Met de camper door Engeland

Publireportage

Heb jij er altijd al van gedroomd om met een camper op reis te gaan? Houd je van een diversiteit van verschillende soorten landschappen, prachtige natuur en veel bezienswaardigheden? Dan is Zuid-Engeland dé bestemming voor jou. Het zuiden van Engeland heeft namelijk zoveel te bieden.

Zeg nu zelf, hier wil je toch met je camper doorheen reizen en het echte camper vanlife ervaren? Heb jij geen camper? Geen stress. Er is een mogelijkheid om eventueel een mobilhome te huren via Goboony. Dit is een platform waar eigenaren het voor jou mogelijk maken om met een camper op pad te gaan. Hier bieden ze hun eigen camper te huur aan. Go roadtrip!

Ontdek de prachtige North downs in zuidoost-Engeland

De North downs, beter gekend als de krijtheuvels van Dover, liggen tussen Deal en Folkestone. Ze zijn zeker een bezoek waard. Maak hier een prachtige wandeling langs de kust en ervaar het contrast van de witte krijtheuvels en de begroeiing van het groene gras op de top.

De North downs zijn gelegen in de regio Kent. Kent wordt ook wel de groene tuin van Engeland genoemd. Dit komt door de schoonheid die het te bieden heeft, het heuvelachtige landschap en de charmante dorpjes.

Breng een bezoek aan één van de historische steden zoals Canterbury, een middeleeuwse stad met leuke oude straatjes en een prachtige oude kathedraal. En als je hier dan toch bent, ga dan voor een rondvaart door de stad in één van de kleine roeibootje.
Folkestone is zeker ook de moeite waard: een badplaats in de buurt van de krijtheuvels. Een interessante kust met een mooi strand. En er zijn genoeg campings te vinden in Kent waar je kan parkeren voor de nacht.

Surfen in Cornwall

Cornwall is de ideale bestemming als je van surfen houdt. Het is niet moeilijk om je in dit deel van Engeland In de tropen te wanen. Cornwall staat namelijk bekend om het zachte klimaat, het helder blauwe water en de prachtige uitzichten over zee. Er groeien hier zelfs palmbomen en andere sub-tropische planten. Ja, echt waar, ik heb dat zelf gezien.

Fistral beach gelegen in Newquay is dé hotspot voor surfers. Er worden hier zelfs surfwedstrijden gehouden en één keer per jaar is er een surffestival. Widemouth bay, Bude en Northcott zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Surfen! In Engeland! Stel je voor.

Maar ook wandelen is goed te doen in Cornwall, je vind hier namelijk het South West Coast path. Oorspronkelijk werd dit wandelpad vroeger gebruikt door de kustwacht die opzoek was naar smokkelaars. Langs dit wandelpad vind je zelfs nog een paar huisjes waar de kustwacht vroeger in verbleef.
Of ga toeren met je camper en bezoek Land’s end, het uiterste puntje van Cornwall. Rijd naar Lizard Point of Gwennap head waar je zelfs de kans hebt om dolfijnen of walvissen te spotten. Top!

Betoverende havenstadjes van Devon

Een van deze havenstadjes is Plymouth, een gezellig Brits havenstadje met vele liveoptredens en kunstgalerieën. Je kunt hier wandelen en genieten van het prachtige uitzicht over het kustgebied. Ook kan je hier een dag aan het strand doorbrengen. In de avond kun je heerlijk uiteten in de historische Royal William Yard met zijn vele goeie visrestaurants.

Devon heeft twee aparte kustlijnen, verdeelt over Zuid Devon en Noord Devon. De noordkust kent meer een ruwe kustlijn en de zuidkust is meer heuvelachtig. Zacht en groen. Wat wil je nog meer?

Geniet van de natuur in Somerset

Somerset grenst aan Devon en Dorset en is dus ideaal om een tussenstop te maken. Je kunt hier even helemaal tot rust komen in de natuur en het bekende boerenlandschap. Bezoek hier het Exmoor Nationaal Park. Het gebied is vernoemd naar de rivier de Exe die door het park stroomt en het bestaat voornamelijk uit heidegebied en bos.

Het gebied is de thuisbasis voor de Exmoorpony’s en ze komen hier in wilde kuddes voor. Somerset is dus de ideale plek om de drukte van het normale leven te ontlopen. Maar er zijn ook vele leuke stadjes en dorpjes om te verkennen. Bezoek Salisbury, Glastonbury of Wells. Hier vind je prachtige kathedralen. Rijd door de hoogvlakten van Sedgemoor en de heidevelden van Exmoor.

De zacht glooiende natuur van Somerset.

Breng een bezoek aan de Jurassic Coast

In Dorset vind je de Jurassic Coast: de must-see van deze kustlijn. Het gebied staat op de UNESCO erfgoedlijst, omdat je de fossielen hier letterlijk gewoon opraapt. Bij een wandeling aan de kust kan je dus met een eigen gevonden souvenirtje naar huis gaan.

Badplaatsen zoals Bournemouth, met kilometers strand en zijn veel boetiekjes, vormen een ideale plaats om even ouderwets aan het strand te relaxen. Breng ook een bezoek aan Lulworth cove, een prachtige baai omgeven door groene bemoste kliffen. En vergeet dan zeker je fototoestel niet.

Er liggen prachtige campings langs deze kustlijn. Deze kustlijn is daarom ook zeer populair onder kampeerders. In het binnenland ligt het groene New Forest National Park. Een mengeling van bos en open weide waar veel prachtige paarse heidevelden te zien zijn. Een plek die zeker de moeite waard is om een wandeling te maken.

Zoek een kampeerplek aan de rand van de Seven Sisters

Wil je nog intensere witte en grotere krijtrotsen zien, bezoek dan de beroemde Seven Sisters, niet ver van de badplaatsen Eastbourne en Brighton. Aan de rand van deze klif is een parkeerplaats en kun je via een trap zo het strand op. Een perfecte plaats waar je kunt komen met je camper. Je kunt hier een lange wandeling maken over het kiezelstrand en vanaf daar genieten van de krijtrotsen.

Neem onderweg bij één van de cafeetjes een heerlijke Engelse scone en een kop koffie en geniet hierbij van het uitzicht. Er zijn ook veel pubs die eigen gebrouwen bier aanbieden. Door het Seven Sisters country park loopt een rivier, in dit gebied kun je prachtige wandelingen maken, fietsen of een tocht maken met een kano.

Reizen naar Engeland

Engeland is een land waar Manlief en ik graag naartoe reizen. Sommige plekken uit dit gastartikels hebben we zelf al bezocht, in een ver en grijs verleden. We vonden die zo mooi, en het was zo’n toffe reis, dat wij in de herfst plannen om terug te gaan.

Ja, wij gaan terug naar Engeland. En ik weet niet wat Manlief wilt, maar ik wil verdorie zo’n fossiel vinden. Dus ik ben er vrij zeker van dat we de Jurassic Coast een bezoekje gaan brengen. Jep!

Fossielen rapen op het strand: Jurassic Coast it is!

One response to “Met de camper door Engeland”

  1. […] roadtrips? Met de camper door Engeland. Roadtrip door IJsland. De […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *