Het centrum van Oisterwijk in Nederland.

Op schok in nederlands schattigste dorp: Oisterwijk

Hoewel de meeste mensen hoogstwaarschijnlijk al een goedgevulde zomervakantie in het vooruitzicht hebben, zullen er hier en daar nog wel een paar gaatjes in de agenda’s zijn die nog opgevuld kunnen worden met nog meer ontspanning en vertier. Ideaal dus om een paar dagen van de noordelijke gastvrijheid te genieten in het Noord-Brabantse Oisterwijk, op een boogscheut van Tilburg. Wat er uiteraard niet kan ontbreken tijdens zo’n uitje, is een aangenaam en gastvrij logement. Welkom in het NEO KVL Hotel by Tasigo.

Op zo’n tien minuten wandelen van het centrum van Oisterwijk bevindt zich het splinternieuwe NEO KVL Hotel. Het hotel is gevestigd in wat vroeger een lucratieve leerfabriek was. Nu worden bezoekers er  in de watten gelegd tijdens hun bezoek aan deze bruisende buurt. Een terugblik op mijn verblijf in dit kersverse viersterrenhotel.

Neo KVL Hotel

Van leerlooierij tot luxehotel

Het hotel is aan zowel aan de buiten- als binnenkant op zijn minst impressionant te noemen. Een gigantische glazen wand vormt de toegang tot het atrium en een prachtige glazen overkoepeling vormt de brug tussen wat oud en nieuw is. In het atrium is het heerlijk toeven: de comfortabele zeteltjes, de majestueuze planten en de gemoedelijke sfeer maken dat je hier wel eens langer wil blijven plakken dan gepland. Een knipoog naar de geschiedenis van de voormalige leerfabriek is hier nooit ver te zoeken. Het atrium werd namelijk verrijkt met een volledig leren wand en de kamers uitgedost met subtiele, maar onmiskenbare verwijzingen naar de geschiedenis van het pand in de stijlvolle decoratie.

Neo KVL Hotel

De goede smaak van de interieurarchitect valt opnieuw te bewonderen op de kamers zelf. De warme aankleding zorgt ervoor dat de kamer zowaar als een thuis aanvoelt. Na een goede nachtrust kom je ’s morgens dan weer helemaal op krachten na een uitgebreid ontbijtbuffet. Hoewel je hier allicht opnieuw een beetje langer wil blijven hangen, kan je maar beter op tijd de stad intrekken want er valt genoeg te ontdekken!

Oisterwijk

Eropuit in de Parel in ’t groen

In augustus 2020 werd het Noord-Brabantse Oisterwijk uitgeroepen tot een van de vijf mooiste dorpen van Nederland. Na enkele uren in de stad te hebben doorgebracht, kunnen we ons alleen maar volledig aansluiten bij dit oordeel. De gezellige en gemoedelijke sfeer die er heerst, de talrijke leuke winkels en de uitgebreide keuze aan fijne horecazaken maken dat het moeilijk kiezen is tussen een dagje kuieren, shoppen of je bourgondische zelve de vrije loop laten. Ik stel voor dat we onze benen eerst uitgebreid strekken voor we onszelf neervlijen op een uitnodigend terras of onszelf in de verleiding laten brengen in een leuke boetiek. Op naar het centrum!

Oisterwijk

Een van de eerste zaken die mij opvalt zijn de kunstinstallaties die over de hele stad verspreid staan. Ook dit jaar vond het gratis kunstfestival Art in Oisterwijk opnieuw plaats tijdens de hele maand juni. Je vindt er de meest uiteenlopende werken, zodat zelfs diegenen met geen enkele affiniteit voor kunst hun gading kunnen vinden. Dat Oisterwijk een echte kunststad is, bewijzen ook de verscheidene kunstgalerijen die je er kan terugvinden. Wij brachten een bezoek aan Gallery van Dun waar ik met veel belangstelling zocht naar de details in de werken van onder andere Isabelle Scheltjens.

Kunst

De Oisterwijkse Bossen en Vennen

Maar wat Oisterwijk voor mij echt zo bijzonder maakt, is de nabijheid van natuur. Op nog geen 15 minuten van het centrum kan je uitgebreid gaan wandelen in de Oisterwijkse Bossen en Vennen: een uniek natuurgebied waar bossen en vennen het geschikte decor vormen voor een rustgevende wandeling.  Er zijn verschillende routes uitgestippeld in het natuurgebied zodat je hier zoveel tijd kan doorbrengen als je wil. Voor wie het allemaal nog wat groter mag, biedt het aangrenzend natuurpark Kampina de ideale oplossing.

Van zo’n fikse wandeling krijg je uiteraard honger. Gelukkig zijn er in Oisterwijk voldoende plekjes om je benen onder tafel te schuiven. Een uitgebreide lunch in restaurant De 3 Vennen kan je bijvoorbeeld gemakkelijk vervolmaken met een heerlijk dessertje van patissier en chocolatier Saranne. Voor mij de perfecte afsluiter van een heerlijk ontspannend weekend.

Natuurgebied Oisterwijk

Het NEO KVL Hotel

Het NEO KVL Hotel is de uitvalsbasis bij uitstek voor een gezellig en romantisch weekendje uit, of voor een luxueuze zakenreis. Wie helemaal wil ontspannen, kan terecht in de wellness van het hotel.

Het hotel ligt op nog geen kilometer van het treinstation van Oisterwijk, wat een weekendje weg helemaal gemakkelijk maakt. Vanuit Oisterwijk bereik je met de trein in minder dan 10 minuten het centrum van Tilburg. Bovendien gaat er elk uur een trein naar Eindhoven.

Met de auto komen is eveneens geen probleem want er is voldoende parking rondom het hotel voorzien. In Oisterwijk zelf is er genoeg te zien en te doen om een volledig weekend of midweek te vullen. Het voordeel van een weekend is uiteraard dat je een goed excuus hebt om nog een keertje terug te komen. Want hoe meer weekendjes, hoe meer vreugde!

Oisterwijk
Oisterwijk
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *