Maaltijden van Firepot.

Goed voorzien: met Firepot maaltijden en Hydro Flask op de fiets door Schotland

Publireportage

‘Erst kommt das Fressen, dann komt die Moral.’ Een waarheid als een koe, die al helemaal geldt als je op avontuur trekt. Het is misschien wat beschamend voor een dertiger, maar als ik op reis vertrek, drukt mijn moeder me nog altijd op het hart dat ik ‘goed moet eten’. Dankzij de gedehydrateerde maaltijden van Firepot en mijn nieuwe Hydro Flask kon ik haar gerust te stellen dat ik op mijn fietstocht door Schotland goed voorzien was.

De Hydro Flask Lightweigth Standard Mouth Trail op de fiets.

De maaltijden van Firepot

Tot een tijd geleden moesten avonturiers het stellen met beperkte culinaire opties, die veelal smakeloos of van lage kwaliteit waren. Maar de laatste jaren zitten expeditiemaaltijden in de lift. Firepot onderscheidt zich op dit vlak door innovatieve droogtechnieken en aandacht voor kwaliteit. In tegenstelling tot andere gevriesdroogde maaltijden waarbij men ingedriënten afzonderlijk droogt, worden de maaltijden van Firepot handbereid met hun slow-cookingmethode. Zo hoeven ze niet in te boeten op smaak of voedingswaarde.

Maaltijd van Firepot

Lichtgewicht en gevarieerd

De grootste voordelen van expeditiemaaltijden zijn het gebruiksgemak en het gewicht. Elke gram telt immers als je een zware rugzak meezeult of op de fiets zit. Bovendien is de bereidingsmethode eenvoudig: gewoon kokend water aan de pouch toevoegen. Vergeet het zuurstofvangzakje er niet uit te halen. Geen tijd of energie verspillen aan kokkerellen, geen afwas. No-nonsense.

De hamvraag is uiteraard: hoe smaakt het? Firepot heeft een uitgebreid gamma aan originele recepten, dus je vindt meer dan enkele saaie klassiekers. Helaas betekent dat ook dat de smaak een beetje varieert. Ik was erg fan van de Keema curry met kip (en dat terwijl ik eigenlijk vegetariër ben), maar de dahl met rijst en spinazie vond ik iets te flets. De risotto met porcini stelde niet teleur, maar blies me evenmin omver. Maar enfin, des goûts et des couleurs… Neem zeker een kijkje op de website van Firepot voor hun volledige aanbod. Zo bieden ze bijvoorbeeld ook lactose- en glutenvrije varianten aan.

Variatie zit niet enkel de smaak. De hoeveelheid calorieën in de maaltijden van Firepot kan nogal verschillen, maar op de voorkant van de pouch wordt dit altijd duidelijk vermeld. Je kan ook steeds aflezen of de maaltijd gluten- of lactosevrij is.

Firepot Maaltijden eten in Schotland.

Duurzame expeditiemaaltijden

Zoals het een goed outdoorbedrijf betaamt, neemt Firepot duurzaamheid ter harte. Hun maaltijden worden bereid zonder palmolie (hoera!), zonder artificiële toevoegingen (hoera!), en sinds 2018 is een deel van hun verpakking volledig composteerbaar (hoera!). Voor de gewone zakjes, die uit plastic en aluminium bestaan en volledig waterdicht zijn, werd bij Firepot een recycling programme opgestart. Tot nog toe vond ik nergens hoe succesvol dit daadwerkelijk is, maar het idee is alvast lovenswaardig. Aangezien Firepot een groot aanbod veganistische maaltijden aanbiedt, vermindert hun ecologische voetafdruk ook aanzienlijk.

Firepot is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en gebruikt zo veel mogelijk lokaal geteelde ingrediënten, maar het merk is wereldwijd bekend. Volgens hun website wordt er elke 40 seconden ergens ter wereld een Firepotmaaltijd gegeten. Je kan er trouwens ook lezen over hun vele partnerships met avonturiers over de hele wereld.

Conclusie: voor elke outdoorsliefhebber die op zoek is naar gedehydrateerde expeditiemaaltijden zonder toegevingen te doen op vlak van smaak of duurzaamheid, is Firepot een uitstekende keuze.

Firepot Maaltijden klaarmaken.

Hydro Flask Lightweigth Standard Mouth Trail 21 oz / 621 ml

Eerlijk gezegd heb ik nooit veel aandacht geschonken aan een degelijke drinkbus. Mijn ervaring met mijn nieuwe Hydro Flask Lightweigth Standard Mouth Trail kan je dan ook een openbaring noemen.

Hydro Flask biedt een breed aanbod aan drinkflessen, maar ook travel mugs, wine coolers en food containers. Elk jaar blijven ze hun gamma uitbreiden met nieuwe stijlvolle kleuren en producten. Op hun website kan je zelfs je drinkbus customisen, voor een gepersonaliseerde Hydro Flask. Voor mijn trip in Schotland hield ik het basic met de Lightweight Standard 21 oz Hydro Flask, in slate kleur.

De Lightweigth Standard Mouth Trail van Hydro Flask

Robuust en licht

Deze Hydro Flask was het ideale formaat om mee te nemen in de rugzak of op de fiets. De fles heeft ook een stevige dop die perfect afsluit. Alleen kan die zich soms vast zuigen als er hete drank in zit, en dan is er wel wat kracht nodig om hem los te krijgen. De diameter is wel handig om bij te vullen en drinkt erg aangenaam. Wie liever een sportiever exemplaar heeft: de Hydro Flask is ook verkrijgbaar met een compatibele sportdop (die achteraf gezien misschien wel handig was geweest op de fiets). Hydro Flask heeft zelfs een nieuw gamma sportflessen.

Uiteraard is het gewicht een grote troef van de Lightweight Hydro Flask, maar met 260 gram aan hoogwaardig roestvrij staal is het vooral opvallend hoe robuust de fles is. Een maand door Schotland trekken met de rugzak en de fiets is de ideale test om te zien of je materiaal tegen een stootje kan. De Hydro Flask heeft de hele tijd aan mijn fiets gehangen en heeft gedurende al die weken mogen kennismaken met rotsen, asfalt, gravel, bos, rivieren, meren en watervallen, zonder er al te veel schrammen of builen aan over te houden. Bovendien heb ik ze meermaals laten vallen, en buiten een beetje slijtage als gevolg van mijn metalen drinkbushouder kwam mijn Hydro Flask ongehavend thuis.

Lightweigth Standard Mouth Trail van Hydro Flask

Indrukwekkend isolerend

Waar de Hydro Flask echt het verschil maakt, is op vlak van isolatie. Door een dubbelwandig vacuüm zou de drinkbus koude vloeistoffen tot 24 uur fris houden, en hete dranken tot 12 uur warm houden. Mijn ervaring spreekt dat alvast niet tegen. Nadat ik op Isle of Skye mijn drinkbus vulde aan een ijskoude waterval, smaakte het water uren later nog even heerlijk en verfrissend. Ook een test met warme drank doorstond mijn Hydro Flask moeiteloos. Toen ik in Edinburgh een verkoudheid had, gebruikte ik de Hydro Flask als thermos. Mijn thee bleef de hele dag warm.

Hydro Flask schenkt niet enkel aandacht aan design en kwaliteit, ze zetten ook in op duurzaamheid. Uiteraard proberen ze het gebruik van single use plastics zo veel mogelijk te reduceren. Bovendien worden hun producten zonder schadelijke BPA-chemicaliën geproduceerd. Daarnaast kan je je oude drinkbus via een trade-in systeem laten recycleren. Via hun Parks For All programma steunt Hydro Flask het onderhoud en de restoratie van natuurparken, terwijl ze tegelijkertijd mentale en fysieke gezondheid door natuurbeleving in de kijker zetten.

Ondertussen gebruik ik mijn Hydro Flask dagelijks op het werk. En ook op mijn volgende reis zal het zowat het eerste zijn dat in mijn rugzak gaat.

Hydro Flask Lightweigth Standard Mouth Trail

Win een Hydro Flask Lightweigth Standard Mouth Trail 21 oz / 621 ml

Naar goede gewoonte eindig ik deze review graag met een winactie. Jij kan een Hydro Flask Lightweigth Standard Mouth Trail 21 oz / 621 ml winnen. Deelnemen is niet moeilijk: laat me gewoon in de comments van dit artikel weten dat je wil winnen. Vergeet niet je mailadres in te vullen zodat ik je kan bereiken als je gewonnen hebt. Deelnemers moeten in België wonen en meerderjarig zijn.

Je kan deelnemen aan deze winactie van 17 september 2023 tot 27 september 2023, 12u. Na afloop wordt de winnaar willekeurig gekozen en bekend gemaakt op onze facebookpagina. Natuurlijk krijgt de winnaar ook een mailtje. Als de winnaar niet reageert voor 1 october 2023 dan gaat de prijs naar een volgende, willekeurig gekozen winnaar. De prijs wordt per post opgestuurd naar de winnaar. De prijs is niet inwisselbaar voor geld. Over de uitslag van de wedstrijd wordt niet gediscussieerd. Als je deelneemt, ga je automatisch akkoord met dit reglement.

Wil je deze winactie delen op facebook of instagram? Vergeet dan niet om Reisgoesting te taggen.

Met de fiets door Schotland

66 responses to “Goed voorzien: met Firepot maaltijden en Hydro Flask op de fiets door Schotland”

 1. Van Iseghem Karel Avatar
  Van Iseghem Karel

  Ik ga voor de Hydro Flask Lightweigth Standard Mouth Trail 621 ml

 2. Patrick Mertens Avatar
  Patrick Mertens

  Kansje gewaagd voor deze praktische prijs voor onderweg

 3. Jessica Avatar
  Jessica

  Ik wist niet dat er zo’n lightweight flessen bestonden. Ideaal voor tijdens mijn dagelijkse wandelingen. Ik doe ook graag mee aan de winactie.

 4. Hullebus wilfried Avatar
  Hullebus wilfried

  deze Hydro Flask zou ik zeer goed kunnen gebruiken tijdens mijn fietstochten

 5. Luc Van Houtte Avatar
  Luc Van Houtte

  Heel graag een kansje. Heb met plezier gedeeld op Facebook

 6. Katrijn Van Uytvanck Avatar
  Katrijn Van Uytvanck

  Graag win ik een Hydro Flask Lightweigth Standard Mouth Trail. Die komt een heel jaar van pas, zeker door het lage gewicht!

 7. Martha Verpoorten Avatar
  Martha Verpoorten

  Hej Robin, zo zijn mama’s… leuk artikel!

 8. Wim Gryson Avatar
  Wim Gryson

  Een mooie en praktische prijs waarvoor ik graag meespeel.

 9. Leen Mattens Avatar
  Leen Mattens

  Reuzebenieuwd om hier kennis mee te maken. Ik wil dus heel graag winnen 🙂

 10. Goethals Kathleen Avatar
  Goethals Kathleen

  Ik waag graag mijn kans om dit te winnen.

 11. Silke Claeys Avatar
  Silke Claeys

  Vet veel zin om terug de bergen in te trekken hiermee

 12. Kristien Avatar
  Kristien

  Ik doe graag mee om zo’n Hydro Flask en dus een portie design, kwaliteit en duurzaamheid te winnen

 13. Annemie Cornelis Avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee voor deze mooie prijs

 14. herman van herp Avatar
  herman van herp

  Hydro Flask is geschikt voor onderweg. Ik doe mee.

 15. Gunter De Clercq Avatar
  Gunter De Clercq

  Fijne winactie! Ik doe graag mee om dit kwalitatief en praktisch hebbeding te winnen!

 16. Greta Fransen Avatar

  zou echt goed van pas komen voor al onze trektochten

 17. Vicky Vermeulen Avatar

  Deze hydro Flask zou ik wel dagelijks kunnen gebruiken !

 18. Guy Caers Avatar

  Zalig die lange trektochten, je kan stoppen wanneer je iets moois ziet , en niets moet echt. Een goede uitrusting is wel noodzakelijk

 19. Hannie Fischer Avatar

  Ik wandel graag in de natuur , dat is pas genieten en daar ontspan ik helemaal van

 20. Matisse Janssens Avatar

  Het zou best handig zijn om hierover te bdschikken

 21. Lise Meir Avatar
  Lise Meir

  Super wedstrijd! Mijn drinkbussen wegen altijd zo zwaar… Maar met deze is dat zeulen nu verleden tijd!

 22. Joeri Moerman Avatar
  Joeri Moerman

  waag graag men kans op : Hydro Flask Lightweigth Standard Mouth Trail 21 oz / 621 ml

 23. Annelies De Bleeker Avatar
  Annelies De Bleeker

  Ik ben net mijn hydroflask kwijtgeraakt vorige week tijdens mijn vakantie in Zwitserland toen die uit mijn zijzak van mijn wandelrugzak tuimelde en de berghelling afrolde. Dus een nieuwe is zeker welkom!

 24. Cathy Lindekens Avatar
  Cathy Lindekens

  Ik doe graag mee. Zou super handig zijn voor onze trektocht in Oostenrijk.

 25. Werre Avatar
  Werre

  Graag deze winnen, Vlaschaardlaan 16 , 8880 Sint-Eloois-Winkel

 26. Patty Mahieu Avatar
  Patty Mahieu

  Voor trips super , Vlaschaardlaan 16 Sint Eloois Winkel 8880

 27. Werner Avatar
  Werner

  Prachtig om mee te nemen op dagjes reisjes

 28. Ludwine Maenhoudt Avatar
  Ludwine Maenhoudt

  Ik doe heel graag met veel reisgoesting mee.

 29. WJ Vandoorne Avatar
  WJ Vandoorne

  ZEER bruikbaar

 30. Tricia Avatar
  Tricia

  Voor onze wandeltochten prima

 31. WNR Avatar
  WNR

  Wil deze niet missen

 32. Dirk Wuyten Avatar
  Dirk Wuyten

  Ik waag ook graag mijn kansje.

 33. Tim Proost Avatar
  Tim Proost

  Een leuke prijs waar ik graag een kansje op waag 😉 zo’n flesje kan ik altijd gebruiken op het werk, bij een fietstochtje of een wandeltocht.

 34. Maarten Heeren Avatar
  Maarten Heeren

  Ik wil graag winnen

 35. Timmermans Berlindis Avatar
  Timmermans Berlindis

  Mooie prijs, dat zeer interessant is om te winnen.

 36. Timmermans Anna Avatar
  Timmermans Anna

  Mooie fles, die zeer functioneel is.

 37. monique cieters Avatar
  monique cieters

  ik waag mijn kans

 38. Nathalie Lippens Avatar
  Nathalie Lippens

  Ik waag mijn kans

 39. Sofie Avatar
  Sofie

  Ik zou graag de Hydro Flask Lightweigth Standard Mouth Trail 21 winnen. Sportieve groetjes Sofie

 40. Martin Vanhaelemeesch Avatar
  Martin Vanhaelemeesch

  ik maak graag een kansje om eens kennis te maken met dit produkt gtz martin

 41. Anton Avatar
  Anton

  Ik doe graag mee (:

 42. SYLVIA VAN WASSENHOVE Avatar
  SYLVIA VAN WASSENHOVE

  kansje wagen

 43. SYLVIA VAN WASSENHOVE Avatar
  SYLVIA VAN WASSENHOVE

  graag een kansje

 44. Karel Avatar
  Karel

  Ik doe mee!

 45. Gerda Bossu Avatar
  Gerda Bossu

  Ideale drinkfles om mee te nemen op wandel, met de fiets, naar de badminton, in de trein, …. , kortom multifunctioneel. Ik zou ze heel graag winnen.

 46. Jan Feys Avatar
  Jan Feys

  Superhandige lichtgewichtfles om mee op stap te gaan ! Ik waag mijn kans.

 47. Proost Avatar
  Proost

  Bij het lezen van licht gewicht werd ik al happy. Ik waag dus graag mijn kansje voor deze licht-gewicht drinkfles. Scheelt hopelijk al wat in de kilograms die je steeds meezeult.

 48. Annelies Avatar
  Annelies

  Zo’n toffe lichte fles wil ik graag winnen.

 49. Sarah Avatar
  Sarah

  Super tof, ik doe mee !

 50. Elina Avatar
  Elina

  Leuke prijs, graag een kansje (:

 51. Ineke Avatar
  Ineke

  Ik waag mijn kans !

 52. Tine Avatar
  Tine

  Waw, super prijs ! Ik doe mee 😉

 53. Robert Avatar
  Robert

  Lijklt me super handig.

 54. Maria Avatar
  Maria

  Count me in.

 55. Eline Avatar
  Eline

  Superleuke actie, ik maak heel graag kans. Ideaal voor onze jaarlijkse hiketochten

 56. Sonia Avatar
  Sonia

  handig zo’n fles op mijn fiets, kan ik deze niet vergeten

 57. Jenny Avatar
  Jenny

  Toffe flask fles

 58. ARIANE Avatar
  ARIANE

  Bedankt voor deze geweldige wedstrijd. Wij zijn het gewend om het als gezin te doen als we de mogelijkheid hebben om met onze rugzak en onze picknick lange wandelingen in het bos te maken.
  Dit zijn mogelijkheden om opnieuw verbinding te maken en onze batterijen op te laden en de Hydro Flask is perfect om mee te nemen op onze uitjes.
  Ik doe met plezier mee

 59. Josephine Avatar
  Josephine

  Ik doe graag mee 🙂

 60. Linsy Avatar
  Linsy

  Ideaal voor mijn dochter als ze op stap gaat met de scouts !

 61. Jolien Dubois Avatar
  Jolien Dubois

  Wat een leuke giveaway! Ik doe graag mee ❤️

 62. Johan Avatar
  Johan

  Deze zie ik best zitten, handige flask zeg !

 63. Wim H Avatar
  Wim H

  Ik wil graag winnen!

 64. Stef DC Avatar
  Stef DC

  Super! Liked & shared. Fingers crossed.

 65. Ann Van Eenaeme Avatar
  Ann Van Eenaeme

  Mooi! Ik waag mijn kans voor deze handige lichtgewicht drinkfles .

 66. Ciara Praet Avatar
  Ciara Praet

  Hoedje af voor deze mooie en leuke zaak,
  Die mij met deze toffe prijs ook nog eens zeer gelukkig maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *