het amsterdam light festival

Met de feestdagen in aantocht, en de eerste sneeuw vandaag, worden er overal kleine lichtjes tevoorschijn getoverd. Mensen hangen hun slingers en zetten kaarsjes neer, om toch maar die donkere winter weg te jagen. Sommige steden gaan daar nog een stapje verder in. Zo vindt in Amsterdam het Amsterdam Light Festival plaats.

Amsterdam is voor niemand onbekend. Ben je er nog niet geweest, dan heb je alleszins gehoord van ‘s Nederlands grootste stad, met zijn bekende herenhuizen en door UNESCO beschermde grachten. Een bruisende stad, met veel te zien en te doen.

Het Amsterdam Light Festival

Eind november ging in Amsterdam het Amsterdam Light Festival van start. Een festival waar kunstenaars de vrije hand krijgen met het materiaal light, of licht. Talrijke bekende kunstenaars, waaronder de Britse Cecil Balmond en de activist Ai Weiwei, stelden in totaal 36 kunstwerken op in de binnenstad. De expositie is opgesplitst in twee delen: de water expositie en de landexpositie.

Deze zesde editie van het Amsterdam Light Festival draait om het thema Existential. De kunstenaars werden uitgedaagd een werk te maken binnen dit thema, dat zich focust op het feit dat licht essentieel is voor ons, de mens, maar dat we het inmiddels zo gewend zijn, dat we er niet meer stil bij staan.

De Water Expositie

Extra in de schijnwerpers staan de Amsterdamse grachten. De grachtengordel, die ontstond in de 17e eeuw, is ook nu nog een belangrijke bezienswaardigheid van de stad. Eeuwenlang werden de kades rond de grachten bewoond door rijkelui, die er hun prachtige herenhuizen lieten bouwen. Een wandeling op die kades is prachtig, maar ook een boottochtje op het water staat hoog aangeschreven.

En al zeker nu het Ligt Festival aan de gang is. Kies voor een avondlijke boottocht, wanneer de kunstwerken van het festival sterker tot hun recht komen. Kijk vooral ook uit naar de bijdragen van de Nederlandse kunstenaars Paul Vendel en Sandra de Wolf, en VENIVIDIMULTIPLEX. Een betoverend zicht!

Even Praktisch

Interesse? Het Amsterdam Light Festival gaat nog door tot 21 januari 2018. De water expositie kan je nog bezoeken tot 21 januari, de land expositie gaat van start op 14 december 2017 en gaat door tot 7 januari 2018.
De water expositie bezoek je door een rondvaart te maken, de land expositie kan je op eigen beweging bezoeken.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *