Door de wind, door de regen: hiken in Wales met Sprayway en Trekmates

Publireportage

Het moet gezegd: Wales heeft een speciaal plekje in mijn hart. Iets aan dat grillige landschap en dito weer trekt mij aan. Misschien zegt dat ook iets over mij. Ik ging hiken in Wales, en dat deed ik uitgerust met de Sprayway Maxen regenjas en de Trekker Lock Pole wandelstokken van Trekmates.

Hiken in Wales: het Nationale Park Brecon Beacons

Februari is het ideale moment om de regio in al haar wisselvalligheid  te ervaren. Vier dagen doorkruiste ik het Nationale Park Brecon Beacons. Brecons Beacons strekt zich uit in het zuid-oosten van Wales en staat bekend als één van de mooiste nationale parken in het Verenigd Koninkrijk. Maar, verrassing: het regent er (het is Wales). Geen betere omstandigheden om mijn nieuwe Sprayway regenjas en Trekmates wandelstokken op de proef te stellen.

Watervallen en uitgeregende bergtoppen: Sprayway Maxen jacket

Het belang van een betrouwbare regenjas is niet te onderschatten. Zeker niet wanneer je gaat hiken in Wales, al helemaal niet in februari. De Maxen regenjas van Sprayway bewees meer dan eens zijn kwaliteiten tijdens mijn trip.

Wat je zoekt in een goeie regenjas is bescherming tegen de regen (duh). Het waterdichte tweelagige Gore-Tex polyester kon de mist, de miezerregen en de stortbuien van Wales prima doorstaan. Zelfs achter een grote waterval door wandelen bleek geen probleem. Het winddichte materiaal met ademend vermogen zorgt ervoor dat je het droog houdt, langs binnen en langs buiten. Dat het materiaal milieuvriendelijk geproduceerd en waterdicht gemaakt werd zonder gebruik van schadelijke PFCs, is een grote plus.

De features van de Sprayway Maxen Regenjas

Mijn favoriete feature: de kap, die niet enkel verstelbaar is, maar door het ontwerp nauw aansluit en je gezicht langs alle kanten afschermt tegen de elementen. Daar was ik alvast erg dankbaar voor in de snijdende wind en slagregens op de toppen van Brecon Beacons.

Ook de dubbele omslag over de rits biedt bijkomstige bescherming in stormachtig weer (bijzonder handig in Wales). De Maxen jas van Sprayway is dus duidelijk ontworpen als robuuste jas die ruw terrein en ongunstige weersomstandigheden aan kan.

Naast twee zakken met rits vooraan biedt een verborgen opbergvakje met velcro een handige plek voor je wandelkaart of valuables die je graag bij de hand hebt.

De jas is trouwens betrekkelijk licht. Wie zweert bij ultralight hikingkledij zal waarschijnlijk voor echte lichtgewichten kiezen, maar de warmte en het comfort die de Maxen biedt, zijn die paar extra grammetjes waard.  De Maxen jas van Sprayway is een ideale jas voor verschillende seizoenen. Ik draag hem nu nog om naar het werk te fietsen op grauwe dagen, maar in Wales heeft hij echt kunnen laten zien wat hij waard is.

Als je lange dagen op de wandelpaden doorbrengt, en de nachten in een campervan, wil je kunnen rekenen op kledij die goed zit. De gecombineerde voering van mesh en taft in de Sprayway Maxen jas biedt alvast voldoende comfort. Het ontwerp is wel eerder smal. Voor iemand die zo schriel als ik is, betekent dat dat de jas perfect aansluit. Mensen die eerder breedgeschouderd zijn, zullen zich misschien beperkt voelen in hun bewegingsvrijheid. Zij kunnen beter een maatje groter kiezen.

Je kan de Maxen trouwens in de stijlvolle kleuren Dark Spruce en Cinnamon bestellen. Ik ben grote fan van de mijne, die de kleur Dark Spruce heeft.

Rotsen en modder trotseren met de Trekker Lock Poles van Trekmates

Wie al is wezen hiken in Wales kan er wellicht van meespreken: de wandelpaden zijn er niet altijd goed aangelegd of onderhouden. Vaak maakt dat een trektocht een authentieke outdoorervaring, maar dan kunnen degelijke wandelstokken wel eens van pas komen. Zeker als het weer tegenzit. Tijdens mijn trip in Brecon Beacons was ik dan ook erg blij dat ik een beroep kon doen op de Trekker Lock Poles van Trekmates.

Hoewel ik van weinig dingen meer geniet dan van bergwandelen, sukkel ik met een gammele knie. Die durft wel eens opspelen tijdens pittige hikes (zeker met een zware rugzak), dus vooral bij het afdalen vertrouw ik graag op een goed paar wandelstokken. Jarenlang gebruikte ik een paar dat ik erfde van mijn grootouders, maar ondertussen zijn die echt wel versleten (de wandelstokken, bedoel ik) en houd ik ze enkel bij om hun emotionele waarde. De steun van een nieuw paar kwaliteitswandelstokken was dus meer dan welkom om de toppen van Brecon Beacons te trotseren.

De features van de Trekmates Trekker Lock Poles

Als het op wandelstokken aankomt, is stevigheid cruciaal. De Trekker Lock Poles van Trekmates zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, dat bovendien erg licht is (270 g per stok) en toch stabiliteit en evenwicht biedt op divers terrein. Of het nu modderige paadjes of rotsachtige bergflanken zijn, deze wandelstokken bewezen telkens hun nut.

Eén van de grootste troeven is de gebruiksvriendelijkheid van deze wandelstokken. En dat is vooral te danken aan het handig verstelbaar mechanisme. De stokken bestaan uit drie verschillende onderdelen die je kan afstellen met een eenvoudig twist-locksysteem. Zo kan je gemakkelijk de lengte aanpassen, afhankelijk van de steile beklimming of afdaling die op je pad ligt. Dat flexibele systeem maakt het bovendien ook erg makkelijk om de Trekker Lock Poles op te bergen of aan je rugzak mee te dragen. Als je ze helemaal in elkaar schuift, zijn de stokken 64cm lang.

Wie een hele dag met wandelstokken op pad is, heeft graag dat die lekker in de hand liggen. Daarom heeft de Trekker Lock Pole een ergonomische grip van EVA-schuim (slijtvaste kunststof) die stevig en comfortabel aanvoelt. Aan het andere uiteinde heb je trouwens zogeheten mud baskets, waardoor je stok niet wegzinkt in de Welshe modder.

Op deze wandeltrip hoefde ik nog geen al te zware rugzak mee te sleuren, maar ik ben ervan overtuigd dat ik ook op meerdaagse trektochten nog veel geniet ga hebben van deze hiking poles.

Goed uitgerust op pad

Mijn verdict: het ruwe terrein van Brecon Beacons, waar onvoorspelbaar weer en pittige wandelpaden vragen om kledij en accessoires die tegen een stootje kunnen, was de ideale omgeving om de Maxen jas van Sprayway en de Trekker Lock Poles van Trekmates uit te proberen. Om de mistige toppen, de slijkerige valleien, de wilde watervallen en rotsige flanken van Wales te overwinnen reken je graag op duurzaam en robuust materiaal.

De Sprayway Maxen was mijn beste vriend tijdens het hiken in Wales. Een regenjas die niet alleen functioneel is, maar ook comfortabel en mooi. De Sprayway Maxen is een mannenjas, maar Sprayway heeft uiteraard ook een collectie voor vrouwen en kinderen. Bekijk de volledige collectie op Sprayway.com.

De Trekker Lock Poles van Trekmates zijn verkrijgbaar op de website van Trekmates. Naast wandelstokken verkoopt trekmates verschillende accessoires voor wandelaars. Van kompassen tot handschoenen: wat je maar nodig hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *