naar turkije in 2018

Turkije is al jarenlang een van de vaste vakantieoorden van de Belgen. Meestal kruipen die dan in een resort, of in een stadje langs de kust. Gemakkelijk, natuurlijk, maar er is zo veel meer te zien.

Klopt, Turkije heeft een prachtige blauwe zee, en hagelwitte stranden. Maar het land heeft ook natuurdomeinen, culturele sites en monumenten. Plaatsen waar je wilt blijven rondlopen.

Zonnekloppers kunnen altijd terecht aan de stranden van de Middellandse zee, de zogenaamde Turkse Riviera. Naast kuststadjes zoals Side en Marmaris, kan je je verwonderen om de kleurrijke onderwaterwereld.

Jetsetten!

Citytrippers hebben dan weer meer aan Istanboel en Ankara, of zelfs Antalya en Bodrum. Veel van deze steden hebben een prachtig religieus centrum, zoals de Hagia Sophia kerk in Istanboel of de Kocatepe moskee in Ankara. Plaatsen die, naast hun religieuze doeleinden, ook historisch érg interessant zijn. Om maar te zwijgen van hoe mooi ze zijn.

Sportieve wandelaars haalt zijn hart op met bergwandelingen in het Taurusgebergte of het Kaçkargebergte. Wie dan nog niet uitgewandeld is, kan terecht in Cappadocië, waar de rotsen uitgehakt werden tot er kleine, sfeervolle woningen gevormd werden. In het bijzonder de verborgen kerkjes met hun muurschilderingen zijn het bezoeken waard.

Cultuur: iets wat je met hopen vindt in Turkije.

Vermijd je liever de toeristische drukte, of die verschrikkelijke tourbussen, dan raad ik je aan om een auto te huren en een eigen rondreis in te plannen. Een eigen auto geeft je toch heel wat meer vrijheid. Van strand naar archeologische antieke stad naar bruisend stadscentrum: jij kiest je eigen weg.

Turkije heeft zo veel meer dan enkel stranden en badsteden. Al reis je voor de eerste keer, of de tiende keer, er is altijd meer om te ontdekken. Maak daar dan ook gebruik van! Maar, bereid je ook goed voor. Om volop van je reis te kunnen genieten, plan je best op voorhand. Kijk even op E-visumVoorTurkije.be om je visum voor 2018 aan te vragen. Binnen enkele minuten heb je je visum geregeld, en kan je weer lekker door met het plannen van je reis.

Wat je ook kiest, wit strand of cultuur, plan je reis op voorhand met E-visumVoorTurkije.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *