De kust van Sardinië

Ontdek het echte, lokale Sardinië

Publireportage

Een van de oudste stukjes aarde in het Middellandse Zeegebied vind je op het Italiaanse eiland Sardinië. Landschappen die duizenden jaren geleden zijn ontstaan, ongerepte parelwitte stranden en knusse dorpen. Een rondreis op Sardinië is als een avontuur terug in de tijd. Wil jij weten hoe je het echte Sardinië ervaart? Dat lees je hier.

Sardinië

Verblijf in kleinschalige agriturismo’s

Logeer je graag in bijzondere accommodaties? Dan moet je op Sardinië voor een verblijf in een agriturismo gaan. Op deze boerderijverblijven wordt zowel hard gewerkt als gastvrij met jou als vakantieganger om gegaan, want een agriturismo mag pas zo heten wanneer de boerderij nog actief is.

Zin om de handen uit de mouwen te steken op de boerderij? Vaak kan dat. Help bijvoorbeeld mee op de olijf- of wijngaard of verzorg de schapen of bijen die de boeren houden. Een mooie manier om het Italiaanse boerenleven te ervaren.

Een mooie agriturismo op Sardinië is Agriturismo Canales in Dorgali. Deze boerderij wordt gerund door Nanni en Lina en beschikt over zes kamers. ’s Ochtends en ’s avonds proef je aan hun eettafel van gerechten die klaargemaakt zijn van producten die ze zelf op hun boerderij verbouwen.

Wandel door Sardinië met een herder

De Sardijnse cultuur, met haar tradities en gewoontes, ontdek je het beste door met de Sardijnen zelf op pad te gaan. Tijdens een mooie wandeltocht of kookcursus komen de meest bijzondere verhalen naar boven en leer je meteen meer over de levensstijl en mindset.

Een leuke manier om zowel de locals te ontmoeten als het ongerepte binnenland te beleven, is door op pad te gaan met een herder. Tijdens deze dagtrip help je de herders bij het maken van schapenkaas en eventueel het scheren van de schapen (als je in mei of juni op het eiland bent). Halverwege de dag wordt er voor jou een traditionele lunch klaargemaakt met verschillende kazen, salami, vers brood en lokale wijn. Laat het je smaken!

Sardinië

Proef van de lokale keuken

Liefde gaat door de maag en dat geldt zeker voor de gerechten en ingrediënten uit de Sardijnse keuken. Hier proef je gerechten die al eeuwenlang worden doorgegeven. Alles wat je kan proeven maakt je op slag verliefd op het eiland. Maar voordat je de Sardijnse restaurants induikt, is het leuk én handig om je eerst in die lokale keuken te verdiepen.

Ga bijvoorbeeld op foodtour door Cagliari. Tijdens deze wandeltocht door de hoofdstad van Sardinië duik je samen met een gids de smalle straatjes in. Je ontdekt de foodmarkt San Benedetto, proeft lokale delicatessen in kleine winkeltjes en smult van de lekkerste zoetigheden. En laten we vooral de lokale wijnen niet vergeten.

Sardinië
Sardinië

Boek je rondreis naar Sardinië bij Better Places

Wil je dit kleinschalige en echte gevoel ervaren wanneer je op Sardinië bent? De Nederlandse reisorganisatie Better Places streeft ernaar om met reizen de wereld een beetje beter te maken door reizen met een positieve impact te organiseren. Door unieke belevenissen te doen, van de lokale keuken te proeven en in kleinschalige hotels en lodges te slapen, kom je dichtbij de lokale inwoners en draag je bij aan de lokale economie en aan het behoud van cultuur en tradities.

Better Places werkt alleen samen met lokale reisexperts. De reisexpert van Sardinië, Sandra, is in België geboren, heeft Sardijnse roots en woont sinds 2006 weer op het eiland. Ze weet als de beste waar je moet zijn om het echte Sardinië te ervaren. Samen met haar kun je de rondreis samenstellen die het beste bij jouw wensen past. Benieuwd naar de Sardinië voorbeeldreizen van Better Places? Je vindt ze hier.

Sardinië
Sardinië

2 responses to “Ontdek het echte, lokale Sardinië”

  1. Conny Brosens Avatar
    Conny Brosens

    Mooi en interessant

    1. Lot Wildiers Avatar

      Blij om dat te horen, Conny. Dank je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *