Parkeren

goedkoop parkeren bij de luchthaven

Wanneer je op reis vertrekt, heb je van alles aan je hoofd. En dan vergeet je al eens uit te zoeken waar je de auto best kan achterlaten aan de luchthaven. Wat nu? Reisgoesting zocht de weg in de jungle van luchthavenparkings en dit zijn onze beste tips!

Op reis vertrekken kan een gestresseerd gedoe zijn. En dat terwijl het eigenlijk de bedoeling is dat je ontspannen wordt van een vakantie. Om die stress te beperken, zoek je best alles op voorhand uit. Maar hey, je moet het warm water niet gaan uitvinden, natuurlijk. Dit zijn onze tips om jouw vertrek stressvrij te maken!

Parkeren aan de luchthaven

Goedkoop parkeren op de luchthaven is niet zo moeilijk als het lijkt.

Vergelijk

Elke luchthaven in de omgeving – Zaventem, Eindhoven, Amsterdam – is omringd door verschillende luchthavenparkings. Sommige van die parkings liggen dichtbij, andere wat verder weg. Allemaal bieden ze verschillende opties zoals overdekt parkeren, bewaking, kort of lang parkeren. Of een combinatie. Al die parkings hebben bovendien een verschillend kostenplaatje. Dus hoe moet je nu weten waar je moet parkeren?

Even logisch nadenken is al een goede eerste stap. Als je twee dagen naar Londen reist, moet je echt niet gaan parkeren in de lange termijn parking. Is je auto je trots en glorie? Kies dan voor overdekt parkeren. Je snapt het wel.

Om het vergelijken gemakkelijker te maken, kan je gebruik maken van de website Parkos. Op deze website worden alle luchthavenparkings van de omgeving gebundeld en gecategoriseerd.

Bijvoorbeeld: je reist van Eindhoven Airport. Dan ga je naar Eindhoven Airport Parking. Je duidt heel eenvoudig aan op welke datums je parking zoekt, en eventueel welke opties je verkiest, en je krijgt een overzicht van alle beschikbare parkings met hun prijzen. Handig!

Boek op tijd!

Niets zo zuur als op de luchthaven aankomen, ontdekken dat je vergeten bent parking te boeken, en er enkel nog plaats is op de meest dure, meest afgelegen parking. Op tijd boeken verzekerd je er van dat er voldoende opties open zijn.

Heb je een last minute vakantie geboekt? Dan kan parkeren al eens wat lastiger zijn. In dat geval helpt het echt om prijzen te vergelijken. Wie weet haal je er toch nog een goede deal uit.

Shuttle parkeren: gemakkelijk

Verschillende luchthavenparkings liggen wat verder weg van de luchthaven. Te ver om te wandelen, of gewoonweg niet te voet bereikbaar vanwege het drukke verkeer. Je bereikt deze parkings door gebruik te maken van een gratis shuttledienst.

Op zich werkt het heel eenvoudig. Je boekt op voorhand een plaats op de parking. Op de dag van vertrek rij je naar de parking, waar je je auto parkeert. Een shuttlebusje brengt je dan naar de terminal. Reken wel een kwartiertje tot een halfuurtje extra.
Wanneer je weer terug bent van je vakantie, brengt de shuttlebus je van de terminal gewoon weer naar de parking.

Shuttle parkeren is vaak wat goedkoper dan parkeren voor de terminal.

parkeren bij de luchthaven

Dichtbij en goedkoop bij de luchthaven parkeren: het kan.

Valet parkeren: tijdsbesparend

Voor sommige luchthavenparkings kan je kiezen voor een valetservice. Een valet is een ervaren chauffeur die jouw auto voor je parkeert. Je boekt een parking op voorhand, en laat de valetservice weten wanneer je op een kwartiertje afstand van de luchthaven bent. De valet wacht je dan op een afgesproken plaats voor de terminal. Al wat je moet doen is je autosleutels overhandigen aan de valet, die dan de auto voor jou parkeert. Jij wandelt gewoon de terminal in en bent klaar om te vertrekken.

Wanneer je weer in het land bent, laat je de valetservice weten wanneer je je bagage terug hebt, en je auto staat gewoon voor je klaar voor de terminal.

Valet parkeren is duurder dan shuttle parkeren. Bovendien leg je je auto in de handen van de valet. Die is weliswaar een uitstekend chauffeur, maar niet iedereen voelt zich comfortabel bij het afgeven van zijn autosleutels.

Boek met Parkos

De vergelijkingswebsite Parkos vergelijkt niet enkel de kwaliteit en de prijs van de verschillende luchthavenparkings, maar biedt ook een veilige boeking van je parkeerplaats. Op de website vind je meer dan 500 parkings in 14 landen.

Parkos werkt met een combinatie van klantervaringen, kwaliteitscontroles en lang staande samenwerkingen om de kwaliteit van de parkings te garanderen. Ze kennen dus de parkings die ze in hun aanbod hebben, ze gaan regelmatig zelf op controle en luisteren actief naar de ervaringen van de klanten.

Wanneer jouw auto beschadigd geraakt tijdens de parkeertermijn, dan helpt Parkos jou om contact te leggen met de eigenaar van de parking om zo tot de best mogelijke oplossing te komen. Niettemin is het altijd verstandig om je auto goed te verzekeren. Zo kan jij met een gerust hart parkeren bij de luchthaven.

parkeren bij de luchthaven

Voor je het weet, zit je in het vliegtuig.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *