2023

klaar voor 2023?

Het jaar is om. Het oude jaar is niet meer, leve het nieuwe jaar. Maar voor we volop in 2023 duiken, kijken we nog een keertje terug op 2022, want 2022 was niet zomaar een jaar. Het was het eerste volle reisjaar na de pandemie.

De pandemie heeft er flink ingehakt. Overal ter wereld voelen de mensen de gevolgen van Covid in hun gezondheid, maar ook in hun professionele leven. Met de wereld op slot, heeft het toerisme flink afgezien. Er werd reikhalzend uitgekeken naar 2022 en de beloofde open grenzen. Mensen hadden goesting om weer de wereld in te trekken. Goesting om te reizen.

parkeren bij de luchthaven

Dichtbij huis

2022 was in veel opzichten een geweldig jaar. Ook voor team Reisgoesting. Er werd gereisd, er werden nieuwe continenten ontdekt. Maar toch voelen we ook een zekere voorzichtigheid. We merken dat jullie, onze lezers, nog steeds veel interesse hebben in bestemmingen dichtbij huis. Dat kunnen we op twee manieren uitleggen: mensen willen zo veel mogelijk reizen en kiezen dus vaker dan voorheen voor meer korte reizen en weekendjes weg, en mensen zijn toch nog wat voorzichtig en blijven liever in de buurt.

Dé grote highlight op Reisgoesting in 2022 was de samenwerking met Visit Kempen. Reisgoesting sloeg de handen in elkaar met de warmste regio van België voor acht heerlijk inspirerende artikels over Lier, Westerlo, Kasterlee, Kalmthout, Ravels, Hoogstraten, Geel en Balen. En die werden massaal gelezen. Bewijs dat we allemaal stiekem toch veel van ons kikkerlandje houden.

Lier

De grenzen over

Ondanks de laatste maatregelen, staken we al in de winter van 2022 de grenzen over. Team Reisgoesting reisde afgelopen jaar naar Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland. Landen in het hart van Europa. Dichtbij en toch zo anders dan ons eigen België.

We brachten de winter door in Val de Bagnes, Innsbruck en Ausseerland. We stonden op de latten in , Annecy, Les Arcs en Crans Montana. En, zodra het weer wat warmer werd, reisden we naar Davos-Klosters, Orcières en Canet-En-Rousillion. Driemaal staken we de grens met Nederland over voor een bezoek aan Flevoland, een bezoek aan het zuidwesten van het land en een weekendje smullen in de Achterhoek.

Allemaal landen waar we wel vaker naartoe reizen, maar die ons nog altijd kunnen verrassen. Het voelt als thuis en toch is het elke keer wee helemaal anders.

Bergisel

Nieuwe continenten

2022 was het jaar dat ik nieuwe continenten bezocht. Technisch gezien was ik tijdens een bezoek aan Turkije al eens in Azië geweest, maar ik tel mijn reis naar Sri Lanka als mijn eerste échte kennismaking met het continent. En oh, wat vond ik dat geweldig. Ik kijk al uit naar mijn volgende bezoek.

Een klein halfjaar later nam ik weer een intercontinentale vlucht, deze keer naar Zuid-Afrika. Mijn eerste bezoek aan Afrika. Mijn eerste keer leeuwen, luipaarden en giraffen in het wild. De eerste keer dat ik zo ver naar het zuiden reisde.

Beide reizen hebben een immense impact gehad op mij. Mijn liefde voor de wereld en voor het reizen is alleen maar groter geworden. En die liefde probeer ik te delen in mijn artikels. Naast een reisverhaal over mijn bezoek aan Sri Lanka, schreef ik ook een ideale reisroute voor wie het land voor het eerst bezoekt. Mijn reiservaringen van Zuid-Afrika goot ik in een tweeluik, waarvan het eerste deel in december gepubliceerd werd en het tweede begin januari online komt.

Sigiriya

Reizen voor beginners

Hoewel ik veel reis, kan ik nog erg nerveus zijn als ik vertrek. Vooral als ik een land bezoek waar ik nog nooit eerder ben geweest. Om jou die stress te besparen, startte ik dit jaar een nieuwe reeks op Reisgoesting: reizen voor beginners. Een reeks artikels met alles wat je moet weten voor een eerste bezoek aan een land. Taal, klimaat, gewoontes.

Natuurlijk schreef ik al Sri Lanka voor beginners en Zuid-Afrika voor beginners, maar er staan ook al enkele andere landen online. En het is wel degelijk de bedoeling om deze rubriek uit te bouwen tot een stevige database met artikels. Reis jij binnenkort ergens heen en weet je niet wat te verwachten? Laat het ons weten, wie weet schrijven we er wel een artikel over.

Zuid-Afrika

Duurzaamheid troef

Product reviews zijn altijd al een onderdeel geweest van Reisgoesting. In onze reviews bespreken we graag kledij en outdoor gear van verschillende merken. Producten die nuttig kunnen zijn voor wie een of meerdere dagen op pad gaat.

Hoewel we elke aanvraag voor een review zorgvuldig overwegen, leunen we hoe langer hoe meer naar duurzame producten. Spullen die jaren kunnen meegaan en liefst ook nog eens duurzaam geproduceerd worden. Onze partner Vaude is koploper wat duurzame producten betreft, maar ook merken zoals Hydroflask, Case Logic, Sjö&Hav en Light My Fire kwamen aan bod.

Vaak combineren we die reviews met een winactie en dat is iets wat we in 2023 willen blijven doen. Een productreview helpt jou om een geïnformeerde beslissing te maken wanneer je een bepaald product wil aankopen, maar een kans om dat product te winnen maakt het allemaal veel leuker, toch? De meest populaire winactie van 2022 was degene waar je een nachtje in de B&B Elskenshof kon winnen.

fire knife

Uitkijken naar 2023

Vandaag is de eerste dag van 2023. Een nieuw jaar, vol nieuwe wensen en nieuwe doelen. Mijn team en ik blijven tot het uiterste gaan om jou te voorzien van goede, informatieve artikels die je altijd en overal gratis kan lezen. Daarvoor werken we steevast samen met onze partners, zoals brands en bestemmingen.

Wat we in 2023 in petto hebben voor jullie? Dat ga ik natuurlijk nog niet verklappen. Maar je kan er zeker van zijn dat het weer wreed de moeite zal zijn. Zoals je van ons gewend ben. Hou een oogje op Reisgoesting, neem regelmatig een kijkje op de website of volg ons op Instagram, Pinterest of Facebook. Of schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, zo mis je nooit een artikel.

Laat 2023 maar komen, wij staan al in de startblokken.

Fair Ferry

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *