Nederland

natuur in nederland

Ook in Nederland zijn nog ‘onontdekte’ natuurgebieden te vinden. Deze gebieden, ideaal om in het weekend uit te waaien, zijn voor veel Vlamingen nog onbekend terrein, omdat deze plekken veel minder aandacht krijgen in de media. Samen met de Nederlandse vakantiewebsite Lekkerwegtips.nl nemen we je mee naar drie natuurlocaties in Nederland.

Brabantse Sahara

Vlakbij de Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel is een andere sprookjesachtige plek te vinden: tussen Tilburg en Waalwijk vind je het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Dit natuurgebied bestaat voor het grootste gedeelte uit stuifzand. Het opwaaiende zand leidt tot de creatie van kenmerkende duinen en dalen, die door de jaren heen constant veranderen van vorm.

In het gebied vind je veel struikheide, de prachtige lila-gekleurde dophei. De paarse kleurenpracht staat doorgaans tot half september in bloei. Als je door de duinen struint, oogt het gebied als een woestijn, vandaar ook de bijnaam: de Brabantse Sahara. De Loonse en Drunense Duinen is een bijzonder natuurgebied waarin je eindeloos kan ronddwalen. En als je dan toch in de buurt bent, combineer het met een bezoek aan het bekroonde pretpark Efteling.

Benieuwd naar nog meer leuke bestemmingen in Nederland?

Nederland

Zandverstuivingen zoals de Loonse en Drunense Duinen vormen heerlijke wandelgebieden.

Waar het water van Amsterdam vandaan komt; de Amsterdamse Waterleidingduinen

Twee derden van het drinkwater bestemd voor Amsterdam komt uit natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen. Anders dan je zou verwachten liggen de Amsterdamse Waterleidingduinen niet in de buurt van Amsterdam, maar tussen de badplaatsen Zandvoort en Noordwijk.

Het wandelgebied is met zijn duinen en bosland vrij divers. Dee kans dat je tussen de duinen herten ziet is groot, want de grootste populatie damherten van Nederland kent hier zijn leefgebied. Het gebied is echt een aanrader om samen even uit te waaien, zeker in combinatie met een middag op het strand in omliggende pittoreske dorpen als Noordwijk, Zandvoort of Katwijk.

Nederland

In de Waterleidingduinen kan je zelfs herten zien!

De Grote Peel

In het zuiden van Nederland, op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg, ligt De Grote Peel, een nationaal park met een uitgestrekt veenmoeras. Het veelzijdige landschap van water, heidevelden, zandruggen, berkenbossen en open vlaktes is een paradijs voor natuurliefhebbers. Vooral vogelspotters halen er hun hart op; de rust van het gebied lokt meer dan honderd soorten broed- en trekvogels. De kans dat je bijvoorbeeld een nachtzwaluw spot is erg groot. Het gebied heeft een van de grootste populaties vogels van West-Europa.

Nederland

De Grote Peel is erg vergelijkbaar met Vlaamse heidegebieden.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *