het meranerland en mijn bucketlist

Zoals jullie misschien al beginnen door te krijgen, hou ik er wel van om al eens iets nieuws te proberen. Denk aan outdooravonturen of stevige, extreme sporten. Jeps, bring it on!

Onlangs las ik zo over het Meranerland, in Zuid Tirol, dat behoorlijk wat van die activiteiten aanbiedt. Ik ben er zelf nog niet geweest, maar pakt dat ik dringend eens tot daar moet reizen.

Haflingers

Op de rug van een schommelend paard de natuur in trekken, vind ik een van de meest heerlijke manieren om een nieuwe streek te verkennen. En al zeker als dat landschap een beetje ruwer is, en wanneer ik dat paard zijn beentjes eens mag laten strekken. Heerlijk.

In het Meranerland zijn er een fiks aantal rijstallen die ritjes in de natuur aanbieden. Dat kom je immers wel meer tegen. Maar in het Meranerland worden heel vaak Haflingers ingezet.
Haflingers? Dat zijn stevige, robuuste paarden die oorspronkelijk in Zuid Tirol ontstonden. Die beesten, met hun typische lichtbruine vacht en witte manen, kunnen tegen een stootje en zijn dus ideaal om de bergen in te trekken.

Perfect voor de zomer, maar wist je ook dat de paarden in de winter arrensledes voorttrekken?

Paardrijden

Geocaching

Dat is tegenwoordig heel erg in, dat geocaching. En terecht. Met een wandelgps ga je de natuur in, op zoek naar op voorhand vastgelegde punten. Op die punten vind je een verstopplaats, of een kleine opslagruimte, waarin je een kleine schat kan vinden. Dit kan een speelgoedje, of een kleine prul zijn. Soms liggen er zelfs meerdere stuks in één opslagplaats. De bedoeling is dat je er ééntje uithaalt, en een nieuw instopt, voor de volgende zoekers.

Dat klinkt als een schattenjacht, vind je niet?

Geocaching

Klimmen

Sinds mijn klimavontuur in Val Di Fassa sta ik te springen om weer de rotsen op te gaan. Het Meranerland heeft een variëteit aan hellingen en rotswanden, die beklommen kunnen worden door klimmers van elk niveau.

Let er wel op dat je niet alleen gaat klimmen als je de streek niet kent. Je moet immers met meer dan moeilijkheidsgraad rekening houden als je buiten gaat klimmen. In de bergen kan het weer al eens omslaan, en je wilt niet verrast worden door onweer of regen net wanneer je aan die rotsen hangt.

Parapante

Ah, nog zoiets dat hoog, héél hoog op mijn bucketlist staat: met een parachute van een berg aflopen en wat zweven boven de valleien. Tot nu toe is het er nog niet van gekomen, maar elke keer wanneer ik in de bergen ben, zweven de parachutisten boven mijn hoofd, alsof ze mij willen uitnodigen mee te doen. Frustrerend, maar ooit komt het er wel eens van, dat is zeker!

Als ik naar dat lijstje kijk, besef ik dat ik nog zoveel moet zien en doen. Maar dat is toch een beetje de essentie van reizen, is het niet? Dingen van je bucketlist schrappen en er telkens weer nieuwe dingen bij op zetten.

Parapente

Bewaren

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *