Hotel Aazaert Blankenberge

hotel aazaert in blankenberge

Gastbloggers Sanne en Ides trokken er voor Reisgoesting op uit. Ze gingen naar Blankenberge, onze Belgische kuststad, voor een weekendje genieten van het magnifieke hotel Aazaert. Vandaag vertellen ze waarom ze zo dol waren op hotel Aazaert.

Op slechts enkele minuten wandelafstand van het station van Blankenbergen en 500m van de kust ligt Hotel Aazaert. Het ligt het net aan de rand van het drukke winkelcentrum, maar is toch heel rustig gelegen.

Hotel Aazaert Blankenberge

Hotel Aazaert.

Hotel Aazaert Blankenberge

Ook in de winter is de kust bijzonder sfeervol. Wellicht minder vrolijk, maar het grijze en mistige is zo mooi.

Welkom!

Bij aankomst in het hotel hangt een indrukwekkende, oude foto van de Pier van Blankenberge. Onmiddellijk krijg ik door deze afbeelding het nostalgisch gevoel aan de kust te zijn, zonder de zee nog maar gezien te hebben.
Nog voor we de inkomhal echt kunnen bekijken, worden we hartelijk ontvangen door de receptioniste. Ze geeft ons de nodige informatie bij het overlopen van het basisdocument, het kaartje van onze kamer en onmiddellijk boeken we een massage later op de avond. Want waarom niet?

Hotel Aazaert Blankenberge

Een warm, sfeervol welkom.

Het hotel ziet er voornamelijk modern uit. Strak en netjes. Aan de linkerzijde van de inkomhal heb je de eetruimte die minimalistisch en no nonsense is ingericht. Aan de rechterzijde heb je de lounge met open haard, vleugelpiano en bruine leren zetels die ook een onverwachte ouderwetse toets geven. Het geheel straalt warmte en gezelligheid uit en vooral in de avond heb je zin om hier een drankje te drinken en lekker te relaxen. Deze luxueuze rust in combinatie met de wellness en het zwembad, nodigt uit om alles rustig aan te doen. Ontspannen.

Wanneer we onze Luxury Room binnengaan valt onmiddellijk de grote ruimte op, de lichtinval en aanwezigheid van het terras. Het is er ordelijk, proper en met alle luxe die je verwacht van zo’n kamer.
Voornamelijk het terras is een meerwaarde. Hierbij heb je uitzicht op de achterkant van het casino en op de indrukwekkende Sint-Rochuskerk. Het verschil tussen een comfort room en de luxury room zit hem in de aanwezigheid van een bad en een groter oppervlakte.

Hotel Aazaert Blankenberge

Een lekker luchtige, luxueuze kamer.

Op naar de Wellness!

Het zwembad en wellness bevinden zich in de kelder. Bij de gedachte dat zich iets in de kelder bevindt denk je meteen aan donkere ruimtes met weinig speling van licht. Maar niet hier! Bij binnenkomst ben je aangenaam verrast door de oosterse invloeden en de spielerei van verschillende warme kleuren. Er is een stoomcabine, verscheidene sauna’s, koud voetbad, buitenruimte met douche en een rustruimte aanwezig. Wanneer je je aanmeldt bij de balie krijg je dan ook een informatieblad over hoe je optimaal gebruik kan maken van deze faciliteiten.

Na een goede nachtrust kijken we altijd uit naar het ontbijt: wat zeker de moeite was. Een grote keuze, zowel warm als koud, en vooral ook de mogelijkheid om te kiezen voor het gezonde zoals bijvoorbeeld voldoende fruit, yoghurt en sojaproducten. Vonden wij top!
Je zit nog maar net neer, of iemand van het personeel komt vragen of hij koffie of thee kan brengen. Wat een verwennerij!

In Blankenberge

Op het vlak van ontspanning en cultuur heeft Blankenberge wel wat dingen te bieden die bij het grote publiek onbekend zijn. Door een wandeling in het Belle Epoque centrum, waar het hotel centraal gelegen is, waan je je in een andere periode van onze geschiedenis. De rijkdom en de toename van indrukwekkende stijlen en kunsten is hier voelbaar aanwezig. Je vindt hier dan ook een bezoekerscentrum dat je meeneemt in de tijd.

Hotel Aazaert Blankenberge

Het historische centrum van Blankenberge is prachtig.

Hotel Aazaert Blankenberge

En natuurlijk eet je hier lekker.

Anderzijds kan je een wandeling maken over de pier van Blankenberge, wat wellicht de bekendste plek is. Aan de andere kant van de stad heb je ook een kleinere pier waar je in de brasserie Oosterstaketsel lekkere vis kan gaan eten in een authentieke setting. Maar let op: hiervoor moet je tijdig reserveren.

Hotel Aazaert was voor ons een heerlijke verrassing. Ideaal voor een weekendje weg aan onze kust in élk jaargetij. Zowel de spa als de prachtige, typische kustomgeving zorgen voor de rust die we allemaal soms zo nodig hebben.

Aanrader!

Hotel Aazaert Blankenberge

De sfeer van de oude pier is zo nostalgisch.

Hotel Aazaert Blankenberge

Uitwaaien, heet zoiets dan.

Hotel Aazaert Blankenberge

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *