Les Balcons du Panorama

Een vakantiehuis van Ardennes-Etape

Publireportage

Een weekendje weg staat of valt met het vakantiehuis. Jammer genoeg is het niet altijd gemakkelijk om een passend vakantiehuis te vinden. Voor je het weet, logeer je in iets dat meer op een chirolokaal dan een vakantiehuis lijkt. Gelukkig zit je bij Ardennes-Etape altijd goed!

Tijdens een weekendje cocoonen in de Ardennen, verbleef ik in een vakantiehuis van Ardennes-Etape: de gîte Les Balcons du Panorama, in Houffalize. Een sfeervol vakantiehuis, dat een echte thuis-voor-even werd.

Les Balcons du Panorama
De gîte Les Balcons du Panorama.

Mijn verblijf in Les Balcons du Panorama

Ik arriveer op een late weekavond in Houffalize. Het is hartje winter, en dus al pikdonker. Maar er brandt licht in het vakantiehuis. Een warm, verwelkomend licht. De eigenaar, die het vakantiehuis zelf verbouwde, staat me al op te wachten.

Binnen is het warm. Ik stap de gezellige woonkamer binnen. Er staan zetels en zitjes rond salontafels gemaakt uit boomstronken. In de muur zit een stevige open haard verwerkt, aan de muur staat een bar. Het interieur is warm en gezellig, met overwegend houten accenten en donkere natuursteentegels.

Dieper in het huis vind ik acht tweepersoonskamers met eigen douche en toilet, en een slaapzaaltjes met zes bedden die kriskras boven en onder elkaar zijn gebouwd. Houten ladders geven het geheel een speels uiterlijk en ik bedenk me dat kinderen deze slaapzaal geweldig zouden vinden. De keuken is ruim, met twee grote tafels en een pooltafel. In de kelder wachtten een sauna en een hammam.

Alles tezamen kunnen hier tot vierentwintig mensen logeren.

Ardennes-Etapes
De slaapzaal is knus en speels ingericht.
Ardennes-Etapes
Zo’n gezellig hoekje!

Cocoonen aan het haardvuur

Ik heb een lange dag gehad, dus ik drop mijn bagage in een van de kamers, trek een pyjamabroek en warme sokken aan en zoek de woonkamer op. Terwijl mijn huisgenoten op verkenning gaan, bouw ik rustig een vuur in de open haard. Eén voor een komen de anderen binnen. Iemand leest een boek, een ander haalt een gezelschapsspelletje boven. Het knetteren van het haardvuur vult de kleine stiltes tussen ons in.

Het wordt laat. De hemel trekt open en het wordt ijskoud buiten. Sterren twinkelen in de aardedonkere hemel. Ik val haast in slaap aan het vuur en ga dus maar naar bed. Het is muisstil buiten. Het bed is zo comfortabel dat ik slaap val voor ik de kans krijg er over na te denken. Ik slaap in één ruk door tot aan de ochtend, iets wat behoorlijk zeldzaam is voor mij. Héérlijk!

Ardennes-Etapes
Een spelletje bij het haardvuur.

Op verkenning in de Ardennen

’s Ochtens neem ik een frisse douche in mijn kamer, om dat meteen aan het ontbijt te gaan. Om het ons gemakkelijk te maken, is het ontbijt besteld bij Just Un Moment. Zij leveren een uitgebreid ontbijt met streekproducten aan huis. Kazen, Ardense ham en droge worst, croissants en vers brood. Appelsap en vers geperst appelsiensap staan in donkere flessen op tafel. Er zitten zelfs pakjes thee in het pakket!

Ik woon drie dagen in het vakantiehuis Les Balcons du Panorama. Elke ochtend trek ik mijn wandelschoenen en jas aan en ga ik naar buiten om de omgeving te verkennen. Soms te voet, soms per auto. De Ardennen zijn prachtig in de winter. Bevroren bomen, mistige ochtenden of zelfs een vlokje sneeuw. Ja, het is koud, maar met een muts en sjaal voel je daar niets van. Maar hoe koud het ook wordt, je weet dat het vakantiehuis lekker warm op je wacht.

Ardennes-Etapes
Aan tafel!

Over het bedrijf Ardennes Etape

Ardennes-Etape is een vaste waarde voor wie een vakantiehuis in de Ardennen wil boeken. Ook ik boekte al eerder een vakantiehuis bij hen. Het bedrijf uit Stavelot ontstond in 2001 uit de liefde die oprichters André en Patricia hebben voor de Ardennen. Ardennes-Etape had en heeft het doel vakantiehuizen in de Ardennen in de kijker te zetten.

Doorheen de jaren groeide Ardennes-Etape uit tot een platform waar vakantiehuizen van allerlei types verhuurd worden. In samenwerking met de verhuurders, werd nagedacht over een sterrensysteem en gelijke huurprijzen. Dat zorgt er voor dat je als huurder een heldere prijs-kwaliteitsverhouding krijgt.

Ardennes-Etape heeft momenteel zo’n 1700 vakantiehuizen in zijn aanbod. De grootte van die huizen variëren van een huisje voor twee personen tot zelfs een kasteel voor zestig personen. Elk van deze huizen moet voldoen aan een bepaald kwaliteitsniveau, maar ze bieden niet allemaal hetzelfde comfort. Huizen met twee sterren bieden een propere basis aan, huizen met vijf sterren zijn bijzonder luxueus.

Wil je zelf een vakantiehuis van Ardennes-Etape boeken, of wil je gewoon eens kijken wat ze in hun aanbod hebben? Boeken en browsen doe je op hun website. Bekijk je graag de gîte Les Balcons du Panorama? Dat doe je hier.

Ardennes-Etapes
Een bed om in weg te dromen!

3 responses to “Een vakantiehuis van Ardennes-Etape”

 1. […] zijn echt prachtig. Een vakantiehuis op de Nederlandse heide, op het Duitse platteland of in onze eigen Ardennen biedt echt dat […]

 2. Hermes Tom Avatar
  Hermes Tom

  Beste,
  Is dit te huur in de week van 28 december voor 2 personen?

  Grt Hermes Tom

  1. Lot Wildiers Avatar

   Beste Tom,
   Ik verhuur het huis niet, dus dat kan ik niet zeggen.
   Kijk even op de website van Ardennes-etape.
   Veel plezier in de Ardennen,
   Lot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *