Time to Momo

met time to momo naar belgische steden

De beste manier om een stad écht te leren kennen, is aan de locals vragen om je mee op sleeptouw te nemen. Dat is de insteek van de gekende Time to Momo reisgidsen. De compacte gidsen zijn geschreven door locals en binden alle beste tips samen. Van de hipste boetiekhotels tot de beste koffiehuizen.

Reisgoesting en Time to Momo: we go way back. Ik heb intussen zelf een stevige collectie van de Time to Momo reisgidsen verzameld. Omdat ik ze zo handig vind. Steengoede tips gebundeld in een compact formaat dat je gemakkelijk in je jaszak stopt. What’s not to like?

What's not to like?

Handig, compact en boordevol tips: what’s not to like?

Over Time to Momo

De Time to Momo gidsen gaan voornamelijk over steden. In het vaste assortiment vind je dus gidsen over verschillende Europese steden. Maar zo nu en dan publiceert Time to Momo een gids over een streek of bundelen ze een aantal steden in een thematische gids. Het loont dus de moeite om een oogje op hun assortiment te houden.

De stedengidsen zijn altijd geschreven door locals. Mensen die in de stad of de streek wonen en er alles over weten. Ze kennen de lekkerste restaurants en de gezelligste koffiehuizen. Ze weten waar en wanneer er wat te beleven valt.

Hoe gebruik je een Time to Momo gids

De structuur van de stedengidsen is vaak vergelijkbaar. Op de eerste pagina’s vind je steevast een beetje praktische informatie. Naast een korte legende die het gebruik van de gids uitlegt, vind je er informatie over het openbaar vervoer, prijsindicaties, sluitingsdagen, gesproken talen en dergelijke.

Na de algemene informatie vind je een aantal wandelroutes die je door de verschillende wijken in en rond de stad leiden. Daarbij krijg je een woordje uitleg en een aantal tips voor restaurants, leuke winkels en bezienswaardigheden. Heb je daarna nog niet genoeg gezien? Dan vind je achterin de gids wat extra tips. Tenslotte vind je in de achterflap een uitvouwbaar stadsplan. Handig!

Time to Momo heeft zijn stedengidsen gebundeld in een handige app. Die app kan je downloaden via de appstore. Wie een stedengids koopt, vind achterin een unieke code die je in de app kan ingeven en waarmee je de meest up to date informatie van jouw bestemming kan vrijgeven.

Time to momo

Achterin de gids vind je een uitvouwbare map en instructies om de app te gebruiken.

Reizen tijdens een pandemie

Tijdens de pandemie viel er bitter weinig te reizen. Time to Momo bleef niet bij de pakken neerzitten en gebruikte die tijd om hun stedengidsen een opfrissing te geven. De gidsen kregen een vernieuwd uiterlijk en alle informatie binnenin kreeg een update.

Ook de app kreeg een broodnodige update. Sinds de pandemie zijn er immers best wat zaken die deuren (tijdelijk) moesten sluiten. Restaurants en cafés kregen nieuwe openingsuren of pasten hun werkwijze aan. Omdat de pandemie nog niet voorbij is, is het altijd verstandig om je stedengids in combinatie met de app te gebruiken.

Time to Momo in België

Wat ik zo leuk vind aan deze stedengidsen, is dat ze je altijd verrassen. Je kan een stad nog zo goed kennen, met een Time to Momo gids ontdek je altijd weer nieuwe dingen. Je kijkt door andere ogen naar een stad.

Sinds deze week liggen de vernieuwde gidsen Antwerpen, Brugge en Brussel te blinken op mijn bureau. Klaar om gebruikt te worden. Klaar om die drie Belgische steden, die ik eigenlijk toch wel goed ken, nog beter te leren kennen.

Voetschrapers

Het centrum van Antwerpen staat vol mooie, statige huizen met voetschrapers.

Win een set Time to Momo gidsen

In samenwerking met Time to Momo geef ik drie sets stedengidsen weg. In elke set zit een stedengids Antwerpen, Brugge en Brussel. Wat moet je doen om te winnen? Naar goede gewoonte niet veel: laat me in de comments van dit artikel weten dat je wil winnen. Voila. Dat is alles wat je moet doen. Vergeet daarbij niet om je mailadres achter te laten, zodat ik je kan contacteren wanneer je gewonnen hebt.

De wedstrijd loopt van 12 december 2021 tot 22 december 2021, klokslag 12u. Deelnemers moeten in België wonen. De drie winnaars worden willekeurig getrokken en bekend gemaakt op onze facebookpagina. De winnaars krijgen ook een mailtje. Reageert een winnaar niet voor 26 december 2021, dan gaat de prijs naar een volgende, willekeurig gekozen winnaar. Over de uitslag wordt niet gediscussieerd. Wie deelneemt aan de wedstrijd, gaat automatisch akkoord met dit reglement.

Wil je een extra kans om te winnen? Schrijf je in voor de Reisgoesting nieuwsbrief. Je ontvangt maandelijks één nieuwsbrief. Wanneer er een winactie online komt, ontvang je daarover ook een mail, zodat je als eerste op de hoogte bent en kan deelnemen.

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Please wait...

Dank je, je bent nu ingeschreven.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
39 Comments
 1. Ik wil graag winnen

 2. Ik doe erg graag mee voor het boek over Brugge.

 3. Hallo. Ik doe mee. Dank je.

 4. Ik doe heel graag mee!!

 5. <3 Time to Momo: heerlijk om ons eigen landje te verkennen !

 6. ik zou graag winnen.

 7. Wat een heerlijk pakket om de prachtige steden in ons eigen land te verkennen.
  Ik zou dit pakket heel erg koesteren

 8. Leuk om te mogen meedoen aan de wedstrijd

 9. Lijkt me geweldig om steden waarvan je dacht ze te kennen, nog verder te ontdekken 🙂 Dus ik doe graag mee om te winnen!

 10. Superleuke actie! Ik maak heel graag kans op dit pakketje. Altijd fijn om extra tips te hebben bij een stedenbezoek

 11. Ik doe graag mee!

 12. fijn om toerist in eigen land te spelen 🙂

 13. Het boek van Brugge zou zeer welkom zijn. Zo kan ik deze mooie stad nog beter leren kennen.

 14. Ik wil graag meedoen! Dankje!

 15. Ik doe heel graag mee!

 16. Oh ik doe heel graag mee! Leuke boekjes 🙂

 17. Waag graag een kansje

  • Jaaaa ik zou graag winnen! Citytrippen in eigen land ❤

 18. Ik doe graag mee

 19. Graag neem ik deel

 20. Ik wil winnen

 21. Ik wil graag winnen.
  Leuke actie!

 22. Hier zou ik van genieten ! Interessant.

 23. Wat een leuke prijs en het zijn wel 3 belangrijke steden om te gaan verkennen.
  Daarvoor waag ik graag mijn kans.

 24. ik doe meeV

 25. Hier maak ik heel graag kans op!

 26. Ik wil graag winnen, uitstekende ervaringen met deze gidsen in het buitenland.

 27. Het blijven heel leuke boekjes om te doorbladeren en nieuwe zaken te ontdekken.

 28. Leuk om nog meer leuke plekjes te ontdekken!

 29. Ik heb er al zin in

 30. Yeah, ook ik wil graag winnen!

 31. Ik wil (heel graag) winnen!

 32. Mooie prijs, doe heel graag mee

 33. Heel mooi dat ze inzetten op Belgische steden want we hoeven echt niet naar het buitenland te trekken om op citytrip te gaan.

 34. Zou heerlijk zijn om er met deze gidsen op uit te trekken!

 35. Toerist in eigen land! Natuurlijk wil ik deze gidsen winnen!

 36. Ik wil graag winnen

 37. Al verschillende time to momo reisgidsjes op citytrip gebruikt (Berlijn, Kopenhagen en Milaan) Die van Belgische steden ken ik nog niet.

 38. Deze zijn voorlopig nog onbekend en dus onbemind. Het zijn sowieso prachtige steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *