Landal Mooi Zutendaal

Een weekendje in Landal Mooi Zutendaal

Publireportage

Een weekendje weg in eigen land. Dat doe ik graag en dus ook liefst zo veel mogelijk. In april was ik te gast in het Landal Mooi Zutendaal vakantiepark. Een vakantiepark waar ik alles vond wat ik nodig had om tijdens een weekendje weg te genieten van het groene Limburg.

Het is al laat in de namiddag wanneer ik aankom in het Landal Mooi Zutendaal Greenpark. Dit park, dat natuurlijk in Zutendaal ligt, is groot en heeft een ruim aanbod van verschillende bungalows en blokhutten. Er is wat voor elk budget, of je nu alleen reist of met een groot gezin.

Mijn bungalow voelt Scandinavisch aan met zijn witte interieur en houten accenten. Binnen vind ik zachte boxsprings, een uitgeruste keuken, een salon met haardvuur en een badkamer met regendouche. Buiten vind ik een terras met een barbecue en – verrassing – een hot tub.

Landal Mooi Zutendaal
De huizen van Landal Mooi Zutendaal zijn allemaal tot in de puntjes verzorgd.

Alles in huis voor een weekendje weg

Terwijl ik het mezelf gemakkelijk maak in het huisje, begint de zon te zakken. Buiten klinkt het geluid van zingende vogels en spelende kinderen. Het is rustig in het park, bijna alsof ik in een rustige woonwijk logeer, of in een doodlopende straat.

In het park kan je uit eten gaan in het Grand Café Narvik. Tijdens de pandemie mag het restaurant de deuren natuurlijk niet openen en daarom staat er stipt om half zeven een medewerker voor de deur met een aantal zorgvuldig ingepakte gerechtjes. Ik dek de tafel en schuif de kroketjes, het slaatje en het vlees op een bord. Het is niet hetzelfde als in een restaurant dineren, maar het is wel heerlijk en gezellig.

Wanneer je logeert in een Landal Greenpark, is onthaasten belangrijk. Daarom laat ik me na het eten met een boek in de hot tub zakken. Terwijl ik geniet van het warme water en de stilte om me heen, zakt de zon achter de bomen weg.

Landal Mooi Zutendaal
Alles wat je nodig hebt.

In het groene Limburg

In de ochtend is het weer zonnig en zacht. Na een stevig ontbijt, dat ook weer netjes aan de deur wordt geleverd, sta ik te stuiteren om de omgeving te verkennen. Limburg is mooi en groen en ik ben klaar om dat allemaal te ontdekken.

Het avontuur start in Munsterbilzen, waar ik een rail bike huur. Al fietsend op een oude spoorlijn rij ik door het groene landschap. Ik passeer kleine kasteeltjes, uitgestrekte landerijen en bomen vol maretakken. Zo’n rail bike is verrassend leuke manier om de streek te verkennen. Zeker voor gezinnen met jonge kinderen. Het track is bijna 5 kilometer lang. Op het einde draai je met behulp van een hefboom de rail bike om, want je moet natuurlijk ook nog terugfietsen.

Landal Mooi Zutendaal

In de late namiddag trek ik mijn schoenen en sokken uit, en rol ik mijn broekspijpen op voor een wandeling over het blotevoetenpad van Lieteberg. Dit pad slingert zich door de bossen van het Nationaal Park Hoge Kempen en bestaat uit verschillende ondergronden en structuren. Van vlakke zandpaden tot gladde boomstammen, keien, schors en zelfs modderige poelen. Een leuke activiteit voor het hele gezin.

Let wel op: heb je gevoelige voeten of zelfs voetklachten: het pad is ruim drie kilometer lang. Bedenk op voorhand of dat haalbaar is voor jou.

Modderig en moe beland ik tegen de avond weer in mijn huisje in Landal Mooi Zutendaal. Na een snelle douche, weer een fijne maaltijd en een half uurtje bubbelen in de hot tub, kruip ik doodmoe maar blij in bed.

Landal Mooi Zutendaal
De natuur van Limburg is zo mooi!

Zonnebrand en zadelpijnen

Op zondag slaap ik uit. Ik geniet van de rust en stilte en van een lui ontbijt. Ik heb niet veel gepland vandaag, ik doe het rustig aan. Na het ontbijt maak ik een fietstocht met de e-bikes die je kan huren in het park zelf. Limburg heeft een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten, en een van die knooppunten ligt gewoon op het einde van de straat.

Ik fiets door de Limburge bossen, langs kleine straatdorpen en langs de prachtige Kikbeekvallei. De zon warmt mijn gezicht en de wind waai door mijn haren. Onderweg zie ik buizerds, valken en zelfs herten.

Landal Mooi Zutendaal
Limburg is een fietsparadijs.
Landal Mooi Zutendaal
Je waant je zowaar in Finland in de Kikbeekvallei.

Hoewel ik graag fiets, keer op tijd mijn stuur huiswaarts. Ik heb andere plannen. Na een snelle hap pak ik mijn spullen in en rijd ik naar Oudsbergen, waar ik Marc van Old Hill Trails ontmoet. Marc is een fervent ruiter en neemt me vandaag de landduinen in. Te paard.

Na een grondige briefing omwille van de veiligheid – Marc neemt enkel ruiters die de drie gangen beheren mee op pad – krijg ik een paard toegewezen. De rustige Lucky is al bejaard, maar dat is niet erg. Hoewel ik kan paardrijden, is het alweer even geleden. Beter dat we het rustig aan doen.

Landal Mooi Zutendaal
De bejaarde Lucky draagt me rustig en zeker over de heide.

Op een rustig tempo wandelen we de wei uit en de bossen in. Limburg heeft het grootste netwerk ruiterpaden van België. Ruim 650 kilometer ruiterpaden slingeren zich aan de hand van knooppunten door de bossen, de duinen en de zandvlakten.
Tijdens het wandelen vertellen Marc en de goedlachse begeleidster Saskia honderduit over de prachtige natuur. Halverwege houden we de paarden in en drinken we een glaasje Hasseltse jenever en heeborrel, een likeur gestookt van heide.

Ik geniet met volle teugen. Als kind reed ik vaak paard, maar nu zit mijn drukke leven in de weg en kan ik maar zelden uit rijden gaan. Terug in het zadel zitten is heerlijk. Na een uurtje of twee stap ik glunderend maar moe af de paardenrug. Mijn spieren verkrampen en ik heb last van zadelpijnen, maar wat geeft dat als je zo’n weekend hebt gehad?

Landal Mooi Zutendaal
Te paard door de heide met Old Hill Trails: heerlijk.

Landal Greenparks

Landal is een Nederlands bedrijf dat ruim 95 vakantieparken beheert in wel 9 landen. In België vind je drie Landal Greenparks: Landal Mooi Zutendaal, Landal Village l’Eau d’Heure en Landal Village les Gottales. In de toekomst wil Landal meer parken openen in België, dus hou zeker hun website in de gaten.

Landal hanteert een zekere standaard voor hun greenparks: de vakantieparken zijn steeds rustig gelegen in een groene omgeving. Toch zijn de parken ook altijd centraal genoeg gelegen om de omgeving gemakkelijk te kunnen ontdekken met je auto, de fiets of zelfs te voet. Landal Mooi Zutendaal, bijvoorbeeld, is lekker rustig gelegen in de bossen rond Zutendaal. Je kan het park vlot met de auto bereiken, maar je kan ook de trein naar station Genk nemen, en van daaruit de bus naar het park. De bus stopt op 500 meter afstand van de ingang.

Omdat Landal een zekere kwaliteit aanbiedt, weet jij steeds waar je je aan kan verwachten. Of je nu een Landal Greenpark bezoekt in België of in Tsjechië, je zal van dezelfde kwaliteit genieten. Dat maakt de parken erg populair bij reizigers en gezinnen die wel op avontuur willen gaan, maar dat liefst doen vanuit een vertrouwde uitvalsbasis.

Hoewel Landal heel wat faciliteiten heeft om jou en je kinderen bezig te houden, werken ze ook nauw samen met de regio’s waar hun parken gelegen zijn. Op de website vind je allerlei informatie over de horeca en activiteiten in de nabije omgeving van het park en er liggen er wandel- en fietskaarten voor je klaar in het huisje, net zoals brochures over de streek.

Landal Mooi Zutendaal
Een handjevol natuur, dat is Landal Greenparks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *