Antwerpen

Op wandel door Antwerpen

Publireportage

De stad Antwerpen heeft ongelooflijk veel hotspots, zoals ze dat vandaag de dag noemen. Cafeetjes hier, restaurantjes daar, winkeltjes overal, om nog maar te zwijgen over alle pop-ups die je overal ziet verschijnen. De straten zijn er vol van. Het is moeilijk om te kiezen welke je favoriet is, nietwaar?

Voor mij is dat toch zeker het geval. Zeker omdat ik telkens weer iets nieuws ontdek als ik een wandeling maak door de stad. Dus, in plaats van één enkele te kiezen, neem ik jullie graag mee naar enkele van mijn favoriete plekjes in de koekenstad.

Antwerpen
Een dag start je goed bij My & My Monkey.

Ik begin mijn wandeling op Oever, een klein pleintje naast de voetgangerstunnel. Maar bij een ochtendwandeling door de stad hoort nu eenmaal koffie, toch?
Ik hou van koffie. Ik hou van expresso, ik hou van cappuccino, ik hou van latte, en ik hou eveneens van al die speciale koffies met siroopjes en snoepjes in verwerkt. Jij ook? Dan zit je goed bij Me & My Monkey! Het maakt niet uit hoe jij graag jouw koffie drinkt, hier is er voor ieder wat wils, en het is er nog gezellig ook.

Het interieur van Me & My Monkey is een samenraapsel van niet bij elkaar passende stoeltjes en zeteltjes, en oude schoolbanken, en zelfs een drum, die als tafeltjes worden gebruikt. Met muziekplaten en spiegels ter decoratie, en een muur vol koffie kopjes en kannen van alle soorten, kleuren, en maten geeft het huiskamergevoel je meteen een warm welkom. Ik kan er met plezier uren spenderen.
Probeer zeker ook eens een stukje van hun lekkere taarten of hun verse fruitsapjes.

Antwerpen
Het interieur van Me & My Monkey is zo gezellig!

Na de heerlijke koffie(s) wandel ik verder de Kloosterstraat in, en passeer ik Take 5 minutes in Paris.
In deze gezellige brasserie zit je gegarandeerd graag langer dan 5 minuten. Het heeft een heel klein beetje de sfeer van een bruine kroeg, maar met een hip, modern kantje. Hier ervaar je al het Franse gevoel, maar het is vooral het romantische tuinterras dat je je in Parijs doet wanen. Je kan plaatsnemen aan witte elegante stoeltjes en tafeltjes, midden in het groen, en dat midden in de stad. Ik kan het niet helpen: het themalied van ‘Allo ‘Allo! popt automatisch in mijn hoofd telkens ik een bezoekje breng. Niet dat het zich afspeelt in Parijs weliswaar, maar je snapt wat ik bedoel.

Antwerpen
De begingeneriek van ”Allo ‘Allo’ springt spontaan in je hoofd wanneer je dit ziet.

Dan even iets helemaal anders, maar wat is er de dag van vandaag hip en trendy? Bling in je oor! Piercings zijn weer helemaal in tegenwoordig. Als je bij Take 5 minutes in Paris verder wandelt richting Sint-Andriesplaats, kom je Pirate Piercing tegen in de Lange Vlierstraat. Hier wordt je tot in de puntjes verzorgd! Je vind er een grote selectie aan mooie juwelen waar je gelijk mee gepiercet kan worden, dus je hoeft niet verplicht eerst een bolletje te nemen, zoals vroeger. Ze helpen jouw met plezier verder om een geschikt juweel te zoeken naar jouw wensen en voor jouw anatomie. En je kan hier ook terecht voor advies als je vragen of een probleem hebt.
Ik raad wel aan eerst even een afspraak te maken, aangezien een goede piercer ook een drukke piercer is!

Antwerpen
Een blijvend souvenir aan je bezoek in Antwerpen? Dan ga je langs Pirate Piercing.

Om dan tot mijn volgende plekje te geraken, moet ik een tweetal kilometer wandelen door het centrum. Ik wandel de Nationalestraat uit, voorbij de Groenplaats, richting de Ossenmarkt. In het midden van deze bruisende studenten buurt, in de Rodestraat, vind je een oase van rust en stilte; het begijnhof.

Antwerpen
Het begijnhof van Antwerpen is eerder klein, en toch een echte oase in de drukke stad.

Een aanlokkelijke tuin vormt het centrum van deze oase, met bankjes om te rusten, en standbeelden die de tuin versieren. Je vergeet helemaal dat je midden in de stad bent. Ideaal om met een boek te ontspannen in het gras tussen de fruitbomen, en toch dichtbij huis te zijn.
De tuin is omgeven met gekasseide straatjes. Lage bakstenen muren met rondboogdeuren vormen scheiding met het woongedeelte van het begijnhof dat uit de 16e eeuw dateert. Ook heel fijn om langs te wandelen. Ondanks verscheidene restauratiewerken is het authentieke karakter bewaard gebleven. Ik heb er één woord voor: charmant.

Antwerpen
De typische huisjes van het begijnhof.

Hoezeer ik ook van rust en stilte hou, toch heb ik af en toe behoefte aan gezellige drukte van Antwerpen. Ik wandel terug door het centrum naar de Wijngaardstraat. Daar vind je Dogma. En als je kiest voor Dogma, kies je voor excellentie. Deze cocktailbar is niet wat je gewend bent. Hier worden je smaakpapillen én je geurreceptoren intens geprikkeld op een manier dat je niet zomaar vergeet. Je kan hier terecht voor de klassieke cocktails, maar ze maken er een geheel eigen versie van! Heel lekker, maar mijn advies is om één van hun signature cocktails te proberen voor een ongekende ervaring.

Antwerpen
Cocktails drinken aan de bar: dat doe je bij Dogma.

Zelf vind ik het altijd leuk om aan de bar te zitten en de kijken hoe de knappe barmannen met passie mijn drankje bereiden, maar je kan evengoed gezellig van je cocktail genieten in één van de vele chesterfields achterin de zaak. Of voor onze romantische zielen; in de zeteltjes in de sfeervolle, met kaarsen verlichte kelder.

Een perfecte start van een gezellige avond en de perfecte afsluiter voor deze wandeling door Antwerpen!

Antwerpen
De nacht is nog jong!

Wij van Reisgoesting zijn fan van Antwerpen! Heb je na deze wandeling nog niet genoeg? Hier lees je hoe je ondergronds gaat in de koekenstad.

5 responses to “Op wandel door Antwerpen”

  1. Gerda De Beul Avatar
    Gerda De Beul

    me and my monkey vind ik super zoals jij beschrijft. Ik kom daar zeker om de 2 maanden om mijn hot shot te drinken . dat is koffie met pili pili zalig gewoon . De rest van jouw toer wil ik ook leren kennen . Dus ik ga deze opzoeken en eens langsgaan .

  2. […] De Franse keten heeft hotels in heel Europa. In België heeft B&B Hotel al vestigingen in Antwerpen, Brussel, en dus nu ook in […]

  3. […] deze week liggen de vernieuwde gidsen Antwerpen, Brugge en Brussel te blinken op mijn bureau. Klaar om gebruikt te worden. Klaar om die drie […]

  4. […] is dus geen betere locatie dan Antwerpen voor een museum dat over de geschiedenis, kweek en productie van chocolade […]

  5. […] maar gezellig en hebben een aantal fijne musea, boetieks en restaurants. Grootsteden Mechelen en Antwerpen bulken van de toffe musea en […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *