kerstcadeau

het perfecte kerstcadeau voor wereldreizigers

De feestdagen komen er aan en het beste kerstcadeau dat je nu kan geven is hoop. Hoop dat we weer snel veilig kunnen en mogen reizen. Hoe je die hoop best uitdrukt? Met een kerstcadeau waar een wereldreiziger nog jaren plezier van heeft.

Osprey pakking cubes

Packing cubes. Waar waren die dingen toen ik op kamp ging met de chiro? Of toen ik met de rugzak door het Ierse landschap trok? Packing cubes zijn zo verdomd handig dat ze thuishoren in élke koffer of rugzak. In plaats van je spullen los in je bagage te stoppen, berg je ze op in deze handige vierkante tasjes. Hierdoor is jouw bagage niet alleen overzichtelijk en gemakkelijk te bereiken, maar je bespaart er ook nog eens ruimte mee. Topcadeau!

Deze packing cubes van Osprey zijn oersterk, licht en ruim. Je koopt ze in een set van drie packing cubes in drie verschillende maten voor ongeveer 35euro.

kerstcadeau

Je bagage organiseren gaat veel gemakkelijker met packing cubes.

Een print van een reisfoto

Reizigers die al te lang thuis zitten, kan je wellicht blij maken met een print van een prachtige reisfoto. Er zijn massa’s opties op de markt, maar mijn favoriet is natuurlijk Photocircle, waar je prints van Reisgoesting-foto’s kan komen.

Photocircle is een Duitse verkoper van fotoprints. Ze houden niet enkel de kwaliteit van hun werk hoog door zorgvuldig fotografen te kiezen, maar een deel van de opbrengsten worden ook steevast geïnvesteerd in humanitaire en ecologische projecten. Ze plant Photocircle onder andere bomen in Ethiopië.
Een fotoprint kopen bij Photocircle is dus een win-win. Je steunt de fotograaf én humanitaire en ecologische doelen.

Glacier Tanktop van The North Face

Goede kledij is belangrijk voor wie reist of veel tijd buiten doorbrengt. The North Face speelt daar mooi op in door kledij te produceren die niet alleen duurzaam en sterk is, maar ook comfortabel en mooi. De Glacier collectie van het Amerikaanse merk bestaat uit eenvoudige, kwalitatieve stukken. In augustus gingen we al aan de slag met een t-shirt uit deze collectie.

De Glacier Tanktop heeft een losse snit en is gemaakt uit een vochtafvoerend materiaal met FlashDry™-technologie. De prints op de tanktop verwijzen allemaal naar de iconische bergtoppen boven het Franse dorp Chamonix. Een kerstcadeau waar je nog lang plezier van kan hebben.

kerstcadeau

Deze tanktop uit de Glacier collectie is een perfect cadeau voor outdoors liefhebbers.

Een goed zakmes

Een goed, veilig te gebruiken mes is onontbeerlijk wanneer je gaat wildkamperen. Er bestaan heel wat handige mensen met een massa snufjes, maar ik ben een voorstander van eenvoud. Met een goede Opinel zit je echt wel heel goed.

Het Franse merk Opinel produceert eenvoudige vouwmessen met een draaisluiting. De messen bestaan in verschillende maten en verschillende uitvoering, en zijn sterk en veelzijdig. Indien goed onderhouden, kan een Opinel mes echt jaren meegaan.

Logeren in Vlaanderen

Geen inspiratie voor een cadeau? Met deze vakantiecheques van Logeren in Vlaanderen Vakantieland geef je een nachtje in een Vlaams hotelletje of B&B cadeau. Je kan al een vakantiecheque kopen vanaf 35euro. De cheques zijn geldig in alle logies van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Nog niet overtuigd? Door deze cheques te kopen of te geven steun je lokale handelaren in een sector die alle steun wel kan gebruiken. Zo’n cheque is dus niet alleen een mooi kerstcadeau maar ook nog eens een betekenisvolle keuze.

Mijn favorieten? Het Treck Hostel in Gent, het Agnetenklooster in Maaseik en Fika in Kemmel.

Noise cancelling headphones

Een goede hoofdtelefoon met noise cancelling technologie is een godsgeschenk voor wie wat rust zoekt tijdens een lange vlucht, op een volle bus of gewoon even als ontspanmoment tijdens het reizen. Die dingen zijn hun gewicht in geld waard.

Er zijn verschillende brands die hoofdtelefoons met noise cancelling technologie in hun gamma hebben. Ik ben zelf een grote fan van de Sony MDR-XB950N1. Hij is compact op te bergen, doet wat ie moet doen en is ook nog eens mooi. Bovendien is het prijskaartje best redelijk voor deze kwaliteit.

Lees meer over de Sony MDR-XB950N1.

kerstcadeau

Goede noise cancelling headphones vormen een kerstcadeau waar de gelukkige ontvanger jaren plezier van heeft.

Rugzakken en koffers

Een goede koffer of rugzak vormt een geweldig kerstcadeau. Iets dat nuttig is en lang meegaat. Veel reizigers zweren bij hun favoriete brands en ik ben niet anders. Als sinds ik voor het eerst met de handbagage van het Thule op pad ging, ben ik zwaar fan van dit Zweedse merk. Kwaliteitsvol, praktische en met een strak design.

Mijn rugzakken koop ik dan weer bij Osprey. De rugzakken van die Amerikaanse merk zijn veelzijdig, sterk en enkel gemaakt van duurzame en gerecycleerde materialen. Deze stukken zijn gemaakt om heel je leven mee te gaan. Gaat de rugzak toch stuk, dan kan je beroep doen op de hersteldienst. Dat is duurzaam!

Lees meer over de Osprey Transporter Roll en de Osprey Arcane Roll Top

Een duurzame waterfles

Niet zomaar een waterfles, maar een fles met een filter die 99,9999% van alle schadelijke bacterieën, parasieten en chemicaliën uit het water filtert? Dat is Water-To-Go. Een drinkfles van Water-To-Go is dus hét kerstcadeau voor de wereldreiziger.

In dit artikel lees je meer over hoe Water-To-Go mensen wereldwijd aan schoon en drinkbaar water helpt. En, met de code REISGOESTING15 krijg je 15% korting bij aankoop van een drinkfles.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *