Een handjevol avontuur

Een drang naar avontuur, maar geen geld voor safari’s of verre reizen? Wij geven je een paar ideetjes voor een dagje avontuur in eigen land!

Een Pijlentocht
Misschien ken je dat nog wel uit je kindertijd, zo’n pijlentocht. Zeker als je in de jeugdbeweging zat. Het idee is eigenlijk heel simpel. De helft van je groep gaat voorop met een stukje krijt, en tekent pijlen op de grond die de andere helft moet volgen.

Om het wat moeilijker te maken, verstop je de pijlen een beetje, of verzin je opdrachtjes voor de volgers. Het eindpunt is natuurlijk een goed cafeetje of restaurantje. Ideaal voor een gezin met kinderen, of een groep vrienden.

Wat meer uitdaging? Maak er dan een Scavenger hunt van. In plaats van pijlen te tekenen, laat je raadsels achter die de zoekers naar de volgende plaats leiden.

Escape Rooms
Overgewaaid uit Amerika, en steeds populairder: escape rooms schieten als paddenstoelen uit de rond. Het idee? Je wordt opgesloten in een kamer, vaak ingekleed in een thema. In die kamer vind je raadsels en clue’s die je naar de sleutel van de deur leiden.

De meeste escape rooms houden je een uurtje of twee bezig. Liever een beetje meer avontuur? Dan kan je Prison Escape in Breda proberen. Deze escape room vindt plaats in een echte gevangenis die bevolkt wordt acteurs. Aan jou om uit te zoeken wie je kan vertrouwen en wie niet.

Geocaching
Blijkbaar houden we er collectief van om dingen te zoeken. Er bestaat zelfs een hele sport rond: geocaching. Hoe dat juist gaat? Heel eenvoudig! Overal ter wereld, en dus ook in België, zijn er verstopplaatsen te vinden. Je vindt de coördinaten van deze plaatsen op toegewijde websites, en de bedoeling is dus dat je de plaatsen gaat zoeken. Vaak vind je kleine voorwerpen in deze verstopplaatsen. Je mag er eentje uitkiezen en meenemen, maar je moet dan wel iets in de plaats achterlaten.

Tip: een wandel-gps is wel zo handig voor geocaching.

Sterrenkijken
De zomer komt er weer, en dat wil zeggen: vallende sterren! Zoek jezelf een donker plekje uit, neem dekens, kussens, hapjes en pintjes mee, en ga sterrekijken. Het is zo simpel als dat!

Sterrenkijken gaat het beste op een heel donker plekje. Met de Dark Sky Finder app of website vind je de donkerste plekjes in de omgeving.

Een heerlijk avontuur voor een gezin met leergierige kinderen, of voor een romantische date.

Buiten Slapen
Back to basics! Kamperen kan iedereen, maar heb je er al eens aan gedacht om zelf een shelter te bouwen? Een zeil op de grond, eentje tussen de bomen gespannen over je hoofd en hopla, je hebt een kampplaats.

Liever iets meer avontuur? Ga zwemmen in een rivier of een vijver, bouw een kampvuur en val gezellig in slaap naast het knetterende vuur. Pas wel op met slaapzakken, die zijn ontvlambaar. Genoeg afstand houden!

Klinkt dat een beetje raar? Geloof mij, ik heb wel vaker onder de sterren geslapen: het voelt héérlijk! Hou er wel rekening mee dat wildkamperen in België niet is toegestaan. Je zoekt je dus best een bos of terrein waarvan de eigenaar je toestemming geeft om er te kamperen. Check ook eerst even de voorschriften van de brandweer, als het té droog is, mag je geen vuur maken.

En jij? Wat zijn jouw tips voor een dagje avontuur?

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *