Logeren in België

heerlijk logeren in belgië

Weet je wat ik zo leuk vond aan de afgelopen anderhalf jaar? Mensen raakten weer geïnteresseerd in ons dierbaar België. Het binnenlands toerisme kreeg een flinke boost en het ziet er naar uit dat die interesse blijft. Dat zijn mijn favoriete plaatsen om te logeren in België.

Zo klein als België is, zo gevarieerd is het. Van heuvels, rotsen en bossen in het oosten tot mondain flaneren aan de westkust. Van de droge zandgrond begroeid met dennen in de Kempen tot de rijke fruitgaarden van Limburg. België heeft zo veel om van te genieten.

Genieten lukt het beste wanneer je niet op de tijd moet letten. Dus sluit een dagje ontdekken in België af met een nachtje in een van de onderstaande accommodaties.

Vakantiewoning Eyndevelde in de Vlaamse Ardennen

Afgelopen winter was ik weer te gast in de Vlaamse Ardennen. Ik logeerde er in het vakantiehuis Eyndevelde, dat verschillende appartementen van verschillende groottes bevat. Of je nu alleen met je lief op pad gaat, of de ganse familie meeneemt, in Eyndevelde vind je wel een vakantiewoning die past.

In de directe omgeving van Eyndevelde geniet je van lange wandelingen door het Oost-Vlaamse landschap. In de lente groeien de boshyacinten in de bossen en in de zomer wandel je tussen het wuivende koren. En een lange wandeling sluit je uiteraard af op een terrasje met een lekker streekbiertje.

Eyndevelde

Vakantiehuis Eyndevelde combineert een historisch gebouw met een modern interieur.

Het Patershof in Mechelen

Hotel Partershof, deel van de gekende Martin’s keten, is misschien wel mijn favoriete hotel ooit. Het hotel huist namelijk in een voormalige Karmelietenkerk. Het hele hotel leunt op een stalen constructie die in de kerk is gebouwd, zonder de kerk te beschadigen. De glas-in-lood ramen en gebeeldhouwde pilaren kregen een plaatsje in de spotlight in het hotel.

Mechelen is hip! Het Patershof ligt in een rustige straat in het centrum van de stad. Van daaruit verken je gemakkelijk de sfeervolle historische markt, de Sint-Romboutstoren, het begijnhof en de talloze stadstuinen en -parken. Vergeet daarbij brouwerij Het Anker niet. Beschik je over een fiets? Verken dan vooral het natuurgebied Mechels Gebroekt en de bijzondere Wintertuin in Sint-Katelijne-Waver.

Martin's Patershof

De suites zijn simpelweg prachtig.

Les Balcons du Panorama in Houffalize

Vakantiehuis Les Balcons du Panorama heeft alles wat je nodig hebt voor een weekend of een week weg met de hele familie. Naast super sfeervolle én speelse kamers met eigen badkamer, geniet je van een enorme open ruimte met keuken en een groot salon met bar en open haard. De kinderen kan je veilig loslaten in de ruime tuin terwijl de volwassenen genieten van de spa in de kelder. Les Balcon du Panorama heeft het allemaal.

Vanuit Houffalize verken je gemakkelijk de directe omgeving én de rest van de Ardennen. Van lange wandelingen in de bossen tot vrolijk kajakken op de Ourthe: er is genoeg te doen om de hele familie zoet te houden.

Ardennes-Etapes

Zo’n gezellig hoekje!

Val’Omerius in de Maarkedal

Het kleine, maar slim ingedeelde vakantiehuis Val’Omerius in Maarkedal biedt plaats voor vier personen. Maar, eerlijk, je geniet er evengoed met zijn tweetjes. Het kleine huis heeft alles wat je nodig heeft, zoals een prachtige badkamer mét ligbad en een hip salon, en voegt daar nog een dikke portie sfeer en gezelligheid aan toe.

Maarkedal is een klein dorp en Val’Omerius ligt wat afgelegen. Trek dus vooral je wandelschoenen aan en de verken de omgeving aan de hand van de vele wandelroutes, of bezoek natuurreservaat Het Burreken met een natuurgids. ’s Avonds rust je uit in het vakantiehuis met uitzicht over de vallei. Koken doe je in de kleine, maar handige keuken of lekker buiten met een tafelbarbecue.

Oost Vlaanderen

De gezellige living van vakantiehuis Val’Omerius.

Logeren in een Slow Cabin

Slow Cabins zijn kleine vakantiehuizen die op geheime locaties in België staan. Slow Cabins staan altijd op een groene en afgelegen locatie. Een plaats waar je geen auto’s hoort en maar weinig mensen ziet. De huisjes zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt om een paar dagen in eenvoud te leven. Het draait om rust en stilte, om slow travel.

Slow Cabins liggen altijd op minder dan twee uur rijden van een grootstad. Het bedrijf werk steevast samen met lokale ondernemers en daarom wacht er je telkens een lijst van plaatselijke bakkers, slagers en winkels waar je proviand kan inslaan. Bovendien zijn de Slow Cabins voorzien van zonnepanelen, een ecotoilet en -douche en genoeg brandhout om de cabine te verwarmen en een vuur te stoken in de vuurschaal.

Slow Cabins

Knus, maar praktisch.

Welcome to my garden

De lockdown deed de creativiteit van heel wat Belgen borrelen. Er ontstonden talloze nieuwe initiatieven en nieuwe ondernemers vonden de moed om van start te gaan. Mijn favoriete concept moet wel Welcome to my Garden zijn. Dit concept maakt logeren in België avontuurlijk. Mensen die wat ruimte hebben kunnen hun tuin en enkele faciliteiten gratis aanbieden aan kampeerders. Kampeerders kiezen waar ze naartoe willen en zetten hun tentje recht in de beschikbare achtertuinen, weilanden en boomgaarden.

Welcome to my Garden moedigt mensen aan om België op een leuke, ecologische en avontuurlijke manier te ontdekken. Tijdens de lockdown, toen hotels en restaurants dicht waren, gaf Welcome to my Garden Belgen de ruimte om toch vakantie te vieren. En nu de lockdown voorbij is, blijkt Welcome to my Garden nog steeds een populair concept te zijn.

Welcome to my garden

Opstaan met het zonnetje.

Thuis logeren in België

België bulkt van de prachtige accommodaties. Van high end hotels tot eenvoudige vakantiehuizen: logeren in België is echt de moeite waard. Maar wat denk je van je eigen tuin of terras? Tijdens de hete zomerdagen is buiten slapen simpelweg heerlijk. Zet een tent op in de achtertuin of bouw een bed op je terras. Met een klamboe hou je lastige insecten buiten en met vrolijke lampjes kleed je het geheel mooi aan. Vergeet vooral niet om je bed op te dekken met mooi beddengoed voor een echt glamping gevoel.

Ons België heeft zo veel te bieden. Ik snap het natuurlijk helemaal dat je graag de grens over wil nu het weer mag, dat je graag de zuiderse zon op je gezicht voelt. Maar vergeet vooral ons België niet. Er is zo veel te zien en zo veel te beleven.

Logeren in België

Ons prachtige België!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *