik op weg ben met mijn Brompton-plooifiets. Daar passen immers geen fietstassen op. Net wat ik zocht en dan nog van Vaude ! Ik ben fan.

 116. Stef Nagels Avatar
  Stef Nagels

  Geweldig knappe rugzak!

 117. Jolien Avatar
  Jolien

  Echt een leuke prijs ❤️ Ik doe met plezier mee en nu fingers crossed

 118. Stef DC Avatar
  Stef DC

  Super rugzak! Fingers crossed.

 119. Ann Van Eenaeme Avatar
  Ann Van Eenaeme

  Mooie rugzak! Ik waag mijn kans.

 120. Cecile Turpyn Avatar
  Cecile Turpyn

  Hoe mooi en tegelijk praktisch is deze

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *