Reistips voor de Herfst

De zomer is bijna gedaan, de herfst laat zich al een beetje zien. Weg warm weer, weg zonnekloppen op het strand. Hallo herfstwandelingen, weekendjes weg en warme choco. Weet je niet goed wat aan te vangen? Reisgoesting zet wat tips voor je op een rijtje!

De herfst is mijn favoriete seizoen. De ergste hitte is weg, maar toch is het nog vaak goed weer, zeker in het begin van de herfst. De ideale moment om er met de rugzak op uit te trekken, het is immers niet meer te warm om die rugzak de hele dag op je rug te dragen. Bovendien kost het reizen vaak wat minder in september en oktober, omdat je buiten het toeristische seizoen reist.

Landen zoals Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk trekken veel backpackers aan. En terecht! Het is er prachtig en er zijn genoeg kampplaatsen te vinden. Bovendien laten veel boeren jou op hun land kamperen, als je het vriendelijk vraagt.

Geen fan van wandelen? Misschien is fietsen iets voor jou. Veel landen hebben een fietsnetwerk met degelijke kaarten. Waarom vertrek je niet vanuit je eigen dorp of stad om onze buurlanden te verkennen?
“Afgelopen week werd met de eerste grote natuurlijk lichtshow het noorderlichtseizoen weer ingezet.” Reis je richting noorden, naar Lapland of IJsland, heb je een behoorlijke kans om het noorderlicht te zien. In het noorden verblijf je in blokhutten of keurige traditionele hotelletjes.

Ben je toch iemand die liever langer van de zomer geniet? Dan reis je best de zon achterna. In het zuiden maakt de verzengende hitte plaats voor een aangename temperatuur. Landen zoals Kroatië, Griekenland en Portugal ontvangen je met open armen, een heerlijke temperatuur en heerlijke gerechten.

Klinkt dat niet beter dan thuis te zitten dromen van een zomer die nog moet komen?

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *