watersport op de achensee

Als het gaat om SUP’en, kitesurfing en zeilen, denk je niet meteen Oostenrijk. Nochtans zijn hooggelegen meren, zoals het meer Achensee, soms ideaal voor een beetje watersport. Jawel.

Toen ik mijn programma las, en zag dat ik zou gaan Stan Up paddling (of SUP’en), was ik op zijn zachtst gezegd nieuwsgierig. Watersport in een bergmeer. Die doorgaans nogal koud zijn. Spannend.

Achensee

Learn 2 Kite

Op de ochtend van mijn SUP-avontuur maakte ik kennis met Andreas, de eigenaar van Learn 2 Kite, aan de oevers van het Achensee meer. Andreas was heel relaxed en laid back, precies een Australiër. De man was dan ook surfleraar in de zomer, en skileraar in de winter.
Hij had ook lekker veel geduld, wat wel nodig was. Manlief en ik hebben namelijk het evenwicht van een peuter, en al zeker op een surfplank.

Nadat we onszelf in wetsuits hadden gehesen, kregen we elk een plank onder de arm en stapten we het water in. No nonsens. Andreas gaf ons een woordje uitleg en stapte toen heel nonchalant op zijn plank. Dat leek gemakkelijk!

Op Het Water

Lang geleden, op een blauwe maandag, had ik wel eens windsurflessen gehad. En al ben ik er zeker van dat ik dat niet meer kan, ik kon me toch nog redelijk bewegen op een SUP plank. Dus al snel stond ik op de Achensee, met de toppen van de Alpen om mij heen. Een magnifieke ervaring.

Dat manlief als eerste van zijn plank viel, maakte de ervaring alleen maar beter.

Al peddelend stuurde Andrea ons hier en daar een beetje bij, en vertelde hij over de Achensee Anaconda. Hoewel het beest wel degelijk bestaat, is het heel zeker geen anaconda, maar gewoon een inheems waterslangetje. Onze coole SUP leraar huiverde zowaar een beetje.

In de Achensee

In Het Water

Toen we het peddelen (en rechtop staan) onder de knie hadden, toonde Andreas ons hoe snelheid te maken, hoe te draaien en hoe snel te draaien door je gewicht achterop de plank te plaatsen en om je as te draaien. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk, en, eindelijk, ging ik ook het water in.

Vreemd genoeg viel de temperatuur van dat water eigenlijk goed mee. Die wetsuits hielpen, natuurlijk, maar de zon scheen ook en het was best wel aangenaam in het water.

Voor ik het wist was onze sessie voorbij. Andreas stapte van zijn plank om andere mensen te helpen, en wij mochten nog een beetje peddelen. Zolang we maar niet tegen de ferry zouden varen, zei Andreas nog. Niet dat we dat advies nodig hadden.

SUP'en

Kite Surfing

Een dag of twee later zaten manlief en ik aan de oever van de Achensee. Het weer was warm, maar er stond heel plots een pittige wind. In een mum van tijd zat het meer vol kite surfers, met kleurige vliegers. Dat zag er geweldig uit, en al was ik meer dan tevreden van onze SUP ervaring, het kriebelde om mee dat meer op te gaan en te leren kite surfen. Om meer aan watersport te doen.

Volgende keer, dan maar?

Watersport

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *