Review: Arpenaz 500 van Quechua

De laatste maanden ben ik dikke vriendjes aan het worden met Decathlon. Waar ik vroeger een beetje reservering had voor een merk dat zo goedkoop spullen kan afleveren, begint dat tegenwoordig meer op liefde te lijken. Vandaag test ik een paar schoenen:  de Arpenaz 500 van Quechua.

Ik ga jullie niet al te veel meer vertellen over Decathlon, want dan zou ik dik in herhaling vallen. Toch nog eens lezen? Klik dan even door naar mijn vorige artikel.

Arpenaz 500 van Quechua
Hoewel ik voorzien ben van bottinnen, en o zo veel rugzakken, had ik nog geen sneakers van Decathlon. Ideaal om eens een paar te testen, niet waar?

Eerlijk? Ik koos de Arpenaz 500 van Quechua eigenlijk in de eerste plaats omdat ik ze mooi vind. Oppervlakkig? Nee, toch niet. Omdat ik al blogger vaak van de ene activiteit rol, om dan meteen een restaurant binnen te waaien, zocht ik iets dat ik buiten kon dragen, maar waarvoor ik me niet verlegen moest voelen als ik een restaurantje binnen zou stappen.

 

Enter de Arpenaz 500. Een licht schoentje, een muntgroen lederen model. Tof, sportief en mooi. Het is wandelschoen, die heel hoog op vetert. De zool is zo ontworpen dat je een heel stevige grip hebt en dat schokken gedempt worden. Het bovenmateriaal is dus van leder, de zool is van rubber, waarvan 30% gerecycleerd. In maat 39 weegt de schoen ocharm 300gr. Toppie!

De Testfase
Ik loop al goed twee maanden rond met deze schoenen. In nam ze mee op verschillende reisjes, zoals een weekje Emsland, een paar dagen Eifel, Dublin en de Ardennen. Geloof mij, ze zijn grondig getest.

Na al dat gehos dwars over Europa, is de schoen lekker ingelopen. Hoewel ik in het begin bleinen had op mijn rechter kleine teen, door een naad die een beetje ongelukkig op mijn teen drukte, is dat inmiddels ook al voorbij. Verder voelt het alsof ik ze al jaren draag, zo comfortabel.

Verder bleek ook dat als je in een beek stapt, bijvoorbeeld omdat je benen te kort zijn om de overkant te bereiken, ze niet waterdicht zijn. Niet verwonderlijk, natuurlijk, maar wat wél opmerkelijk was, is dat de schoen kei snel weer droog was.

Ook tof? Je hebt er twee jaar garantie op!

Conclusie
Toffe schoen, die ik kei veel draag. Mooi, licht en stevig. De grip is fantastisch, beter dan enkele van mijn peperdure wandelschoenen.

Minpuntjes zijn dat hij niet waterdicht is, niet als je in een beek stapt, maar ook niet als het goed regent. De veters zijn soms ook een beetje stroef, maar eigenlijk wil ik ook geen veters die glijden.No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *