Vaude

praktisch: zo pak je een rugzak goed in

Met de rugzak reizen geeft je een bepaald soort vrijheid. Je draagt alles wat je nodig hebt op je rug en je kan dus gaan en staan waar je wil. Maar het kan best lastig zijn om een rugzak goed in te pakken. Vaak nemen we toch te veel mee of verdelen we het gewicht verkeerd, waardoor zo’n rugzak zwaarder wordt dan nodig is.

Een rugzak goed inpakken is een kunst. En die kunst bestaat er uit om goed te kiezen welke spullen je nodig hebt én ze goed op te bergen. Ook tijdens je reis heb je een zekere discipline nodig om je rugzak telkens weer goed en stevig in te pakken.

Enkele vuistregels voor het inpakken

Een (trek-) rugzak zou niet zwaarder mogen zijn dan 20% van jouw lichaamsgewicht. Dat is de vuistregel. De theorie. In praktijk dragen we vaak meer op onze rug. Zeker kleine, fijn gebouwde mensen hebben het moeilijk zich aan die vuistregel te houden. Zij dragen vaak veel meer dan die 20%, want ze hebben immers dezelfde spullen nodig als een grotere persoon die meer kan dragen.

Ik kan het niet genoeg benadrukken: gebruik de riemen en haken van je rugzak. Een goed ingepakte rugzak is stevig vastgesnoerd. Je kan zeker een slaapzak of een slaapmatje vastmaken aan de buitenkant van je rugzak, maar knoop het dan stevig vast. Als een slaapzak bij elke stap heen en weer bengelt, dan worden je schouders en rug onnodig belast.

De zwaarste spullen draag je best het dichtste tegen je rug aan, lichtere spullen draag je aan de buitenzijde van je rugzak. Door de zwaarste dingen tegen je lichaam te dragen, trekken ze minder aan je schouders wanneer je beweegt.

Zorg er voor dat je rugzak in evenwicht is. Wanneer je bijvoorbeeld een tweeliterfles in de rechter zijzak stopt, dan zal de rechterzijde van je rugzak meer wegen en dat is echt niet goed voor je rug en je schouders.

Wizard 24+4 rugzak

Pak je rugzak slim in om je rug en schouders te sparen.

Pak je spullen slim in

Een rugzak inpakken is een puzzel. Het gaat niet enkel over de zwaarste en de lichtste spullen, maar ook om wat je vaker nodig zal hebben tijdens de dag. Denk daarom dus goed na voor je je rugzak inpakt. Om het eenvoudig te stellen: stop je voedsel niet helemaal onderin je rugzak, maar op een plaats waar je het vlot en snel kan bereiken.

Ook hier zijn er enkele vuistregels die je kan gebruiken. Wat je zo goed als nooit nodig hebt, zoals vuile was, pak je stevig en compact in en bewaar je onderin je rugzak. Daar bovenop bewaar je je kledij. De bovenkant van de rugzak vul je met voedsel, een gasvuur en kookgerei.

Tip: door je spullen in (waterdichte) packing cubes op te bergen, behoud je gemakkelijker overzicht.

In de flap en zijzakken bewaar je de spullen die je vaak of snel nodig zal hebben. Denk aan je telefoon, stafkaarten of gps, portemonnee, snacks. Zorg er ook voor dat je EGBO kit goed bereikbaar is. Reis je met vrienden, spreek dan goed af waar de EHBO kit zit, zodat iedereen die kan terugvinden wanneer er zich een noodgeval voordoet.

Grove spullen zoals je tent, slaapzak en slaapmatje bind je tenslotte stevig aan de onderzijde van je rugzak vast. Ook hier is er een eenvoudige vuistregel die je kan volgen: als je genoeg plaats hebt, stop je tent en slaapzak dan in je rugzak. Het is altijd beter spullen in je rugzak te stoppen dan ze aan de buitenzijde vast te binden.

Het is altijd beter om spullen in je rugzak te stoppen, behalve wanneer het over water gaat. Water draag je best aan de buitenzijde van je rugzak, om de eenvoudige reden dan een lekke waterfles meer schade aanricht als die in je rugzak zit dan aan de buitenzijde. Stop waterflessen in de zijzakken en bind ze stevig vast. Een bengelende fles water is onaangenaam.

Wizard 24+4 rugzak

Rugzakken hebben features. Zoals sleutelhangers. Gebruik ze.

Een goede rugzak kiezen

Een goede rugzak gebruiken is net zo belangrijk als je rugzak goed inpakken. En dat wil niet alleen zeggen dat je een kwalitatief merk kiest, maar vooral dat je een rugzak kiest die goed bij jouw lichaam past.

Over het algemeen hebben de meeste goede merken verschillende modellen rugzakken voor mannen en vrouwen. Dat is nodig omdat er een duidelijk verschil is tussen vrouwen- en mannenlichamen. Vrouwen zijn gemiddeld kleiner en hebben bredere heupen. Dat wil zeggen dat vrouwen een minder hoge rugzak nodig hebben met goede, comfortabele heupriemen. Mannen hebben natuurlijk een langere rugzak nodig met stevige, comfortabele schouderriemen.

Koop dus nooit zo maar een rugzak, maar lees goed de specificaties van het model dat je op het oog hebt. Ga hem indien mogelijk passen voor je hem aankoopt. Een goede rugzak moet dicht tegen je rug aanzitten en wanneer je beweegt, moet de rugzak tegen je lichaam blijven zitten. Hij mag niet heen en weer zwaaien of in de weg zitten, maar moet als een verlengde van je lichaam voelen.

De Vaude Wizard 24+4 rugzak

De nieuwe Wizard 24+4 van Vaude is een compacte, handige rugzak voor dagtochten. De rugzak heeft een groot vak met een mesh opbergruimte voor een kleine laptop en een kleiner vak met verschillende mesh zakken voor kleinere spullen. In een extra vak in de flap berg je spullen zoals je sleutels en snacks op. Alles bij elkaar heeft de rugzak een laadcapaciteit van 5 – 8 kilogram.

Dankzij een handige rits kan je de laadruimte van de Wizard 24+4 vergroten. Met de compressieriemen kan je de hele boel dan weer strak aantrekken. De Wizard is voorzien van een waterdichte hoes die je gemakkelijk en snel over de rugzak kan bevestigen.

Het Aeroflex Control-draagsysteem is voorzien van lichte en zachte schouderriemen, een borstriem die je van hoogte kan verstellen (handig!) en brede heupriemen met extra opbergruimte. Dankzij het Shifting Back Length systeem kan je het rugpand aan jouw lengte aanpassen. Dit alles zorgt ervoor dat je de rugzak volledig aan jouw lichaam kan aanpassen.

Dankzij de gekende kwaliteit van Vaude is de Wizard 24+4 een rugzak waar je jarenlang plezier van zal hebben en dat is natuurlijk erg duurzaam. Bovendien wordt de rugzak op milieuvriendelijke wijze geproduceerd, met uitsluitend gerecycleerde stoffen en een waterafstotende Eco Finish zònder PFC (dat zijn schadelijke stoffen). Met deze rugzak haal je dus niet alleen een kwalitatief, maar ook een duurzaam en ecologisch product in huis.

Wizard 24+4 rugzak

Dit kleine, groene label vertelt je dat de rugzak op duurzame wijze geproduceerd is.

Win een knalrode Vaude rugzak

Jij hebt kans om een knalrode Vaude Wizard 24+4 rugzak te winnen. Laat in de comments weten dat jij de rugzak wil winnen. Vergeet vooral niet om je mailadres achter te laten zodat ik je kan contacteren als je gewonnen hebt. Deelnemers moeten in België wonen.

Je kan deelnemen aan deze wedstrijd vanaf zondag 19 december 2021 tot woensdag 29 december 2021, 12 uur. De winnaar wordt willekeurig gekozen, bekend gemaakt op onze facebookpagina én ontvangt een mailtje. Reageert de winnaar niet voor 2 januari 2022, dan gaat de prijs naar een volgende, willekeurig gekozen winnaar. Over de uitslag van de wedstrijd wordt niet gediscussieerd. Wie deelneemt, gaan automatisch akkoord met dit reglement.

Over Vaude

Ik heb het al eerder gezegd, en ik blijf het herhalen: wij van Reisgoesting zijn fan van Vaude. Het Duitse merk zet zich niet alleen in voor het produceren van kwalitatieve producten die, als je ze goed verzorgd, echt jaren kunnen meegaan, maar ze zetten zich ook erg hard in om het productieproces zo ecologisch mogelijk te maken.

Zo gebruikt Vaude gerecycleerde stoffen, betalen ze eerlijke lonen aan al hun medewerkers en bieden ze een herstellingsdienst aan voor de producten die toch kapot gaan. Daarnaast zal Vaude vanaf januari 2022 volledig klimaatneutraal zijn.

In België vind je een Vaude winkel in Gent en in Leuven. Je kan een selectie van hun producten kopen bij verschillende handelaren.

Wizard 24+4 rugzak

De Wizard 24+4 rugzak.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
112 Comments
 1. Oh, aan deze wedstrijd doe ik heel graag mee. Ik ben fan van Vauda en deze rugzak ziet er geweldig uit. Net op zoek naar een tussenmaat voor een weekendje weg. Fingers crossed!

  • Oooh deze wil ik heel graag winnen! super handig!!
   Alvast fijne feestdagen gewenst

  • Nadat mijn eerste vaude van 55l versleten was, kocht ik vol resgoesting mijn tweede. Ook verleid door de mooie kleur en de aangename stof. Het was vlak voor Corona. Deze zomer kon ik hem pas voor het eerst gebruiken. Ik moest er aan wennen dat hij geen onderverdelingen heeft en hij is ook te groot voor de trips die ik nu maak. Deze ziet er mooi en superhandig uit…

 2. OOO 8 Deze prachtige rugzak zou mijn ideale compagnon zijn op onze wandel- of fietstochten. Ik ben eigenlijk aan een nieuwe rugzak toe. Zou heerlijk zijn !

 3. Prachtrugzak! Zeker welkom hier!

  • Wat een super handige tips!!
   Hier gaan mijn man en ik zeker wat aan hebben voor onze volgende uitstappen naar het buitenland!
   Wij wagen graag een kansje voor zo’n toppertje van een rugzak! ✨

 4. Wat een super handige rugzak. Deze wil ik graag gebruiken voor onze tochten.

 5. Ik ben een lange-afstandswandelaar. Deze rugzak zou mij heel goed van pas komen. Hij ziet er heel stoer en degelijk uit.

  • Oooh zo een leuke rugzak, die kan ik zeker gebruiken!

   • Deze rugzak zou ik dolgraag winnen!

 6. Wat een mooie prijs, waag graag een kansje

 7. Wat een topper van een rugzak! Net wat ik kan gebruiken voor mijn volgende trektocht, zou fantastisch zijn om deze te winnen

 8. Zo’n Vaude rugzak, dat zou een mooi geschenkje onder de kerstboom zijn! Veel beter dan de sokken en flesjes wijn, en veel bruikbaarder ook. Ik ding mee naar deze prijs!

 9. Oh prachtig – die rugzak valt goed op – zalig voor de daguitstappen

 10. Oh super wedstrijd! Ik gebruik nog steeds mijn rugzak van toen ik zelf bij scouts zat, lees minstens 18 jaar geleden. Heel graag dus een nieuwe ☺️

 11. Yes! Ik wil deze rugzak héél graag winnen!

 12. Prachtige rugzak ik doe zeker mee.

 13. Dit ziet er een geweldige rugzak uit voor onze wandelingen. Deze lijkt me “Ninglingspo-proof”.

 14. Interessant artikel! Het doet mij er al van dromen om een rugzak in te pakken en op pad te gaan. Deze rugzak in een mooi fel kleurtje staat me zeker aan, en al helemaal als hij niet alleen mooi maar ook handig is (regenhoes, opbergvakje in gordel,…). Ik doe dus graag mee.

 15. heel mooie en comfortabele rugzak. Die zou ik zeker graag winnen!

 16. Prachtige rugzak om mee te nemen op mijn talrijke voettochten.

 17. veel succes aan iedereen en keep safe

 18. Die rugzak zou perfect bij mij passen. Hopelijk win ik ze!!

 19. hier maak ik graag een kansje voor deze prachtige rugzak tienerzoon ( 17 jaar ) zou deze super fijn vinden houd enorm van de natuur en gaat graag eens met vrienden op stap voor lange wandelingen te maken

  • Handige tips en wat een prachtige rugzak! Ben al een tijdje op zoek naar vervanging voor mijn Decathlon rugzak maar tot nu toe nooit het perfecte exemplaar tegengekomen.

 20. Ik wil graag winnen!

  • Ik droom al van mijn volgende trip met de mooie nieuwe rugzak, ik waag graag mijn kans

 21. Deze rugzak wil ik graag winnen

 22. Ik waag mijn kans voor deze mooie rugzak

 23. Heel mooie rugzak. Deze zou ik graag winnen 🙂

 24. ik heb een grote rugzak en zou wel eens met een kleinere willen trekken. nog de extra kilotjes er af voor een weekend tripje met de tent 🙂

 25. Ik laat me graag verrassen met deze prachtige rugzak.

 26. Dit zou een mooi eindejaarscadeau zijn voor mijn dochter. Zij heeft haar huidige rugzak laten vallen van haar fiets en die was helemaal gescheurd.

 27. TOPPIE zo leuk,wij gaan veel gaan wandelen in de natuur,hopelijk mogen we deze VAUDE rugzak vullen met al onze benodigdheden,graan kansje gewaagd

 28. Super rugzakken zijn dat Hé

 29. ik waag mijn kans voor een prachtig sterk en duurzaam exemplaar ! wow, ik duim alvast 🙂 fijne feesten iedereen en bedankt reisgoesting voor deze mooie kans 🙂

 30. Super tips! Nu nog de juiste rugzak, dus ik wil graag winnen!

 31. Prachtig zo een stuk

 32. Dit zie ik wel zitten!

 33. Wel een heel mooie rugzak niet waar

 34. Gaan naar Portugal Dus deze is meer dan welkom

 35. Super deze rugzak en daarbij nog confortabel

  • Heel mooie rugzak! Die zou hier goed gebruikt worden!

 36. Geweldig goed voor onze wandeltochten

 37. Graag zou Ik deze winnen die is gewoon de MAX

 38. mooi en praktisch! en bedankt voor de nuttige tips om alles in deze rugzak netjes op te bergen!

 39. Super! Ik doe heel graag mee! Eindelijk een nieuwe rugzak

 40. al enkele jaren is Vaude één van mijn favoriete merken: kwaliteit, ecologisch, soms wat prijzig maar de producten zijn dit waard. Deze rugzak zou ik goed kunnen gebruiken…

 41. Dit zou voor mij echt het ideale geschenk zijn

 42. Dit zou goed van pas komen als we met de hele familie tochtjes maken

 43. Deze rugzak geeft alle comfort dat je van een rugzak mag verwachten, ik kijk er al naar uit om hem mee te nemen op mijn avonturen

 44. Dit zou ideaal zijn voor mijn oudste dochter die, als corona het toelaat, volgend jaar een lange trektocht wil maken

 45. Goed materiaal is moeilijk te vinden, deze rugzak heeft mijn hartje gestolen

 46. Bij deze mijn deelname aan de wedstrijd goed geschreven artikel ook

 47. Deze rugzak ziet er superhandig uit, alhoewel ik niet graag een rugzak draag, lijkt deze toch behoorlijk aangepast aan mijn voorkeuren en wensen. Hopelijk komt deze naar mij toe.

 48. Top zo’n rugzak !

 49. Top ik doe graag mee met deze actie

 50. Ik waag mijn kans

 51. Superhandig voor op mijn volgende reis!

 52. Geweldig kerstcadeau! Meedoen.

 53. Dit ziet er een zalige rugzak uit! Praktisch maar ook mooi – ideaal voor onze wandeltochten.

 54. wil ik graag winnen, gebruiksvriendelijk én mooi .. perfecte combo!

 55. Heel handig voor onze volgende trektocht

 56. Doe heel graag mee voor deze mooie rugzak

 57. Ik wil de rugzak winnen!

 58. Hup hup. Uiteraard doe ik graag mee om deze rugzak binnen te hengelen.

 59. Hallo. Ik doe mee met dit prachtige geschenk. Hartelijk dank voor uw hulp. Nog een fijne week.

 60. Waw, deze rugzak zou een prima vervanger worden van de wandelrugzak die door het vele gebruik – door berg en dal – stilaan op pensioen mag. Vooral de ritsen beginnen lastig te doen… (mocht je daar ook tips voor hebben toevallig?). Ik doe graag mee voor deze mooie en duurzame rugzak.

 61. k’waag graag mijn kans voor deze prachtige en heel ruime KNALRODE VAUDE RUGZAK

 62. Doe heel graag mee, super voor onze wandeluitstapjes

 63. Dat is nu echt wat Ik nodig heb

 64. Laat maar komen zou Ik zeggen

 65. Mooie rugzak, doe zeker graag mee!

 66. Hoi, top aktie.
  Waag graag mijn kans voor mijn zonen, die beiden zeer aktief zijn bij de scouts en dus altijd een goede rugzak kunnen gebruiken

 67. Wat een prachtige rugzak. Zou deze graag willen winnen!

 68. Deze rugzak zou ik wel erg graag winnen. Handig voor onze wandelingen en plaats genoeg voor onze spullen.

 69. rugzak meer dan welkom, tegen dat we terug op reis mogen

 70. ik ben een fan van Vaude!

 71. Doe graag mee, hét ideale cadeau voor de zoon. Fingers crossed!

 72. Dit zou hier zeker van pas komen.

 73. Met veel plezier waag ik mijn kans voor deze schitterende giveaway ! Ideaal om mee te nemen naar het werk

 74. Ideaal voor de langere wandelingen en misschien zelfs bepaalde trail runs … en mooie kleurtje! #FIngersCrossed

 75. Zou de max zijn zo’n cadeautje onder de kerstboom, en dan nog voor mezelf 😉

 76. Ik doe graag mee aan deze give-away. Deze zou ideaal om mee te doen op onze wandelingen

 77. Wat een fijne tips en wat een leuke rugzak. Ik doe mee.

 78. Bij deze doe ik graag mee!

 79. Wauw! geweldige actie! ideaal voor op de leuke wandelingen te gebruiken in 2022

 80. Super! Heel graag waag ik mijn kans!

 81. Prachtige rugzak, hier waag ik erg graag mijn kansje voor!

 82. Ik ding graag mee!

 83. Wat een prachtige rugzak. Mijn Fjallraven is aan vervanging toe en dit zou een prachtige optie zijn.

 84. Ik krijg al zin om hiermee de wereld rond te trekken 🙂

 85. Echt wel mijn kleur. Ik waag een kansje….

 86. Ik waag mijn kans om deze prachtige , leuke, praktische, geweldige rugzak te winnen !!

 87. Wat een toffe rugzak! Ik doe ook graag nog eens mee zie, ge weet maar nooit 😉

 88. Zou leuk zijn voor mijn partner. Krijgt ze ook wel zin om met mij rond te trekken.

 89. Superleuke actie! Ik maak heel graag kans, echt handig voor onze volgende trektochten in de bergen.

 90. “Dankzij” Covid de wandelmicrobe terug te pakken en tijdens lange tochten kan je niet meer zonder 🙂

 91. Wandelen is mijn nieuwe passie ! zo’n rugzak lijkt me heel handig !

 92. Wat een geweldige actie! Ik doe graag mee!

 93. Een prachtige rugzak en een geweldig merk dus die gaat jaren mee.

 94. Ik doe graag mee om deze fantastische rugzak te winnen. Nog eens ééntje waar je makkelijk enkele jaren deugd van hebt.

 95. Super! Liked & shared. Fingers crossed.

 96. Mooi! Ik waag mijn kans. Liked en openbaar gedeeld met veel plezier!❤

 97. Super, ik waag heel graag een kansje, deze rugzak zou heel goed van pas komen.

 98. Superhandig artikel want wij gaan in maart voor het eerst rondtrekken in Thailand, dus alle tips zijn welkom en mochten we de rugzak winnen hebben we een extra zakcentje om in Thailand te spenderen!

 99. Prachtige prijs, ik doe graag mee

 100. Heel mooie rugzak, ik waag mijn kans

 101. Deze superhandige rugzak zou goed van pas komen

 102. Met onze Instagrampagina @hiphoeragepaktengezakt willen we ouders inspireren om er samen met hun gezin op uit te trekken. Deze rugzak zou dan zeker van pas komen bij de vele uitjes die we maken.

 103. Een heel praktische rugzak van Vaude, compact en mooi ogend want alleen VAUDE kan verwonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *