Desenio

lifestyle: haal reizen in huis met desenio

Ik ben een reiziger die niet reist. De afgelopen maanden bleef ik thuis, zoals de meesten van ons. Het gaf me de tijd voor een aantal andere projecten. Het oppoetsen van de website. De sociale media. En, toen ik echt niks anders meer te doen had, mijn huis.

Mijn huis is klein. En het zit propvol met herinneringen en spullen die ik meebracht van mijn reizen. Foto’s, souvenirs en vreemde voorwerpen zoals een cocon van een zijderups en een glazen ampul vol wol van de muskusos. Gezellig, maar een rommeltje. De tientallen reisfoto’s die in slordige kaders aan de muur hingen, hielpen niet.

Net op dat moment liep er een mailtje binnen van het Zweedse bedrijf Desenio. Of ik met hen wilde samenwerken en hun producten, fotokaders en posters, in de kijker wilde zetten. Dat wilde ik wel. Zeker omdat er prachtige landschapsfoto’s in hun aanbod zitten.

Desenio

De posters van Desenio passen mooi in mijn salon.

Keuzestress

Omdat het aanbod zo enorm is, nam ik de tijd om door de website te zoeken. En omdat ik niet goed wist wat ik wilde, heb ik werkelijk élke poster bekeken. De Norway Travel Poster was liefde op het eerste zicht. Over andere twijfelde ik dan weer. En Manlief, die ook in dit huis woont, wilde ook wat in de pap te brokken hebben.

Uiteindelijk kozen we samen voor vier kaders. Drie grote, een kleinere. We kozen ook een aantal verschillende posters, zodat we de posters kunnen wisselen als we daar goesting in hebben. Mix ‘n match.
We kozen voor posters met het thema reizen en natuur. Posters met klinkende namen als Over The Hills, Rough Sea, Autumn Highway, Forest Road.

Eens we beslist hadden, ging het ineens snel. De posters en kaders werden geleverd in een stevige verpakking en ik kon beginnen puzzelen. Welke poster wilde ik waar? Ik probeerde van alles. Uiteindelijk kwamen de drie grote kaders boven onze zetel en de kleine in het bureau van Manlief. En daar hangen ze intussen al een maand te blinken.

Desenio

En ook wel boven mijn bed.

De kwaliteit van Desenio

Ben ik content? Ja. Over de grote lijn. De keuze en kwaliteit van Desenio is geweldig. De kaders zijn licht en sterk. Ik hoef niet bang te zijn dat ze sneuvelen gewoon omdat ik een poster wil wisselen. Omdat ze licht zijn, moet ik geen diepe gaten in mijn muren boren om ze op te hangen. Het papier is echt stevig, en de printkwaliteit is schitterend.

Er is maar één, klein minpunt. De kaders hangen nu een maand boven onze zetel. Ik merk dat het papier van de posters af en toe golft en zich weer rechttrekt. Wellicht heeft dat te maken met het open vloerplan van ons huis: de kookdampen en die hete augustusmaand doen het papier trekken. Het gebeurt maar af en toe, en vaak is er een uurtje later niets meer van te zien. Papier is een levend product, niet?

Desenio

Vooral de Norway Travel Poster, hier in het midden, stal mijn hart.

Over Desenio

Desenio is, zoals gezegd, een Zweeds postorderbedrijf dat zich focust op posters en fotolijsten. Hun aanbod is simpelweg enorm. Naast schitterende landschapsfoto’s, hebben ze posters met quotes, tekeningen, natuurfoto’s, abstracte kunst. De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos.

Omdat ze bij Desenio goed beseffen dat duurzaamheid belangrijk is, worden hun posters geprint op milieuvriendelijk papier. Dat bewijzen ze met het FSC® label. Dat label toont aan dat minstens 70% van de ruwe materialen voor de posters gewonnen wordt uit duurzaam beheerde bossen. Met andere woorden: wat ze weghalen, planten ze weer aan.

Dat de posters geprint worden op milieuvriendelijk papier is niet voldoende. Stevig papier, dat niet verouderd en niet verbleekt wanneer de zon er op schijnt, zorgt voor een lange levensduur van de posters. En ook dat is duurzaam.

Bestel je eigen posters met korting

Mis je het reizen? Zin om wat van de wereld naar je kot te halen? Van dinsdag 29 september tot donderdag 1 oktober 2020, middernacht, krijg je met de code REISGOESTING 25% korting op posters. De code is niet geldig op kaders, de serie handpicked en gepersonaliseerde posters. De code is wereldwijd geldig op alle Desenio websites, maar houdt wel rekening met de Belgische tijd.

Desenio

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *