het eta voor canada

Met de huidige wereldproblematiek, die een stroom vluchtelingen veroorzaakt, worden grenzen sterker bewaakt en voorwaarden om een land in te mogen, verstrengd. Dat heeft natuurlijk ook invloed op het toerisme. Om Canada te bezoeken, heb je bijvoorbeeld een ETA nodig. Ik zocht uit hoe je dat moet aanpakken.

Canada, dat de langste grens ter wereld deelt met de Verenigde Staten, heeft altijd een verwelkomende houding gehad tegenover de vele vluchtelingen. In het bijzonder sinds president Trump aan de macht kwam, opent het land zijn armen voor zowel Amerikaanse inwijkelingen en vluchtelingen. Nochtans zijn er wel een aantal regels die je moet volgen.

Naar Canada!

Stel, je gaat op reis naar Canada. Kei tof. Je hebt je tickets al gekocht en je wandelschoenen al ingepakt. Maar wat heb je verder nog nodig?

Om naar Canada te reizen heb je, om te beginnen, een paspoort nodig. Nee, je gewone identiteitskaart is niet genoeg, je moet dat paspoort hebben. Dat kan je gelukkig gewoon verkrijgen aan de balie van het gemeentehuis. Tenminste, mits betaling en een wachttijd. Bestel dat paspoort dus op tijd!

Naast je paspoort heb je ook een visum nodig. Gezien we in deze situatie uitgaan van gewone, toeristische reis, heb je genoeg aan een ETA.

Wat is dat?

De afkorting ETA staat voor Electronic Travel Authorization. Of, kort gezegd, een elektronisch visum om naar Canada te reizen.

Je hebt de ETA nodig als je per vliegtuig Canada betreed. Oók als je via Canada naar een andere bestemming reist.

De ETA kan je aanvragen bij de Canadese overheid, waar je een Engelstalig formulier invult. Je betaalt ongeveer 7euro en krijgt in de meeste gevallen een spoedige goedkeuring.
Weinig tijd of weinig zin om aan de rompslomp te beginnen? Dan kan je ook terecht bij E-visums.be. Hier kan je rustig je formulier in het Nederlands invullen, en laat je hen de aanvraag voor jou doen. Doorgaans heb je dan binnen de 72uur je ETA. Voor deze gemoedsrust betaal je net geen 20euro.

Opgepast!

Je ETA is aangevraagd. Top. Maar hoe gaat het nu verder?

De ETA is geldig voor toeristische en zakelijke reizen die minder dan 90 dagen aan één stuk duren. Bovendien is de ETA 5 jaar geldig, zolang je paspoort geldig is. Verloopt je paspoort voor de 5 jaren om zijn, moet je de ETA opnieuw aanvragen. Binnen die vijf jaren kan je verscheidene reizen van minder dan 90 dagen maken.

De ETA is alleen geldig als je géén geldig visum voor Canada hebt. Daarnaast mag je geen diplomaat of steward(ess) zijn. Voor hen gelden andere regels.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *