Courtyard by Marriott Aruba

Review: hotel Courtyard by Marriott Aruba

Het leven op Aruba is anders dan het leven in de Lage Landen. Het is er warm en winderig en de zon schijnt er elke dag. De sfeer is tropisch, zwoel en ontspannen. Dat merk ik zodra ik voet aan wal zet, maar vooral wanneer ik mijn hotel binnenloop. De lobby van het Courtyard by Marriott Aruba is open. De wind stuift tussen de muren en zorgt voor een verkoelende bries. Rieten lampen aan het plafond wiegen zachtjes heen en weer. De dame aan de lobby spreekt me aan in het Nederlands, met dat heerlijk Arubaanse accent: ‘Welkom in Aruba’.

Courtyard by Marriott Aruba hotel lobby.

De kamers

Ik heb een lange vlucht gehad en ik wil eigenlijk niets liever dan een douche nemen en mijn tanden poetsen. Ik wil het vliegtuig van me afwassen. Het Courtyard by Marriott Aruba is geen groot hotel en daar ben ik blij om. Nauwelijks twee minuten later sta ik in mijn kamer.

Mijn kamer is ruim en koel. De airconditioner draait op volle toeren, wat wel nodig is in het tropische Aruba. Naast een ruime badkamer met douche, wastafel en toilet, heb ik een kamer met dubbel bed en een bureau. Het balkon, dat uitkijkt op het zwembad, heeft een kleine tafel en twee stoelen. De wifi is lekker snel. Ik stuur snel een berichtje naar huis om te zeggen dat ik veilig aangekomen ben, neem een douche en kruip in bed.

Het ontbijt

s’ Ochtends sta ik vroeg op. De temperaturen lopen snel op in Aruba en ik wil op verkenning voor het te heet wordt. Ik trek luchtige kleren aan en trek de deur achter me dicht. Mijn kamer ligt op de eerste verdieping, wat meteen ook de hoogste verdieping van het hotel is. De muren zijn wit, de plankenvloer speels muntgroen. De gangen eindigen in trappen die naar de lobby of het zwembad leiden. Die open gangen zuigen de wind aan, wat er voor zorgt dat het er altijd een briesje staat.

Ik neem de trap naar de lobby en loop meteen door naar de eetzaal. Het Courtyard by Marriott Aruba heeft een eetzaal met een klein, maar gevarieerd buffet met vooral Amerikaanse gerechten. Ik kies een bagel met roomkaas en gerookte zalm, en ga op het terras zitten. Een ober vraagt wat ik wil drinken en ik bestel thee. Ik eet mijn bagel en eindig met een schaaltje vers fruit. Meloen en ananas. Eenvoudig, maar smakelijk. Precies wat ik nodig heb om mijn dag te kickstarten.

Courtyard by Marriott Aruba

Het zwembad

Mijn dagen op Aruba nemen al snel dezelfde vorm aan. In de ochtend word ik opgepikt in de lobby door gidsen die mij mee uit kajakken nemen, het Arikok Nationaal Park tonen of me de kleurrijke steden laten zien. Na mijn lunch kom ik weer naar het hotel, waar ik de heetste uren van de dag doorbreng aan de rand van het zwembad. Boek op mijn schoot, drankje binnen handbereik.

Het zwembad van het Courtyard by Marriott is groot, maar niet te groot. Het heeft een aantal waterpartijen, maar verder is het lekker kalm. Niks geen waterpark met gillende kinderen, maar een plaats waar je kan ontspannen.

Op het terras staat een bar, waar je drankjes en hapjes kan bestellen. In een rustige hoek van het zwembad vind je een swim-up bar. Op een krukje in het koele water drink je van de zoetste cocktails.

Een massage in de Sirena Island Spa

Na een bijzonder drukke ochtend, laat ik het zwembad even links liggen. Ik heb een afspraak in de Sirena Island Spa, die ondergebracht is in het Courtyard by Marriott. De spa is knus en sfeervol ingericht, wat me meteen in de stemming brengt. Na een fris drankje, strek ik me uit op de massagetafel. Handdoek over mijn billen.

De masseuse werkt mijn spieren helemaal los. Haar handen weten zelfs de spanning in mijn schouders weg te werken. Ik lig wel vaker op de massagetafel, maar deze sessie was uitzonderlijk. Het voelt alsof mijn spieren van rubber zijn. De masseuse geeft me de tijd om even te bekomen, en stuurt me dan met een hartelijke zwaai weer naar het zwembad. Ik kan wel wennen aan dit leventje van cocktails en massages onder de Caraïbische zon.

Sunset yoga op het terras

Wie in het Courtyard by Marriott logeert, kan een sunset yoga sessie op het strand boeken. Maria Pucci, de yogi, weet als geen ander hoe goed yoga voor je lichaam en je gemoed is. Ik heb pech, want er staat te veel wind om mijn yoga sessie op het strand te laten doorgaan. Het Courtyard by Marriott lost dat handig op door een afgelegen terras in te richten tot een outdoor yogastudio.

Na een frisse water met limoen, zet ik me op de yogamat. Maria gidst me met zachte stem door een serie oefeningen. Er speelt muziek en wierook kringelt in zachte kringen omhoog. De zon zakt en werpt zijn licht door de palmbomen. Ik adem diep in en weer uit. In en weer uit.   

Genieten in het restaurant

Het Courtyard by Marriot serveert, naast het ontbijt, ook lunch en diner in hun restaurant. Ik kies een tafel op het terras, met uitzicht op het zwembad, en leg het servet op mijn schoot. De gerechten op de kaart zijn gevarieerd. Ik kan kiezen tussen lokale specialiteiten, pasta’s en zelfs verse pizza’s. De pizza met truffel is met stip mijn favoriet.  

Toegegeven, ik eet liever in lokale restaurantjes dan in hotels. Dat is in Aruba niet anders. Maar een avondje in het hotel is wel heerlijk ontspannen. Ik eet, drink en lach. Ik hoef niet na te denken over vervoer, na het eten loop ik gewoon naar mijn kamer, waar ik in bed kruip. Klaar voor een nieuwe dag op Aruba.

Courtyard Aruba

De perfecte home base om Aruba te verkennen

Het Courtyard by Marriott Aruba ligt aan het noordoostelijke eind van het eiland. Vlakbij het bekende Palm Beach, omringd door andere hotels, restaurants en bars. Palmbomen zomen de straten af. Het gebied mag dan wel toeristisch zijn, het is er ook sfeervol en levendig.

Omdat Aruba niet zo groot is, hoef je nooit langer dan een uur te rijden om de steden en stranden te bereiken. Boek je een activiteit in de lobby van het Courtyard by Marriot, dan wordt je gewoon aan het hotel opgehaald en weer afgezet.

Een woordje over Courtyard by Marriot

Courtyard by Marriott is een reeks hotels die onderdeel uitmaken van de Amerikaanse hotelketen Marriott Group. Je vindt ze overal ter wereld. Courtyard by Marriott staat garant voor kleinschalige hotels met een zekere luxe en een gemiddelde prijsklasse. Precies omdat ze zo kleinschalig zijn, zijn Courtyard hotels geliefd bij reizigers die willen genieten van de luxe en sfeer van een resort zonder overrompeld te worden door hordes medereizigers.  

Het Courtyard by Marriott Aruba is een prachtig voorbeeld van hoe een hotel tegelijk klein en comfortabel kan zijn. Je hebt er alles wat je nodig hebt voor je vakantie, of je nu graag aan het zwembad ligt te bakken of liever op verkenning gaat. Het attente en lieve personeel is de kers op de taart.

Boeken doe je op de website van Courtyard by Marriott Aruba. Plan je bezoek aan Aruba met behulp van de website van Aruba en mijn artikel Aruba voor beginners.

Courtyard by Marriott Aruba
Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *