Lekker nazomeren in Turkije

De wintercollecties hangen al in de winkels, maar als je in de herfstvakantie nog een lekker zomers weekje wilt, dan is Turkije een prima keus. Veel ouders met kinderen in België willen nog graag een weekje weg in de herfstvakantie, maar niet elke bestemming is betaalbaar en geschikt om naar toe te reizen met kinderen.

Voor peuters kijk je vooral of het veilig is, of er een lekker zwembad is, een gave knutselhoek, een ballenbak en een speeltuin. Voor oudere kinderen is het vinden van een leuke vakantiebestemming vaak lastiger dan voor jonge kinderen. Voor tieners kan het belangrijk zijn dat er sportmogelijkheden zijn of dat ze uit kunnen gaan. Als dat zo is, zullen er ook vriendjes zijn. Kortom alle kinderen zien graag leeftijdsgenoten en dat is geen probleem in Turkije.

Waarom Turkije?
In Turkije schijnt de zon altijd. Er zijn regelmatig aanbiedingen naar Turkije en het is er voordelig. Het is een land vol tradities en toch dichtbij huis. Je vindt er de heerlijkste stranden en het water is er nog schoon en helder. De temperaturen overdag in de Turkse badplaatsen zoals Side, Alanya, Antalya, Bodrum en Marmaris liggen tijdens de herfstvakantie zo allemaal rond de 25˚ Celsius en de temperatuur van het zeewater is nog altijd aangenaam om in te zwemmen. Het is er niet te warm en niet te koud. Voor een echte gezins- of backpackvakantie is Turkije het vakantieland bij uitstek.

Er is van alles te beleven voor cultuur- en natuurliefhebbers, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor ontspanning. Je vindt er prachtige natuur, lekker eten en de mensen zijn gastvrij en vriendelijk. Over het algemeen verblijf je in Turkije in de mooiste all-inclusive hotels met ongelooflijk veel mogelijkheden voor de kinderen, maar natuurlijk zijn er ook B&B’s of leuke boetiek hotels te vinden. Dat de Turkse kust véél meer is dan alleen all-inclusive hotels, dat staat buiten kijf. Wil je Turkije op een andere manier ontdekken, reis dan met het goed geregelde openbaar vervoer naar Istanbul, het mooie feeërieke landschap van Cappadocië en sluit af aan de zuidkust, waar je nog een heleboel kleine vissersdorpen met onontdekte baaien en stranden vindt!

Lekker nazomeren in Turkije

E-visum voor Turkije
Als je naar Turkije op vakantie gaat, ben je verplicht om online een e-visum aan te vragen. Het traditionele visum (stempel in het paspoort) is niet meer geldig in Turkije en daarvoor in de plaats is het e-visum gekomen. Alle reizigers hebben een e-visum nodig voor Turkije, omdat je anders het land niet mag bezoeken.

Het is dus erg belangrijk om een e-visum online aan te vragen en ervoor te zorgen dat je paspoort nog zes maanden geldig is voordat je op reis gaat naar Turkije. Het online visum kun je in het Engels aanvragen op de website van de Turkse overheid; alleen kun je daar het e-visum niet betalen met bijvoorbeeld Mister Cash. Bij E-visumVoorTurkije.be kun je gemakkelijk in het Nederlands het e-visum aanvragen. Ook kun je het e-visum bij deze website betalen met iDEAL of Mister Cash.

Houd er rekening mee dat alle gezinsleden een eigen visum nodig hebben. Voor meer informatie of een spoedaanvraag kun je altijd terecht bij E-visumVoorTurkije.be. Als je ook overweegt om je lekker te ontspannen en op te laden voor de lange winter die gaat komen, bekijk dan zeker de mogelijkheden voor Turkije eens.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *