Reizen met vrienden

reizen met vrienden: zo doe je dat!

Heb je een vriendengroep denken jullie om samen op vakantie te gaan? Super tof én gezellig! Maar denk er toch maar goed over na, want reizen met vrienden kan een hele uitdaging zijn, om nog maar te zwijgen over reizen met een hele groep. Wij zetten wat tips op een rijtje!

Ik vind dat superleuk, reizen met vrienden. Maar om eerlijk te zijn is het niet altijd ontspannend. Iedereen heeft zijn verwachtingen, en zelfs al zijn jullie de beste vrienden, die verwachtingen komen niet altijd overeen.

Ga met vrienden die je al langer kent

Hoe langer je iemand kent, hoe minder snel je je irriteert aan elkaar. Je kent dan elkaars plus- en minpunten al wat beter. Je zal je aan de minpunten waarschijnlijk minder snel storen. Als je iemand eigenlijk nog helemaal niet zo goed kent, zal je die goed leren kennen tijdens een vakantie of weekendje weg. En dat kan een echte eye opener zijn.

Ben je wat onzeker of je die kleine kantjes van je vrienden wel kan verdragen op vakantie? Of ben je niet zeker of je jouw eigen kleine kantjes onder controle kan houden tijdens zo’n reis met vrienden? Overweeg dan eerst wat je het meeste waard is: de vakantie of de vrienden?

Reizen met vrienden

Ken je vrienden: da’s echt belangrijk als je samen wil gaan reizen.

Zorg voor voldoende privacy voor iedereen

Met een grote groep kan dit soms lastig zijn, want misschien deel je een kamer met een vriend. Reserveer daarom een huisje dat groot genoeg is, of zelfs nog groter dan het aantal waarmee je reist, zodat je af en toe even kunt afzonderen in een kamer om een muziekje te luisteren of een boek te lezen. Op BungalowSpecials vind je huisjes voor groepen in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje of Duitsland, hier vind je wel iets dat past bij je reisgezelschap.

Vooral voor verre, lange reizen kies je best een huisje met voldoende ruimte. Mensen hebben nu eenmaal af en toe nood aan privacy.

Reizen met vrienden

Deze zomer verbleef ik met vrienden in een vakantiehuis in Italië. Er was genoeg ruimte om af te koelen, indien nodig.

Verdeel de kosten

Bepaal op voorhand wat er gezamenlijk aangekocht wordt en wat apart, zodat hier geen ruzies over kunnen ontstaan. Of beter nog, maak een potje waar iedereen hetzelfde bedrag inlegt en betaal hier alles van tijdens jullie vakantie of weekendje weg. Alcoholische drankjes zijn duurder dan limonade. Bespreek van tevoren of deze drankjes ook uit het potje wordt betaald of dat jullie dit apart van elkaar afrekenen.

Duidelijkheid is de sleutel. Communiceer open en op voorhand. Zorg dat iedereen begrijpt wat er afgesproken wordt, zodat er niet iemand achteraf komt roepen dat ze minder willen betalen omdat ze minder alcohol hebben gedronken of minder vlees hebben gegeten dan een ander.

Klinkt absurd? Ik heb het al meegemaakt. Echt.

Reizen met vrienden

Afspraken zijn belangrijk, als je nog als vrienden wil thuiskomen.

Organiseer het niet met z’n allen

Iedereen vindt het leuk om met z’n allen weg te gaan, maar het organiseren met z’n allen is gekkenwerk. Bepaal van te voren samen naar welke regio jullie willen, welk budget er is en laat één of twee personen de accommodatie regelen. Verdeel de taken, zoals het doen van de boodschappen, het meenemen van bepaalde spullen en het regelen van vervoer.

Als jullie voor een langere tijd weggaan, kan iemand een spelavond organiseren, of een uitstapje plannen. Klinkt kei jeugdbeweging-achtig, ik weet het. Maar ik heb echt toffe herinneringen aan een namiddag met een bijzonder actieve waterestafette.

Reizen met vrienden

Plan uitstapjes, maar verplicht niemand mee te gaan. Soms heb je wat tijd apart nodig.

Maak afspraken

Niet alleen is het belangrijk om afspraken te maken over het budget, maar ook over wat jullie willen doen. Gaan jullie altijd alles samen doen? Willen jullie bepaalde bezienswaardigheden zien, of naar een evenement of feestje? Eten jullie iedere avond gezamenlijk of niet?
Er zullen dingen zijn die jij graag op een bepaalde manier wilt, iets wat je wilt doen of zien, en ongetwijfeld hebben jouw vrienden dat ook. Sluit daarom compromissen, een vakantie met vrienden is ook geven en nemen. Je gaat met elkaar om een leuke tijd te beleven.

Hebben jullie andere meningen over een activiteit? Dan is het ook niet erg om een dagje op te splitsen. Een deel kan dan die ene uitstap maken, terwijl de andere aan het zwembad gaan liggen luieren.

Dit zijn tips, geen regels

Het belangrijkste? Hou er rekening mee dat elke groep anders is. Misschien is jouw vriendengroep er zo een die graag het hele weekend in een grote slaapzaal slaapt. En kussengevechten doet. Of misschien reis je liever met één of misschien twee bevriende koppels. Hoe dan ook, uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer: reizen met vrienden is niet gemakkelijk. Superleuk, maar niet gemakkelijk. Bereid je dus goed voor.

Reizen met vrienden

Als je het goed aanpakt, is een vakantie met vrienden zalig!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *