Goedkope reizen

goedkope reizen boek je zelf!

Een reis plannen kan behoorlijk stresserend zijn. Je wil er immers het beste van maken, en daarmee leg je druk op jezelf. Wat als je het verkeerde hotel gekozen hebt? Wat als je bestemming helemaal niet is wat je je ingebeeld had? Had je toch niet beter een reisbureau gekozen om dit allemaal te plannen?

Je kan dit echt wel zelf, geloof mij. Het enige wat je moet weten, is waar je moet zijn om de beste deals en tips te vinden. Maar omdat we allemaal wel eens twijfelen, zet ik onze beste tips op een rijtje. Dit zijn de websites die ik zelf gebruik wanneer ik een reis plan.

Vervoer: vliegen, openbaar vervoer en huurauto’s

Het eerste wat ik meestal uitzoek, is hoe ik op mijn bestemming geraak. Moet ik vliegen? Kan ik er per auto of trein geraken? En wat is de goedkoopste én meest ecologische oplossing? Om dat uit te zoeken kijk ik op volgende websites.
Bovendien is goedkoop vervoer dé basis van je goedkope reizen. Als het vervoer geregeld is, komt de rest vanzelf.

Cheaptickets.be: een website met een mooi overzicht van het aanbod vliegtickets. Misschien niet per se de goedkoopste, maar wel handig.
Vliegtickets.be: een website die erg lijkt op Cheaptickets.

Er zijn verschillende websites waar je vliegtickets kan boeken. Het beste wat je kan doen, is verschillende websites vergelijken, op verschillende tijdstippen. Tijdrovend, maar wel lonend.
Vergeet ook zeker niet om de prijzen van parkeren op de luchthaven te vergelijken: als je vroeger bijvoorbeeld op Brussel Airport parkeren wilde, was je aangewezen op de dure officiële luchthavenparkings. Tegenwoordig zijn er in veel gevallen goedkopere alternatieven te vinden via vergelijkingswebsites als Vliegen en Parkeren. Deze alternatieve parkeerplaatsen liggen meestal wat verder van de luchthaven af, maar hebben een shuttle- of valetservice inbegrepen, zodat het u nauwelijks extra tijd kost.

Sunnycars.be: een huurauto ter plekke is handig wanneer je zelf geen auto hebt, of wanneer je bestemming niet op rijafstand ligt. Sunnycars lijkt op het eerste zich wat duurder, maar dat komt omdat bij hen alle verzekeringen al inbegrepen zijn. Je zal dus normaal gezien geen last hebben met verkopers die je op het laatste moment nog een aantal verzekeringen proberen aan te smeren.
Rent a wreck: nee, deze autoverhuurmaatschappij verhuurt je echt geen wrakken, maar gewoon auto’s die niet meer in de mode zijn. Dat simpele feit zorgt er voor dat de huurprijs een stuk lager ligt.

Helaas bestaat er geen website dat al het openbaar vervoer ter wereld verzamelt. Dat zou immers een hele klus zijn. Voor je vertrek, kan je dus best even googelen welk openbaar vervoer er beschikbaar is op je bestemming. Zoek ook even uit wat het kost, hoe je boekt, en wat je moet doen.

Ben je toch nog wat onzeker? Bijna elke luchthaven heeft een infopunt voor toeristen. Stel daar je vragen, of vraag eventueel om hulp bij het boeken.

Goedkope reizen

De Colca Canyon in de Andes, Peru.

Overnachtingen: hotels en vakantiehuisjes

De volgende stap voor het boeken van goedkope reizen is je verblijf. Logeren kan in hotels, hostels, vakantiehuisjes en zo veel meer. Het is maar wat je wil, toch?

Booking.com: hotels boek je wereldwijd via deze website. Booking werkt met een puntensysteem op basis van beoordelingen. Naast overnachtingen kan je hier ook vervoer en vluchten boeken.
Expedia: een soortgelijke website als Booking, waar je voornamelijk overnachtingen in hotels of vakantiehuisjes, maar ook vervoer en vluchten kan boeken.
Trivago.be: voor dezelfde hotelkamer worden er vaak verschillende prijzen op verschillende websites aangeboden. Trivago vergelijkt de prijzen en zoekt voor jou de verschillende opties.
HotelSpecials: een website die kwaliteitsvolle hotels in Europa aanbiedt. Niet de goedkoopste optie, maar hier ben je wél zeker van kwaliteit.

Airbnb: een website die je toestaat accommodatie te huren bij particulieren. Mensen met een extra kamer, vakantiehuisje, of zelfs een extra appartement kunnen die ruimte te huur aanbieden. Omdat je rechtstreeks bij mensen huurt, is het vaak goedkoper en veel huiselijker dan een hotelkamer. Boeken bij Airbnb doe je met gezond verstand: de kans is heel groot dat je een schitterende ervaring hebt, maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat ook. Wees verstandig, wees voorzichtig!

Nieuwsgierig naar mijn ervaring met Airbnb? Dat lees je hier.

Goedkope reizen

Wat een uitzicht in de Azoren!

Wat te doen: museums, tours en lekker eten

Wanneer je op reis bent, wil je natuurlijk van alles zien en meemaken. Misschien wil je wel actief bezig zijn, of misschien hou je van cultuur snuiven. Wat je ook kiest, op het einde van de dag wil iedereen lekker uit eten, toch?

Get Your Guide: een website die activiteiten aanbiedt wereldwijd. Waar je ook heen gaat, kans is groot dat Get Your Guide iets interessants aanbiedt.
Tripadviser: kijk op TripAdviser voor activiteiten en goede restaurants. Deze website draait volledig op de reviews van andere reizigers. Je leest dus meteen wat andere mensen er van vonden, en dat helpt om de beste hotspots te vinden.
TimeToMomo: een website die kleine stadsgidsjes geschreven door locals aanbiedt. Je kan ze kopen in de vorm van een klein boekje, of digitaal voor op je smartphone. Met TimeToMomo heb je gegarandeerd dé beste plekjes binnen handbereik.

Free Tour: een website om gratis en goedkope tours te boeken. Hier boek je tours met gidsen over de hele wereld.
Atlas Obscura: mijn absoluut favoriete reiswebsite. Je vindt er tips voor activiteiten en locaties met een eigenaardig of zelfs macaber tintje. Denk aan catacomben, kerkhoven en vreemde musea. Atlas Obscura kan je gratis gebruiken voor tips, maar je kan er niet boeken.

Kijk voor vertrek ook even of je bestemming een toeristische dienst is, en waar je die kan vinden. Vaak kan je voor een redelijk prijs een citycard kopen. Zo’n kaart geeft je dan korting voor verschillende attracties, of zelfs gratis toegang tot sommige activiteiten.

Totaalpakketten

Natuurlijk is het ook handig als je zelf amper een vinger moet uitsteken voor het boeken van jouw goedkope reizen. Je kan daarvoor naar een reisbureau gaan. Zeker wanneer je een extreme bestemming zoals het hoge noorden wil bezoeken, is een gespecialiseerde reisconsulent altijd een goed idee. Maar wanneer het wat minder extreem mag zijn, kan je ook online handige pakketten vinden.

Srprs.me: dit reisbureau plant je hele reis maar vertelt je pas op het laatste nippertje wat je bestemming is. Spannend! Ik testte srprs.me vorig jaar zelf uit, en dit is wat ik er van vond.
Voyage Privé: een exclusieve online reisagent die luxe bestemmingen aanbiedt. Om gebruik te maken van Voyage Privé, moet je een vrijblijvende account aanmaken.
Secret Escapes: ook dit online reisbureau richt zich op luxereizen voor een heel mooi prijsje.
Vakantiepiraten: een handige website die totaalpakketten aanbiedt.

Goedkope reizen

Wandelen door de dorpjes op Sint Maarten, in de Caraïben.

Reistips

Weet je eigenlijk niet waar je naartoe wil? Of heb je wel een idee, maar weet je niet wat je er allemaal kan doen? Maak gebruik van het internet. Maak gebruik van al die reisbloggers die je maar al te graag vertellen over hun fantastische ervaringen. Bovendien werken reisbloggers regelmatig samen met de bestemmingen zelf, zodat ze echt wel weten waarover ze praten.

Om de juiste blogs te zoeken, typ je gewoon in google je bestemming en het woord blog in. Voor je het weet word je overspoeld met tips.

En boeken maar!

Zie je wel dat goedkope reizen boeken niet zo moeilijk of stresserend moet zijn. Ben je klaar om je volgende reis te plannen? Met deze tips lukt dat zeker!

Ken je een reiswebsite waar ik nog nooit van gehoord hebt? Of wil je zelf wat tips delen voor het boeken van goedkope reizen? Laat ze gerust achter in een comment!

Goedkope reizen

Een zeeleeuw geniet van het zonnetje in Peru.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *