nachtje uit in tilburg

Doorgaans, wanneer ik op reis ga, staan er cultuur, coole activiteiten en prachtige natuur op het programma. Maar niet toen ik naar Tilburg ging. Daar stond één ding centraal: een feestje bouwen! Woobwoob!

Ik werd door Visit Brabant uitgenodigd om deel te nemen aan de Brabant Nacht. Dat op zich klinkt al veelbelovend, niet? Tezamen met heel wat andere bloggers trok ik dus op een zekere zaterdag richting Brabant, Nederland. Maar hoewel sommige van hen naar de Efteling trokken, of naar het Bieschbos, ging ik naar Tilburg. Jawel, Tilburg.

Partybus

In Tilburg checkte ik in in mijn hotel, goed wetende dat ik dat bed niet snel zou terugzien. Maar dat is het lot van een reisblogger, helaas.

Veel tijd had ik niet, want daar stond de partybus al voor de deur, klaar om mij en andere feestvierders op te pikken. Partybus? Ja, dat is eigenlijk een verhaal op zich. In Tilburg kan je gebruik maken van een  partybus, die eigenlijk een bar op wielen is. Muziek, een eigen toog en discolampen: de bus brengt jou fuivend en veilig de stad in. Kei gemakkelijk.

De Smaakkaravaan

Om de nacht die zou volgen te overleven, passeerde ik langs de smaakkaravaan: een foodtruckfestival. Kei hip! En niks beter dan dat om een goed fondke te leggen voor het pintelieren.  En omdat ik kon proeven wat ik wilde, ging ik er voor. Bio frietjes, veggie bitterballen, pizza en cheesecake.

Don’t judge, ik moest nog een hele nacht overleven.

Foodtrucktentje

Tattoo

Draaimolen Festival

Elk jaar vind je in Tilburg het Draaimolen festival, in de bossen van voormalige psychiatrie Charlotte Oord. Tussen de bomen vind je drie verschillende podia waar de beste techno DJ’s van jetje geven. En daar ging ik dus naartoe.

Eerlijk? Ik ben niet zo gekend met Techno. Maar ik ben wel bekend met feestjes bouwen, dus dat is wat ik deed. Met een drankje in de hand danste ik tussen oplichtende bomen, tot dat festival de duren sloot. Jammerlijk al om half één.

Maar daar dient de afterparty voor, niet?

Draaimolen Festival

Tilburg Centrum

De afterparty van het Draaimolen festival vond plaats in het centrum van Tilburg, middenin de uitgaanbuurt, nog geen minuut wandelen van mijn hotel. Wat wel handig was.
Na een hele avond dansen, belandde ik uiteindelijk toch in dat bed in mijn hotelkamer. Moe, maar tevreden, zoals ze dat zeggen. Het feestvieren van Tilburg was goedgekeurd.

Plan je bezoek

Hoewel dat Draaimolen festival maar één keer per jaar doorgaat, zijn er meer dan genoeg andere gelegenheden om te feesten in Tilburg. Tilburg is namelijk een stad die barst van cultuur. Lekker uit eten gaan, een concert meepikken – misschien zelfs van één van de studenten van de Tilburgse Rock School –  en uit de bol gaan tot de vroege uurtjes zijn schering en inslag in Tilburg.

Rockschool

Vanuit Antwerpen kan je per trein, met overstap in Roosendaal, vlot in Tilburg geraken. Het treinstation ligt vlak bij de uitgaanbuurt. Dus, al wat je eigenlijk moet doen, is je feestkleren aantrekken, deze website checken en vertrekken. Woobwoob!

Lekker zitten

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *