De goedkoopste backpack bestemmingen

Reizen kan soms vervelend duur zijn. Maar gelukkig zijn er ook behoorlijk wat bestemmingen die best te doen zijn qua prijs. Omdat ze wat verder liggen, wat onbekender zijn of gewoon nog hun toerisme aan het opbouwen zijn. Ziehier de goedkoopste backpack bestemmingen.

Rick van de travel blog Grandlife onderzocht de meest aantrekkelijke bestemmingen wereldwijd, en zocht uit wat je nu net kwijt bent om er heen te reizen. Dit is zijn conclusie:

Albanië
Een verrassende bestemming hier in ons eigen Europa. Albanië biedt veel dingen die toeristen belangrijk vinden, zoals een prachtige (mediterraanse) zee, natuur en cultuur. Het is gemakkelijk te bereiken van eender waar in Europa, en je spendeert zo’n 17euro gemiddeld aan een overnachting. Eten doe je dan weer voor een luttele 4euro.

Nepal
Nepal is misschien wel hét backpackersparadijs. Elke zichzelf respecterende reiziger passeert daar wel eens ooit in zijn leven. De bergtochten, wandelingen en hikes zijn wellicht bij de meest bekende ter wereld.
Bovendien is het verblijf er aan de goedkope kant. Het is niet moeilijk om onderkomen te vinden op de wandelroutes. Voor een paar euro logeer je in lodges, tempels en bij mensen thuis. In Kathmandu vind je zelfs het tweede goedkoopste hostel ter wereld: voor 1.7euro heb je een bed voor de nacht.

Nicaragua
Het Zuid-Amerikaanse Nicaragua is onbekend en dus onbemind als backpackerbestemming. Nochtans heeft het minstens even veel te bieden als zijn bekende buren, zoals Costa Rica, maar is het nog steeds lekker goedkoop.
Voor amper 8euro logeer je hier al in een slaapzaal. Best te doen, he?

Canada
Een verrassend land in dit lijstje. Ja, klopt, de grote bekende steden zoals Vancouver kosten je handenvol geld, maar wanneer je eens doorreist naar de minder toeristische locaties, zoals Montreal, hoeft een bed in een slaapzaal niet meer dan 10euro te kosten.

Klopt, verder is het leven er natuurlijk niet goedkoop. Maar kan je jezelf een echte backpacker noemen als je niet bereid bent zelf te kopen en te improviseren? Ah, dat dacht ik al!

Vietnam
Een land dat onterecht een beetje een gure reputatie heeft. En dat terwijl het er juist erg mooi en vreedzaam is, vooral op het platteland. Met zo’n 2.5euro voor een overnachting zit je al goed. Tel daarbij de tientallen eetstalletjes en kraampjes op, waar je voor een paar euro goed gegeten hebt, en je hebt de reis van je leven op budget.

Nieuw Zeeland
Nog zo’n verrassende naam. Nee, een vliegticket is niet goedkoop, maar je kan de rest van de je kosten wel stevig drukken door in groep een camper te huren. Of, als je een tent hebt, gewoon een auto. De kosten voor vervoer en overnachting per persoon wedijveren dan met die van hostels. Zeker als je onderweg gewoon boodschappen doet en zelf kookt, kom je al heel ver voor weinig geld.

Kosten Drukken
Het backpackleven draait zo goed als om het drukken van de kosten. Los van de immense ervaring, natuurlijk. Zolang je bereid bent om ter plekke te improviseren, kom je echt al heel ver met een paar euro’s.

Het duurste is meestal het vliegticket. En hey, zelfs dat kan je drukken door in het laag seizoen te reizen, door de prijzen een tijdje in het oog te houden en door te kopen bij low cost maatschappijen.

En heb je al eens overwogen om je bestemming te laten afhangen van de vliegprijzen? Soms geven luchtvaartmaatschappijen van die onwerkelijke promoties, die je voor een schijntje van de prijs op bestemming brengen. Maakt het dan zo veel uit waar je belandt, als je ticket zo goedkoop is? Bekijk het als één groot avontuur. Je ziet wel waar je uitkomt.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *