B&B Gent

een nacht in het b&b hotel in gent

Vakantie in eigen land, ik kan daar wel aan wennen. Sinds de pandemie losbarstte, geniet team Reisgoesting des te meer van alles wat ons eigen land te bieden heeft. Reisgoesting gaat weer op pad en deze keer gaan we naar het B&B hotel in Gent!

Ik stap af aan het station van Gent-Dampoort en neem een bus richting het centrum. Na een rit van maar enkele minuten stap ik af op de Korenmarkt en op wandelafstand van de bushalte vind ik het B&B hotel, pal in de historische binnenstad.

Ik wandel naar binnen en word vriendelijk begroet door de receptie, die overigens 24u per dag open is. De lobby is gezellig en koddig, met comfortabele stoelen en zetels in roze en blauwe kleuren en een hoge muur die bekleed is met allerlei boeken, lampen, planten, en andere decoratieve spullen. Hier even wachten zou ik niet erg vinden, want er valt van alles te ontdekken in die muur, maar het was helemaal niet nodig om te wachten; mijn kamer was al klaar. Dus hop, naar boven.

B&B Hotel Gent

De kleurrijke lobby van B&B Hotel Gent verwelkomt je.

Een kamer voor twee

Ik open mijn kamer met een code, dus geen pasje of sleutel die je kan verliezen. En toen ik binnenkwam werd ik aangenaam verrast. De roze en blauwe kleuren van de lobby vind ik terug op de muren en in het interieur. De kamer is ruim, netjes en proper. In een kleine inham staat een tweede bed, afgescheiden van het grote bed door een muur, wat ik een pluspunt vind. Zo heb je toch nog wat privacy. Ook de badkamer, met een ruime inloopdouche, is mooi en schoon. En wat mij meteen opvalt is dat de zeep, shampoo en lotions allemaal veganistisch zijn. Iets wat in deze tijd niet onbelangrijk is.

Vaak moet je bij budgetvriendelijke hotels inboeten op dingen zoals kwalitatief beddengoed of ruimte bijvoorbeeld, wat hier dus absoluut niet het geval is. Ruimte is er genoeg en het beddengoed voelt heerlijk zacht en fris aan, met grote donzige kussens. Ik kan al niet wachten om onder de wol te kruipen.

B&B Hotel Gent

Mijn kamer-voor-twee is voorzien van een dubbelbed en een tweede bed in een nis, voor privacy.

Een privé sessie yoga

Op mijn kamer staat een yogamatje klaar, samen met een heerlijk ruikende geurkaars, want ik heb een sessie gepland. Met behulp van een QR code, verbind ik mijn telefoon met de TV via Chromecast. Zo krijg ik de sessie op groot scherm. Handig en gemakkelijk. Mezelf even strekken en rekken voelt heerlijk na een dag te reizen.

Ik heb nog wat tijd over voor het avondeten, dus ik ga naar buiten om de omgeving verkennen. Aangezien het B&B hotel zich in het midden van de stad bevindt, is het zeker de moeite om eens een wandeling te maken door het historisch centrum en langs het water. Vraag gerust informatie en een stadsplan aan de receptie, dan hoef je niets te missen.

B&B Hotel Gent

Hallo Gent!

Libanees genieten in Beiruti

‘s Avonds dineer ik bij het Libanese restaurant Beiruti, dat vlak naast het B&B hotel gelegen is. Dit restaurant is in 2020 nog de winnaar geweest van de Haute Grandeur Global Restaurant Award, en staat bekend om zijn kwaliteit en traditionele gerechten.

Beiruti

Wat een sfeer!

Wanneer ik binnenkom, word ik vriendelijk begroet en naar mijn tafel begeleid. Zo passeer ik de open keukens van het restaurant en kreeg ik een woordje uitleg van de manager. Ik zie hoe de gerechten bereid wordt en oh, wat ruikt dat heerlijk. Eenmaal aan tafel wordt mij verteld dat de gerechten gebaseerd zijn op grootmoeders recepten en dat het gebruikelijk is om met je handen te eten. Niet lang daarna worden er talrijke kommetjes met gerechten op de tafel neergezet, met hier en daar een woordje uitleg erbij. Zo proefde ik de meer bekende gerechten zoals hummus, tabbouleh, en babaghanouj, maar ook voor mij minder bekende gerechten zoals Lahme B’Ajin: gehakt met tomaten, rode chili, kaas, en citroen. En Aranbit Bi Thineh: geroosterde bloemkool met tahini en amandelen. Als dessert probeerde ik Halawa, ook een traditioneel gerecht op basis van suiker, tahini en koffie. Ik lik vingers en duimen af.

Beiruti is sowieso een goede restauranttip, maar is dat in het bijzonder ook voor vegetariërs en veganisten. Iedereen vindt wel wat naar zijn of haar smaak op de kaart.

Beiruti

Een blik in de keuken van Beiruti.

Beiruti

Vingers en duimen!

Een rooftopbar en een ontbijt om ‘u’ tegen te zeggen

Met mijn buikje rond keer ik terug naar het B&B hotel, maar omdat het nog te vroeg is om te gaan slapen, ga ik nog even naar de nieuwe rooftopbar van het hotel voor een drankje.
Met een glaasje wijn in de hand geniet ik van het uitzicht over de daken en de kathedraal alvorens onder de wol te kruipen.

De volgende ochtend word ik fris wakker, heerlijk heb ik geslapen. En ik heb helemaal geen last gehad van stadslawaai of van luidruchtige buren. Het ontbijt vind ik op de mezzanine boven de lobby, en ook hier vind ik de kleurrijke stoelen weer terug in het interieur. Het ontbijt zelf is degelijk, met zowel warm als koud beleg, vers fruit en yoghurt en eieren van scharrelkippen. Maar dat is allemaal niets in vergelijking met de automatische pannenkoekenmaker. Deze moet je echt eens proberen! Kan ik zoiets kopen voor mijn eigen keuken?

B&B Hotel Gent

Bar with a view.

Over B&B Hotels

B&B Hotel staat bekend om zijn goede kwaliteit voor een gunstige prijs. De Franse keten heeft hotels in heel Europa. In België heeft B&B Hotel al vestigingen in Antwerpen, Brussel, en dus nu ook in Gent.

De keten staat voor zeer aangename en comfortabele hotelkamers in een vrolijk design. Een goede tip om te onthouden als ik er in Europa weer op uit wil trekken. Of het nu een zakenreis is, of een familie trip, bij B&B hotels zit je sowieso goed. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, een TV met Chromecast,  een espresso machine, en supersnelle Wifi.  Er is een zithoek aanwezig en een kleine bureau.

Ook mensen met beperkte mobiliteit kunnen zorgeloos logeren in een B&B hotel. Niet alleen de gemeenschappelijke ruimtes, maar er zijn ook verschillende kamers aangepast aan de noden van mensen met een beperkte mobiliteit. Daarnaast zijn er aangepaste parkeerplekken voorzien in de directe omgeving van het hotel.

Extra tip: B&B hotel verwelkomt huisdieren, dus neem gerust je trouwe viervoeters mee op je trip!

B&B Hotel Gent

Aan het ontbijt.

One Comment
  1. Om goesting te krijgen om op vakantie te gaan in eigen land. Libanees gaan eten heb ik nog nooit gedaan. Het klinkt mooi en op de foto’s ziet het er allemaal lekker uit. Leuke tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *