over belgische bloggers

In België is bloggen nog een beetje een eigenaardig iets. Allez, toch het reisbloggen. Je hebt er natuurlijk wel, en er komen er ook regelmatig nieuwe bij, maar als je kijkt naar onze buurlanden Nederland en Duitsland, en zelfs Engeland, staan wij hopeloos achter. Dé moment dus om een paar Belgische bloggers in de verf te zetten.

Belgische bloggers. Da’s een aparte soort. Vooral de reisbloggers. Die zijn vaak eigenaardig en lopen een beetje met hun hoofd in de wolken. En knap dat ze zijn, had ik dat al gezegd? À propos, ik ben dus ook een Belgische reisblogger e.

In dit artikel ga ik niet zo maar alle Belgische bloggers opnoemen. Daarvoor zijn het er toch te veel. Nee, ik ga mijn favoriete reisbloggers opnoemen. Allemaal Belgische bloggers die een stevige blog opgebouwd hebben en regelmatig nieuwe dingen posten.

Klaar? Hier komen ze!

Travelchecker.be
Deze reisblog richt zich op romantisch reizen als koppel. Met z’n tweetjes weg voor een beetje wellness, lekker eten en romance. Bangelijk, toch?
Afgelopen jaar leerde ik Christophe kennen, de ene helft van het reizigerskoppel dat achter deze blog zit. Giet daar een paar duvels in, en je krijgt de meest fantastische reisverhalen voorgeschoteld. Ook bangelijk.

Wapititravel.com
Kris en Sylvia startten Wapititravel nog niet zo lang geleden. Zij hebben het vooral over luxueus reizen zonder dat je daarvoor al je geld moet uitgeven. Hier moet je dus zijn voor travelhacks en reistips voor luxueus reizen. Kei Belgische bloggers, dus.

Worldwidewendy.be
Wendy schrijft op haar blog Wordwidewendy over de reizen die ze maakt met haar vrienden en familie. Misschien herinner je haar nog, want in een ver en grijs verleden schreef ze ook wel eens voor Reisgoesting!

Travelunlimited.be
Deze Belgische blogger vind ik zo tof omdat hij allerlei praktische tips geeft om kei voordelig te reizen. De nadruk ligt op vliegtickets. Christoph zet alles mooi op een rijtje: inspiratie, hacks om goedkoop vliegtickets te vinden en lijstjes met wat je zeker niet mag vergeten. Deze Belgische blogger zet je op pad, en zorgt er voor dat je niks vergeet. Kei handig!

Thebelgianabroad.com
Cindy van The Belgian Abroad zet het goei leven in de kijker. Heerlijk op het gemak reizen en culinair genieten. Een toffe madam, wiens persoonlijkheid en visie mooi doorstraalt in haar schrijfwerk. Hier moet je zijn als je vindt dat reizen vooral genieten moet zijn.

Tjoolaard.be
Niel, de man achter Tjoolaard vind ik een toffe pee. Hij deelt mijn liefde voor eigenaardige dingen, en zijn ongebonden schrijfstijl is gewoonweg plezant om te lezen. Op Tjoolaard vind je reisinspiratie en tips, verhalen van eigenaardige belevenissen en zelfs eentje over het Burning Man festival.

Unsacsurledos.com
Deze reisblog komt van de zuidelijke kant van onze taalgrens en is dus in het Frans geschreven. Amandine en François vormen een reizigerskoppel dat al enkele jaren de wereld rondreist, op zoek naar mooie reisverhalen en foto’s. Ook als je niet zo goed bent in het Frans, zoals ik, is het nog altijd de moeite om eens een kijkje te gaan nemen: hun foto’s zijn geweldig. Bovendien zijn het de meest lieve mensen die je kan tegenkomen.

Checkoutsam.be
Sam van CheckoutSam is een kei toffe kerel. Da’s dus een goede reden om hem in dit lijstje te zetten. Hij is nog niet zo lang bezig met bloggen, maar het is er dus zeker eentje om in het oog te houden. Bovendien schrijft hij zo leuk.

Voila. Dit zijn mijn favorieten. Natuurlijk kan ik niet iedereen op dit lijstje zetten, maar laat me vooral weten welke Belgische blogger jij fantastisch vindt.

22 Comments
 1. Handige tips! Een aantal had ik al eerder voorbij zien komen, sommigen waren ook nog nieuw voor mij! 🙂 Ik ben 7 maanden geleden ook mijn blog begonnen, en probeer de rubriek ‘Travel’ ook meer te laten overkoepelen als algemeen thema voor mijn blog, vandaar ook de naamsverandering ‘STravelIEN’ 🙂 Zeker nu ik nog net niet meer in het buitenland te vinden ben dan in ons eigen landje, krijg ik meer en meer zin in schrijven. Ik merk inderdaad dat het vaker in Nederland voorkomt dan in België. Liefs!

 2. Joehoe! Leuk, Lot.
  Vooral dit stukje herken ik heel goed: “Giet daar een paar duvels in, en je krijgt de meest fantastische reisverhalen voorgeschoteld. Ook bangelijk.”

  😛

 3. Mooi lijstje, je krijgt er warempel goesting van om te vertrekken 😉

 4. Bookmark! Gaan met die Belgische reisbanaan! We kunnen als Belgische reisbloggers niet alleen schrijven over onze reizen, maar ook nog eens over ons (vaak zo zot als een achterdeur) land met zoveel troeven, en dat terwijl het zo groot is als een handdoek

  • Echt he! Ik ben net in Hasselt geweest: één en al troeven. Artikel komt snel online 😉

 5. Leuk om nog eens de Belgische collega’s in de spotlight te zien! Meeste kende ik al, maar toch weer enkele onbekende bij. Even gaan grasduinen in hun blogs!

 6. heel leuk. kijk ook gerust eens op onze blog http://www.eskonpeupejer.com

 7. Dat heb je allemaal heel mooi verwoord, Lot. Ik heb er een paar keer ‘verduveld’ goed mee gelachen en ben er even heel stil van geworden. Bedankt om tussen al deze Belgische kleppers te mogen staan. 😉

  • Haha! Ik heb zelf net het goede voorbeeld gevolgd en heb gelunchd met een Duvel. Omdat het kan 😉
   En graag gedaan. Ik vond dat vooral heel terecht, dat je er tussen staat.

 8. Super leuk om ons als jonge blog in dit lijstje te zien staan. Geeft zeker zin om zo verder te doen.

 9. Ik ben nogthans ook een raar kereltje hoor 🙂
  <3

 10. Top! Toffe lijst!
  Merci op ze eens in een rijtje te zetten. 🙂

  Ondertussen ben ik aan het (New York)City-bloggen geslagen. Weliswaar met meer beelden dan woorden, ik ben en blijf immers een fotograaf… 😉

  Super fijn om via alle reisblogs inspiratie en goesting op te doen om verder te blijven bloggen! (www.silviebonne.be/blog)

 11. Superleuk dat wij er ook tussen staan! 🙂

 12. Cool, wanneer is de volgende nominatie? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *