Treintickets

7 spotgoedkope treintickets voor de zomer

Normaalgezien trakteert onze blogger Simon jullie maandelijks op een lijstje met de goedkoopste vliegtickets voor de maand erop. Omdat Simon momenteel in Parijs rondloopt, neem ik het vandaag van hem over. Niet met de goedkoopste vliegtickets, maar met spotgoedkope treintickets!

Waarom treintickets? Simpel: omdat met de trein rijden veel minder vervuilend is. Ik weet het, ik vlieg zelf veel en heb weinig recht van spreken. Ik wil je dus zeker niet op de vingers gaan tikken. Wat ik probeer te zeggen is, als we met z’n allen een keertje een vliegvakantie omdraaien in een treinvakantie, zetten we al een mooie stap vooruit.

En stiekem doe ik dat wel graag, met de trein reizen. Dat je voor een treinrit geen uren op voorhand in het station moet zijn, vind ik een plus. Dat ik rustig kan zitten lezen, werken of zelfs slapen op een zitje dat – geef toe – twee keer zo ruim is als een vliegtuigzitje, vind ik de max.

Brussel – Perpignan
Met Thalys of TGV vanaf 68,-

Perpignan in een Franse stad die bijna op het meest zuidelijkste puntje van Frankrijk ligt. Geniet van de zuidelijke hitte, van flaneren door de stad en van heerlijke Franse cuisine. Dat is Perpignan! Met de Thalys of TGV ben je er al op een kleine acht uur.

Brussel – Londen
Met Thalys of Eurostar vanaf 58,-

De bruisende hoofdstad van Groot-Brittannië ligt op amper twee uur sporen. Dat is net genoeg tijd voor een filmpje op je laptop, of voor een koffie met een glanzend magazine. Voor je het weet, sta je op de oever van de Thames voor een shoptrip of een bezoekje aan Buckingham Palace.

Brussel – Amsterdam
Met IC, Thalys of ICE international vanaf 19,-

Amsterdam is een stad als geen ander. De machtige winkelstraten, het hippe Noord en het Eye Filmmuseum: je moet het gezien hebben. Bovendien zit je maar een dik uur op de trein! Pluspunt!

Brussel – Berlijn
Met IC International of Thalys vanaf 39,-

Misschien is Berlijn wel dé hipste stad van het moment. Streetart, vegan restaurantjes en underground party’s: je moest al weg zijn. Voor 39,- en nog geen zes uur treinen was Berlijn nog nooit zo dichtbij.

Brussel – Innsbruck
Met ICE International, Thalys of Euronight vanaf 58,-

Vorig jaar mocht ik zelf de Oostenrijkse stad Innsbruck gaan bezoeken. Gelegen op een plateau omringd door de Alpen is Innsbruck één van de mooiste steden die ik ooit zag. Geniet van de winkelstraat en het beroemde Gouden Dak, van de Swarovski tentoonstelling of van simpelweg een koffie met een stuk Sachertorte. Yes, Innsbruck!

Brussel – Bern
Met ICE International, TGV of Thalys vanaf 58,-

In Zwitserland vind je de pittoreske stad Bern. Een fijne stad om te bezoeken, al is de treinrit erheen minstens even mooi. Spoor langs groene velden en hoge Alpen, om na een dikke zeven uur helemaal ontspannen aan te komen in Bern.

Interrail Pass – prijs afhankelijk van formule
Onbeperkt door Europa

Heb je de smaak te pakken? Wil je meer per trein reizen? Boek dan een Interrail Pass. Deze pass stel je zelf samen naar je eigen behoefte. Drie dagen treinen in één land? Of verschillende weken per trein door heel Europa? Het kan allemaal.

Met de Interrail Pass kan je tot 31 landen in Europa bereiken. Bovendien kan je in bepaalde landen Interrail Passen boeken met extra’s, zoals bijvoorbeeld gratis gebruik van ferry’s.

Prijzen zijn gebaseerd op goedkope-treinkaartjes.be.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *