5 bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona: de naam die over ieders tong rolt, de prachtige stad in het zuiden, de must see voor reizigers. Ik ben er nog nooit geweest, dus laat ik me door Reisfanaat Veerle vertellen hoe het er is.

Barcelona is een ongekend populaire stad om te bezoeken. Je vindt hier dan ook voor ieder wat wils. Of je nu van sport, historie, cultuur of winkelen houdt; in Barcelona vind je het allemaal. Speciaal voor jou hebben we daarom een top vijf opgesteld van bezienswaardigheden in deze stad. Natuurlijk is er nog veel meer te zien, maar deze vijf kun je volgens ons écht niet missen wanneer je Barcelona bezoekt.

Sagrada Familia
Tijdens een bezoek aan Barcelona moet je de Sagrada Familia gezien hebben. De bouw van deze imposante kerk is in 1882 begonnen en nog steeds niet afgerond. De ontwerper is de wereldberoemde architect Antoni Gaudi. Overigens ligt hij ook begraven in de kerk. Het is aan te raden om vooraf online je ticket te kopen omdat de wachtrijen voor dit imposante gebouw enorm kunnen zijn.

Park Güell
Dit prachtige stadspark is een must-see tijdens je verblijf in Barcelona. Ook dit park is overigens ontworpen door Antoin Gaudi. Je vindt hier veel groen met prachtige bomen en planen. Daarnaast vind je in het park:

  • het Gaudi museum
  • Portiersloge en portierswoning
  • een trap in de vorm van een mythologische draak
  • Enorm balkon met prachtig uitzicht over de stad

Camp Nou
Voetbalfans zullen bij de stad Barcelona direct aan de gelijknamige voetbalclub denken. Hier vierden talloze Nederlandse grootheden zoals Johan Cruijff, Philip Cocu en Marc Overmars hun hoogtijdagen. Het stadion van Barcelona, Camp Nou, is een bezoek meer dan waard. Je kunt een rondleiding door het stadion boeken en natuurlijk ook het Barcelona museum bezoeken. Wanneer je het geluk hebt dat er tijdens je verblijf een wedstrijd in Camp nou gespeeld wordt, kun je deze bezoeken. Kaarten dien je echter wel ruim van tevoren te regelen omdat voetbalclub Barcelona mateloos populair is.

La Rambla
Op de La Rambla boulevard heerst altijd een gezellige drukte. Er is hier dan ook van alles te zien en te beleven. Zo vind je er historische bezienswaardigheden maar ook talloze kleine winkeltjes en stalletjes. Verder is er met het Museo de Cera een prachtig wassenbeeldenmuseum waarbij je meegenomen wordt door de geschiedenis van Barcelona. Natuurlijk vind je er ook vele verschillende horecagelegenheden. Of je nu rustig een drankje wil drinken of uitgebreid wil genieten van lokale gerechten; op La Rambla heb je het allemaal!

In en rondom de haven van Barcelona hoeft niemand zich te vervelen. Naast de vele terrassen, restaurants en barretjes, is er ook een groot en uitgebreid winkelcentrum beschikbaar voor degenen die van shoppen houden. In de haven is het overigens altijd gezellig druk, mede omdat veel cruise boten hier aanmeren. Wil je zien wat er allemaal onder water leeft? In Port de Barcelona staat ook nog eens het grootste aquarium van Europa. Dit aquarium is gevuld met 6 miljoen liter zeewater en je kunt er talloze vissen en andere onderwaterdieren bekijken.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *