Reisverhaal: op een hangbrug boven de Höhenbachtal kloof

We kennen allemaal de gammele hangbruggen, met hun verrotte planken en frêle touwtjes, die er in films telkens in slagen te breken op cruciale momenten. Het dorp Holzgau, Oostenrijk, dat ook wel de ‘parel van het Lechtal’ genoemd wordt, heeft een eigen, stevige versie van zo’n hangbrug. Eentje die gelukkig nog niet in de afgrond gedonderd is.

Deze brug overspant de hele Höhenbachtal-kloof en is met zijn 200 meter lengte de langste van heel Europa.
Uiteraard hangt deze niet aan broze touwtjes vast, maar aan 50mm dikke stalen kabels die elk zes keer stevig verankerd zijn. De brug heeft hoge leuningen aan de zijkanten. Al dat, en het feit dat de hele constructie 238 ton kan dragen, maakt dat je wel mag aannemen dat het best veilig is.

Niet voor Hoogtevrees

Toch was het voor mij best spannend om de brug te bewandelen. Niet alleen omdat ik last had van hoogtevrees, maar ook omdat ik soms moeite had met mijn evenwicht te bewaren. Door de wind slingerde de brug de hele tijd heen en weer, en omdat mijn hond Fuzz niet over het rooster kon lopen zonder haar pootjes pijn te doen, moest ik haar dragen. En dus had ik geen handen vrij om me vast te houden aan de leuning.

Maar, dat liet me niet tegenhouden om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Aan de ene kant zag ik over het dorpje Holzgau dat eens zo klein leek, maar ook eens zo mooi. Het soort mooi dat je op een postkaart kan terugvinden.
Aan de andere kant keek ik over een uitgestrekt gebied met bergen, bomen, rotsen, en rivieren. Het wilde landschap zag er eens zo ruw uit van op 105 meter hoogte. Een perspectief dat ik niet snel meer zou meemaken, leek me.

Eng!

En ja, ondanks dat elke vezel in mijn lijf schreeuwde het niet te doen, heb ik het toch gedurfd om naar beneden in de afgrond te kijken. Wat ik stiekem heel stoer vond van mezelf.
Eenmaal aan de overkant, had ik toch een beetje spijt dat het over was.

Met of zonder hoogtevrees; de hangbrug is zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent! Hoewel het wel aan te raden is een draagzak aan te schaffen als je met een kleine hond reist.

De hangbrug boven de Höhenbachtal kloof is ‘s nachts sfeervol verlicht met LED lampen en is te zien vanuit Holzgau. De hangbrug maakt deel uit van de 120 km lange Lechweg; een tocht die de rivier Lech volgt. De Lechweg loopt vanuit de bron nabij Formarinsee tot de Lechfal waterval in Füssen, net over de grens in Duitsland.

De brug
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

2 responses to “Reisverhaal: op een hangbrug boven de Höhenbachtal kloof”

  1. Eddy van Hooydonck Avatar
    Eddy van Hooydonck

    een heel mooie ervaring prachtige streek je kan er heel mooie wandelingen maken

  2. bea de jong Avatar
    bea de jong

    zeker de moeite waard!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *