Obereggen, in de Italiaanse Dolomieten

Als ik het altijd voor het zeggen had, dan zou ik enkel reizen naar plaatsen waar het koud, sneeuwig en stil was. Plaatsen waar ik in alle rust en stilte kan lezen, schrijven, kan buiten zijn en misschien kan paardrijden of wandelen. Een vuurtje in de avond, met warme melk, en misschien, heel misschien mag manlief ook mee. Helaas heb ik het niet altijd voor het zeggen.

Eén van de leukste dingen aan reisblogger zijn, is dat je dingen doet die je anders nooit zou doen. Eén van de meest stresserende dingen aan reisblogger zijn, is dat je dingen doet die je anders nooit zou doen.

Skiresort

In Het Skiresort
Zo bevond ik mij deze winter, totaal onverwacht, in een heus skiresort: Obereggen, in het Italiaanse Südtirol. Toegegeven, dat dit resort in de prachtige dolomieten ligt, was een dik pluspunt. Man, wat was het er mooi.
Dat ik er aan kwam in het midden van een aprés ski, met blèrende schlagers met ’n beat eronder, deed mij haast spontaan terugdraaien. Dat was echt niet wat ik wilde horen na een dag reizen.

Maar, zoals al gezegd, ik heb het niet altijd voor het zeggen, en dus raapte ik al mijn moed bij elkaar en dook er in.

Can’t beat them: join them
Wel, laat ik je vertellen, zodra je mee in het ritme van zo’n skiresort stapt, is het intens genieten. Opstaan met een uitgebreid ontbijt, in de ochtend de pistes op, lekker lunchen en misschien nog wat skiën. Of wat dacht je van lekker je vermoeide spieren te laten weken in de spa van je hotel? Of, jawel, een flinke borrel op de aprés ski?

Ik kan je van harte een ‘Prugna’ aanraden, een borrel van warme pruimenlikeur, met een gedroogde pruim, rum, whisky en slagroom er in. Niet voor amateurs!

Aprés ski

Obereggen
Het dorp Obereggen bestaat bijna geheel uit hotels, skiverhuurcentra en een skischool. Hoger, verspreid langs de pistes, vind je verschillende berghutten.

Obereggen ligt op ongeveer 1500 meter hoogte en heeft bijna 60 kilometer pistes tot op 2000 meter hoogte. Hoewel dit gebied bijna altijd sneeuw heeft, soms tot 5 meter, is het ook voorzien van sneeuwkanonnen. Deze machines verstuiven water, dat in de koude bevriest en neer sneeuwt op de pistes. Deze artificiële sneeuw is bijzonder goed én garandeert skiwaardige pistes van november tot april.

Naast de klassieke sneeuwsporten, kan je ook genieten van stevige winterwandelingen, paardrijden in de sneeuw en, wat minder sportief, van de fantastische keuken daar.

Zomertijd in Obereggen
In de zomer, wanneer alle sneeuw weg is, gaan de hotels open voor wandelaars en mensen die willen genieten van de natuur. Wandelen in de Dolomieten is een ongelofelijke ervaring, waarbij je misschien het geluk hebt om steenbokken of gemzen te zien.

Wat je ook wil doen, Obereggen kan wel eens jouw volgende bestemming worden! Ik kan het alleen maar aanraden.

Skiën

De beste manier om naar Obereggen te reizen, is per auto of per vliegtuig. Reis je per vliegtuig, kan je vanop Zaventem met Austrian Air tot in Innsbruck vliegen. Daar huur je dan best een auto, want je zal nog zo’n 130 kilometer moeten reizen tot in het dorp zelf.
Om te plannen, kiezen en te reserveren, ga je best even langs de website, waar je alles omtrent Obereggen verzameld vindt.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *