Piz Buin, Klosters

Het Piz Buin in Davos – Klosters

Deze zomer mocht ik het hotel Piz Buin in Zwitserland toevoegen aan mijn lijstje favoriete hotels. Dat lijstje is kort, want er moet veel gebeuren voor ik verliefd word op een hotel. Op mijn lijstje vind je geen platte luxe of exclusiviteit, maar hotels met karakter.

In juli logeerde ik in Zwitserland, in het dorp Klosters, deel van de regio Davos – Klosters. Het hotel waar ik verbleef? Piz Buin. In het hart van het dorp.
Kijk je op hun website, dan zie je mooie foto’s van de wellness en de gevel. Zoals je kan verwachten. Niks verraadt het meer warme karakter van dit hotel.

Piz Buin, Klosters
De stijl van de kamers vind je terug over het hele hotel: hout, grijze steen en details in de vorm van herten.

Een warm onthaal

Toen ik de lobby van het Piz Buin binnenliep, had ik net de hele dag in de auto gezeten. Ik kwam van Italië, dus naast moe en stijf was ik ook nog eens helemaal bezweet. De receptioniste begroette me en vroeg me prompt naar de sleutel van de auto, zodat de valet die kon parkeren.
Iemand zou de auto voor mij parkeren. Naast moe voelde ik mij nu ook een snob. Vreselijk.

Ik wilde met mijn bagage naar mijn kamer. Om te ontspannen en te douchen. Maar de receptioniste liet me niet zo maar gaan. Door haar keurige, professionele houding kwam een onverwachte warmte kijken. Ze liet me neerzitten, nam mijn bagage aan en serveerde me een glas cava. Gewoon, daar in de lobby.
En dat bleek exact wat ik nodig had. Ik ontspande ter plekke.

Hout en herten

Na mijn warme welkom zette de receptioniste me op het juiste pad naar mijn kamer. Het Piz Buin is namelijk redelijk groot voor zo’n klein dorp. Het is een echt Alpenhotel, met een houten gevel en bloemen aan de balkons.
De kamers van het Piz Buin zijn gevarieerd. Van kamers met een zithoek en een mooie badkamer met bad en douche tot heuse appartementen met zo’n mooie tobbe voor een haardvuur. Maar één ding hebben de recent hernieuwde kamers gemeen: ze zijn allemaal ingericht in een Alpine Chic stijl.

Ik had een van de meer eenvoudigere kamers. Tenminste, dat is wat de manager mij later vertelde. In mijn ogen was de kamer prachtig en luxueus. Ik logeerde in een grote, open kamer, met een goed bed, een zithoek en tafel, en een compleet uitgeruste badkamer. Met een bad. Halleluja.

Piz Buin, Klosters
Mijn kamer: één van de kleinere kamers. Prachtig, toch?
Piz Buin, Klosters
Hoewel niet elke kamer zo’n bad heeft, is wél elke badkamer ingericht naar deze normen. Een prachtige steen siert de wanden, en is er aandacht voor details.

Uit eten

Klosters heeft, voor zo’n klein dorp, behoorlijk wat opties als je wil eten. Ik koos voor luiheid en bleef gewoon in het hotel eten. Bij het Piz Buin vind je het BÄR’S Café – Bistro en het BÄR’S restaurant. De stijl van het prachtige hotel wordt doorgetrokken in de bar en het restaurant. Donker hout, leder en delicaat geplaatste verlichting: sfeervol is het juiste woord.

Een pintje. Een broodje pulled pork. Met frietjes. Het was helemaal wat ik nodig had. Niet meer, niet minder. Niks te ingewikkeld of chique, maar eenvoudige, erg goed bereide gerechtjes.

Waarom ik van het Piz Buin hou?

Elke ochtend moest ik voor het ontbijt de lobby bellen vanuit mijn kamer. Of ze de auto konden klaarzetten. Ik heb daar nooit aan kunnen wennen. Het voelde echt snobistisch. Tot de inzichtvolle receptioniste mij langs haar neus weg vertelde dat het hotel geen garage had, maar een soort van lift die de auto’s diep ondergronds opsloeg. En helaas mocht alleen de valet de auto’s door de lift leiden. Voor veiligheidsredenen.

En exact dat is waarom ik zo dol ben op het Piz Buin. De mensen die er werken waren stuk voor stuk vriendelijke, warme mensen. Mensen die exact wisten wat te zeggen om mij te verwelkomen, mensen met een scherp inzicht in wat hun gasten nodig hebben. Mensen die je altijd kan aanspreken wanneer je vragen hebt. Heerlijk.

Zoals ik al in andere artikels heb lopen verkondigen, is luxe voor mij zorg. Natuurlijk hou ik er van om in de watten gelegd te worden, net zoals iedereen. Maar ik hoef geen flatscreens of onnodige foefjes op mijn kamer. Dat kan ik zelf kopen als ik dat wil. Wat luxe is voor mij, is een verzorgd verblijf, met mensen die om hun gasten geven. Mensen die net dat tikje extra doen om je op je gemak te doen voelen. Mensen zoals in het Piz Buin.

Piz Buin, Klosters
Bepaalde kamers zijn gericht op bepaalde mensen: zoals deze kamer die eerder bestemd is voor koppels op een romantisch weekend, of op hun huwelijksreis.

Bezoek het Piz Buin

Het Piz Buin in gelegen in Davos – Klosters, in de winter een skigebied. Wintertijd is dus hun hoogseizoen, en dan is het hotel iets drukker dan gewoonlijk. Kies je er echter voor om in de zomer naar Klosters te reizen, dan is het Piz Buin de hemel op aarde. Rust, lekker eten en een enorm wandelgebied dat zo goed als aan de voordeur start.

Booken doe je op hun website. Er zijn voldoende verschillen in de kamers om te kunnen genieten van een kamer naar jouw wensen en budget. Als je er logeert, ga dan zeker een keertje in het BÄR’S restaurant eten, en geniet vooral ook van de wellness.

Voor je het weet, ben je zo ontspannen dat je niet meer weet welke dag het is.

Piz Buin, Klosters
De wellness van het Piz Buin.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.

2 responses to “Het Piz Buin in Davos – Klosters”

  1. […] arriveerde in de vroege avond in hotel Piz Buin in Klosters. Na mogelijk de beste pulled pork sandwich ter wereld, geserveerd in het hotel, kroop ik onder de […]

  2. […] Om zijn geschiedenis, maar ook om de stevige Zwitserse kost die ze er serveren. Het nabijgelegen hotel Piz Buin vind ik ook erg […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *