La Clairière aux Cabanes

la clairière aux cabanes

Soms ben ik toch een dikke, vette gelukzak. Wanneer ik weer eens in een zalig hotelletje logeer bijvoorbeeld. Of in een boomhut. Ja, echt waar: boomhut. Vandaag vertel ik over La Clairière aux Cabanes. Mijn laatste nieuwe favoriete hotel.

Tijdens een roadtrip door de Vogezen kwam ik terecht in La Bresse. Een klein stadje in een vallei, omringd door een aantal skigebieden. De stad zelf is zo’n typisch Frans-Duits stadje: hotelletje hier en daar, restaurantjes en een paar gezellige winkeltjes. Prima om even te stoppen.

Ik bracht weinig tijd door in de stad zelf. Meestal zwierf ik ergens door de bergen met sneeuwschoenen of zelfs ski’s aan. Er was bijna geen sneeuw meer, behalve boven de 1000meter. In de bossen daar lag nog een dik pak van bijna twee meter, op de toppen lag de sneeuw verwaaid in hoopjes. Toch, ondanks de gierende, ijskoude wind, vond ik het daar geweldig. Ik vind dat wel tof, winterkou.

Tegen schemering kwam ik van de bergen naar beneden en trok ik naar mijn stekje voor de nacht: La Clairière aux Cabanes. Een stukje bos met daarin een tiental cabines. Niks te groot, wel super gezellig. Hier kom je niet naartoe omdat je vlug, vlug een slaapplaats nodig hebt. Hier kom je naartoe omdat je eens iets speciaal wil meemaken.

La Clairière aux Cabanes

La Clairière aux Cabanes: sfeervolle hutten in het bos.

Een nest van boomhutten, compleet met kabelbruggen en terrassen. Gezellig! En plezant voor kinderen.

La Clairière aux Cabanes

Love birds vinden hun nest in de hoogst gelegen boomhut.

Hier vind je niet je doorsnee vakantiehuisje. Hier heb je boomhutten, kamers met sfeervolle thema’s en zelfs een hobbithol, compleet met ronde ramen en al. Bijna alles is gebouwd in hout en gedecoreerd in een bepaald thema. Piraten slapen in de boomhutten, verbonden met kabeltouwen en houten wandelpaadjes. Love birds logeren in een nestje tussen de takken. Mensen die graag een beetje meer luxe en een beetje minder klimmen willen, kunnen terecht in themakamers in het hoofdgebouw.

La Clairière aux Cabanes

Logeren in een boomhut? Ik vond dat super. Deze heet Le Repaire de l’Explorateur.

La Clairière aux Cabanes

Er is veel aandacht geschonken aan het interieur van Le Repaire de l’Explorateur. En aan dat van de andere hutten.

Elke hut is anders. Maar allemaal zijn ze ingericht met oog voor detail. Alles klopt. Ik vond dat fantastisch. Sfeervol en mooi. Praktisch waar mogelijk. Je snapt dat een complete badkamer een beetje moeilijk past in een boomhut. De boomhutten zijn uitgerust met een droogtoilet, en hebben exclusief gebruik van het sanitair bij het hoofdgebouw. De hutten op de grond zijn voorzien van toilet en douche.

La Cabane du Pêcheur

La Cabane du Pêcheur ligt een beetje afgelegen van de rest: aan de rand van water.

Het vissermansthema van La Cabane du Pêcheur was mijn favoriet.

Ik logeerde in La Couturière, een kamer geïnspireerd door het kortverhaal van Agatha Christie ‘De Pop’. Ik vond die kamer een beetje griezelig. Overal kant en naaigaren, met zo’n enge porseleinen pop op het bed. Ik heb die maar in de kast verstopt voor ik ging slapen.

Mijn kamer: L’Atelier de la Couturière. Naar een kortverhaal van Agatha Christie.

L'Atelier de la Couturière

Ik vond die pop maar niks

La Clairière aux Cabanes is onderdeel van Bol d’Aire. Voor meer info en boekingen kan je terecht op hun website.

Hou jij ook van zo’n bijzondere slaapplaatsen? Lees dan zeker ons artikel over Porer Island.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *