het 2019 jaaroverzicht van reisgoesting

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Maar niet voor we het oude jaar afgesloten hebben met een jaaroverzicht. Want 2019 was een groot jaar voor Reisgoesting. En bij zo’n jaaroverzicht hoort een dikke merci. Een dikke merci voor jullie, onze lezers.

Vreemd toch wat het einde van een jaar met je doet. Je gaat terugkijken naar alle bijzondere momenten die je het afgelopen jaar beleefde. De reizen die je maakte, de mensen die je ontmoette. Voor mij is dat niet anders.

Reizen is iets universeels en tegelijk iets heel persoonlijk. Mensen reizen om verschillende redenen. Waar ze heen gaan, wat ze doen, wat ze bezoeken is geheel afhankelijk van karakter en voorkeuren. Twee mensen kunnen hetzelfde traject afleggen en toch iets helemaal anders ervaren. Misschien vind ik dat wel het mooiste aan reizen.
Met welke insteek mensen ook reizen, het effect is vaak soortgelijk. Je groeit en leert. Ontdekt jouw plaats in de wereld. Je ontmoet mensen die allemaal, stuk voor stuk, hun stempel op je drukken. En al die dingen dragen bij aan hoe jij als mens in het leven staat.

En dat is waar het om draait bij Reisgoesting.

Reisgoesting

Zo nu en dan komt er uit een reis een foto die een waardevolle herinnering wordt.

Reisgoesting for the win

Een reisblog is een levend iets. Het groeit en vloeit, evolueert constant. Reisgoesting is nooit een blog geweest waarbij het om ons, de schrijvers van Team Reisgoesting, draait. We vertellen weliswaar onze ervaringen, onze reisverhalen, maar daarbij gaat de aandacht naar de bestemming, niet naar de schrijver.
Op dat vlak, en andere, wijkt Reisgoesting een beetje af van de traditionele blog. Je zou kunnen zeggen dat Reisgoesting eerder wat weg heeft van een online magazine.

In de toekomst blijven we met Reisgoesting doorgaan in dit elan. Het vertellen van goede reisverhalen is de kern van Reisgoesting. Natuurlijk blijven die verhalen doorspekt met tips en reisadvies.

Drenthe

Tijdens mijn bezoek aan de Nederlandse provincie Drenthe maakte ik deze foto van een hunebed.

Een overzichtje

Het afgelopen jaar was er een dat alle andere overtrof. Reisgoesting steeg naar nieuwe hoogten, Team Reisgoesting bezocht meer landen, zocht meer extremen op. We namen deel aan meer dan twintig reizen, dichtbij én ver weg. Elk van die reizen werd vertaald in een of meerdere artikels en natuurlijk verschillende posts op de sociale media. Fotografie is een belangrijk onderdeel van het reisverhaal. Een onderdeel dat zich goed leent voor instagram of facebook. Maar sinds dit jaar focussen we ons met Reisgoesting ook meer op pinterest.

In 2019 bleef Team Reisgoesting voornamelijk in Europa. Ik reisde onder andere naar het hoge noorden en het zuidelijkste puntje van Portugal. Ik mocht ook Ierland weer opzoeken, een land dat voor mij altijd als een thuis aanvoelt.
Simon reisde naar Tsjechië, terwijl Morwen twee keer naar Italië reisde. Marie, die graag onafhankelijk minder traditionele plaatsen opzoekt, reisde naar Amerika en Albanië.

De meest gelezen artikels waren die die ik schreef na mijn kanoreis naar Zweden. Een reis die alles uit de kan haalde voor mij. Ik ging terug naar de basis, door met tent en rugzak en kano de Zweedse wildernis in te trekken. Een ervaring die ik nooit zal vergeten. Precies daarom was het zo bijzonder om te zien hoe jullie meelazen.

Kanoën in Zweden

Kanoën in Zweden: een bijzondere ervaring.

Een dikke merci

Een reisblog is juist niks zonder zijn lezers. En dus is een merci wel op zijn plaats. Merci voor jullie tijd, jullie goesting om onze verhalen te lezen. Merci voor jullie reacties, jullie likes en jullie steun. Reisgoesting is er voor jullie.

Natuurlijk horen we heel graag wat jullie denken. Blijf dus vooral doorgaan met jullie berichtjes, laat ons vooral weten wat jullie graag willen lezen. Een verzoekje of een vraag? Team Reisgoesting zoekt het graag voor je uit.

Reisgoesting

Het prachtige Ierland.

Toekomstmuziek

In 2020, en natuurlijk in de jaren erna, blijven we doorgaan met het schrijven van mooie en informatieve reisverhalen. Het is moeilijk te voorspellen waar we allemaal naartoe zullen reizen. Reisgoesting draait om reiservaringen weg van het massatoerisme. We gaan graag van het gebaande pad af, en dat blijven we doen.

Om er van te zijn dat je geen enkel verhaal, geen enkele wedstrijd, geen enkele tip mist, kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Please wait...

Dank je, je bent nu ingeschreven.

Reisgoesting

Het vuurwerk van de natuur: gelukkig nieuwjaar!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *