Quecha Novadry Wandelschoenen

De meesten onder ons gingen of gaan voor sportmateriaal wel eens langs de keten Decathlon. En waarom ook niet? Materiaal voor verschillende sporten onder één dak, veel keuze en vooral een erg lage prijs, die we te danken hebben aan massaproductie. Maar de vraag van velen is: is de kwaliteit goed?

Als backpackende studente legde ik jaren geleden verschillende kilometers af op een gemiddeld terrein (doorgaans Ierland) met verschillende soorten schoeisel. In mijn rebelse tijd zelfs een poosje met lederen combat boots van het ABL. En zo ook met bottinnen van Decathlon. Meer bepaald van hun huismerk Quecha.
Als studente reisde ik op budget en dus liep ik op de standaard wandelschoenen van ongeveer 40euro (Quecha vernieuwt zijn reeksen wandelschoenen elk jaar, al behouden ze doorgaans wel hun prijs/kwaliteitsklassen).

Intussen heb ik al verschillende paren van de standaard wandelschoenen gehad en kan ik eerlijk zeggen dat de prijs/kwaliteit goed is. Bijzonder goed, eigenlijk.
Voor net geen 40euro koop je een degelijk schoen, die mits goede verzorging enkele jaren meegaat. De wandelschoen is meer dan geschikt voor dagwandelingen op een gemiddeld terrein, heeft een goede pasvorm en een sterke rubberen zool met een stevige grip dankzij noppen van 4mm diep. Het materiaal (kunststof) is slijtvast. De rubberen zool zal eerder slijten dan de schoen zelf, maar ook dat pas na lang en intensief gebruik.

Enige nadelen zijn dat je ze na een tweetal jaren dienst moet beginnen behandelen om ze waterdicht te houden, ondanks het merkeigen novadry-membraan, dat complete waterdichtheid beloofd. Na intens gebruik weerstaan ze nog wel stevige regenval, maar wie in een plas of rivier stapt, houdt geen droge voeten. Daarnaast zijn ze niet geschikt voor specifieke wandeltochten in bijvoorbeeld diepe sneeuw of voor klimtochten.

Alles bij elkaar opgeteld is dit een uitstekende schoen voor recreatieve wandeltochten. Ook voor kinderen die in een hip en een knip uit hun schoenen groeien, is deze wandelschoen ideaal.
Wie het serieuze klimwerk voor zijn rekening wilt nemen, kiest best voor een schoen in een hogere prijsklasse of van een ander merk. Maar wees dan bereid om heel wat meer te betalen, want qua prijs/kwaliteit klopt niemand Quecha.

Op de website van Decathlon vind je zowel de locaties van de verschillende winkels als hun webshop.
Naast wandelschoenen in verschillende prijsklassen en voor wandelingen van verschillende gradaties, heeft elke type schoen een model voor zowel heren, dames en kinderen.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *