Deuter

op pad in eigen streek met deuter

Ik woon al mijn hele leven in de omgeving van Lier. De kleine achterstraatjes, de levendige dorpen in de omgeving: ik ken ze als mijn broekzak. En toch is er nog veel om te ontdekken. Deze week ging ik op pad dichtbij huis. Letterlijk.

Toerist in eigen streek. Dat ben ik. Met een lijstje knooppunten in mijn achterzak volg ik de Bloesemroute. Eigenlijk een fietsroute van meer dan 41 kilometer lang, maar ook prima te voet te doen. Gedeeltelijk dan toch.

Om comfortabel te wandelen, draag ik wat spullen mee in een rugzak: mijn nieuwe Deuter Speed Light 20. Een comfortabele rugzak afgestemd op mijn lichaam. Veel rugzakken van Deuter bestaan in twee versies: een die ontworpen is voor een mannenlichaam, en een die ontworpen is voor een vrouwenlichaam.
Daarnaast heb ik me laten begeleiden in mijn keuze door de experts van Deuter zelf. Ik ben een kleine vrouw met een dikke poep. Veel rugzakken zijn simpelweg te lang voor mijn lichaam. En daardoor drukken ze op mijn nek en schouders, of schuren de riemen in mijn heupen. De Deuter Speed Lite 20 past prima op de rug van een kleinere vrouw, en dat verhoogd het draagcomfort gevoelig.

Deuter

Rugzak op maat, landschap op maat: soms is gelukkig zijn niet moeilijk.

Start de bloesemroute

Hier gaan we dan. Het is zonnig met wat wolken, en niet te warm. Ik kan me geen beter wandelweer voorstellen. Maar voor de zekerheid heb ik toch maar een regenjasje in mijn rugzak gestoken.

De Bloesemroute is gemakkelijk op te delen in kleinere lussen, en ik wandel daarvan de lus rond Broechem. Voelt soms best grappig aan, want een deel van de Bloesemroute ken ik erg goed. Andere paden ken ik dan weer helemaal niet. Ik ontdek vergezichten die nieuw zijn, en toch heerlijk vertrouwd aanvoelen.

De omgeving van Ranst staat bekend om zijn fruitteelt. Niet vreemd dus dat deze route de Bloesemroute heet. Onderweg wandel je langs fruitgaarden, maar ook langs fruitautomaten. Met een paar munten haal je verse aardbeien of fruitsap uit zo’n automaat. Precies wat je nodig hebt tijdens een lange wandeling, toch?

Bovendien vind je zowel in als buiten de dorpscentra gezellige cafés en brasserietjes. Plaatsen waar je gelukkig weer op het terras mag zitten genieten van iets lekkers.

Deuter

Toerist in eigen streek!

Reizen in eigen land

Ik ben best verbaasd over het vakantiegevoel dat deze wandeling opwekt. Ik ben amper een paar kilometer van mijn voordeur, maar wat geniet ik van deze dag. Er is zon, er is wat wind, er is een prachtig landschap: alles wat ik zoek als ik op vakantie ga.

Sinds de lockdown, reis ik wel vaker in eigen land. Vaak dichtbij, of op een treinrit afstand. Reizen voelt nu meer doordacht. Ik wandel of fiets door de landschappen die ik denk te kennen, maar eigenlijk helemaal niet ken. Ik leer meer over ons kikkerlandje. En het bevalt mij.

Op Reisgoesting lees je wel vaker tips en verhalen over een dichtbij vakantie. Ik heb het al tot vervelens toe gezegd: ons eigen land, onze eigen streek, heeft zo veel te bieden. Je las op Reisgoesting al verhalen over Oost-Vlaanderen, Limburg, onze kust en de Nederlandse kust. Maar je moet het dus zelfs niet zo ver zoeken. Gewoon de deur uit met wandelschoenen en een goede rugzak en hop, je hebt een heerlijke dag.

Deuter

Wat een heerlijke dag.

Over mijn Deuter Speed Lite 20

De Deuter Speed Lite 20 is een dagrugzak met een inhoud van twintig liter. Klein, licht en gemakkelijk in gebruik.
De rugzak bestaat uit een groot compartiment met daarin een kleiner compartiment waarin je onder andere natte kledij kan bewaren (handig!). Aan de bovenzijde van de rugzak zit een klein vakje waar je je waardevolle spullen kan bewaren, aan de zijkant twee zakken waar perfect een drinkbus in past.

Een verstelbare borst- en heupriem zorgen dat de rugzak stevig vast zit. Indien nodig, kan je de heupriem zelfs verwijderen. Tenslotte heeft de rugzak nog aansluitpunten waar je een houder voor je helm aan kan vastklikken. Die houder moet je wel apart aankopen.

Leuk detail: aan de binnenzijde van de rugzak zit een label met instructies voor wanneer je in een noodsituatie terecht komt.

Deuter

Ruimte genoeg voor wat spullen. En snacks! Niets zo belangrijk!

Al bij al vond ik de Deuter Speed Lite rugzak bijzonder comfortabel. Hij is niet te groot of te klein voor mijn lichaam, en de rug sluit mooi aan, zonder dat het klammig of zweterig gaat aanvoelen.
Als ik een minpuntje moet noemen, dan zouden dat de heupriemen zijn. Die zijn namelijk wat dun. Stevig, maar dun. Ik verkies iets bredere heupriemen omdat die minder gemakkelijk in je huid snijden.

De Speed Lite 20 is ruim genoeg om alles mee te dragen wat je nodig hebt tijdens een dagtocht. Wil je langer op pad, dan heb je een grotere rugzak nodig. Deuter heeft een ruime keuze in rugzakken voor allerlei doeleinden. Het is gewoon een kwestie van een match te vinden tussen jouw wensen en de bouw van je lichaam. Daarvoor kan je je laten helpen in de winkel. Maar ook op hun website vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Deuter

Sleutels, gsm en mondmasker gaan veilig in een apart vakje.

Over Deuter

Deuter is een Duits bedrijf dat ontstond in 1898. Doorheen de jaren ontwikkelde het zich als een bedrijf dat kwaliteitsvol materiaal maakt voor mensen die van het buitenleven geniet. In het bijzonder voor mensen die van het bergleven houden.

De producten van Deuter zijn sterk en duurzaam, en worden zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt. Naast hun klassieke rugzakken, produceert Deuter ook slaapzakken, reistassen en accessoires zoals toilettassen en drinkflessen. Eén van hun meest gekende projecten is de verkoop van vuilniszakken gemaakt van gerecycleerd materiaal, de zogenaamde drecksack. Wandelaars nemen een drecksack mee op hun hikes en verzamelen er al het materiaal in dat niet afgebroken kan worden door de natuur. Voor elke drecksack die verkocht wordt, wordt er 1euro aan het Bergwaldoffensive, een organisatie die de bossen in de Alpen beschermd, geschonken.

Duurzame kwaliteit met een hart voor de natuur: we like!

Deuter

Gewoon om de spreekwoordelijke hoek: wat is mijn streek mooi!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *