Almería

Een dagje Almería

Wie Andalusië zegt, denkt meteen aan Granada, Cordoba, Sevilla en Malaga. Almería daarentegen wordt helaas vaak vergeten. En dat is onterecht!

Almería ligt op een 2 uur rijden van Granada en Malaga. Vanuit Brussel kan je een rechtstreekse vlucht boeken naar de luchthaven van Almería.

We bezochten de stad in maart 2018. Op onze vlucht zat een hele groep wielertoeristen. Ik vermoed dat de regio dan ook een ideale uitvalsbasis is als fietsvakantie. Wijzelf waren net iets minder sportief en huurden een wagen.

De troeven van Almería
Almería is nog niet toeristisch en dus niet te vergelijken met een stad als Barcelona.  Het culturele aanbod in de stad is natuurlijk niet zo groot als de toeristische steden, maar Almería daarentegen heeft dan weer heel wat andere troeven!

Almería

Het Alcazaba: een ommuurd bouwsel uit de middeleeuwen.

In het centrum bezochten we alvast het Alcazaba, een ommuurd bestuurscentrum uit de middeleeuwen, en één van de belangrijkste Arabische monumenten van het land. Vanuit Alcazaba zie je eveneens het Kasteel van San Cristobal. De toegang tot het Alcazaba is gratis en we konden meteen binnen! Geen rijen wachtenden voor je, niet drummen om een foto te trekken. Wat een zaligheid! Leuk detail: Hier werden onder andere opnames gedaan voor de serie Game of Thrones.

De Moorse invloeden trekken zich ook door wanneer we vlakbij het Alcazaba iets gingen drinken. Tetería Almedina, een restaurant met Mediterraanse en Marokkaanse invloeden vlak tegenover de ingang van het Alcazaba, is een  ideale plek om even tot rust te komen. We namen plaats op het binnenplein en genoten van de Marokkaanse sfeer! Een aanrader: rghifa con chocolates, een soort mini-pannenkoek.

Almería

Lekker!

Van het Alcazaba is het een kwartiertje wandelen tot het centrum van de stad. Onderweg kom je de kathedraal van Almería tegen. Het plein voor de kathedraal, met de prachtige palmbomen, is een parel op zich.

Almería

De Kathedraal van Almería, omringd met palmbomen.

Stranden en wilde natuur
Uiteraard bleef ons bezoek niet bij het centrum van Almería. Wie van natuur houdt, moet zeker een bezoek brengen aan het natuurgebied  Cabo de Gata – Nijar Natural Park.  Een ideale locatie voor een wandeltocht! We verbleven in een appartement in het dorp Cabo de Gata op een half uurtje rijden van Almería centrum. Op geen 5 minuten rijden van ons appartement, kwamen we bij Salinas de Cabo de Gata, een plek waar, jawel, flamingo’s zaten! Heerlijk om die roze beestjes te zien flaneren.

Almería

De prachtige natuur van Cabo de Gata.

Een lokale barman genaamd Antonio raadde ons aan om Playa de Mónsul te bezoeken. Eens aangekomen, begreep ik waarom. Het is één van de mooiste stranden die ik reeds zag in Spanje! Je kan er heerlijk en vooral rustig genieten van een geweldig uitzicht.

Almería

Een heel strand voor ons alleen: Playa de Monsul.

Op een half uurtje rijden vanuit Almería vind je het dorp Tabernas terug. In dit prachtige landschap werden enkele westernfilms opgenomen. Tijdens onze rit, kregen we meteen het gevoel dat we dit uitzicht ooit nog eens zagen: we zaten precies in Death Valley! Ben je nog nooit in Death Valley  geweest? Dan is dit zeker een waardig alternatief. Wat een uitzicht!

Almería

Tabernas: net Death Valley.

Vanuit Tabernas gingen we te voet naar el Castillo de Tabernas: een Moors kasteel op de top van een heuvel. Boven was het genieten van het panoramische uitzicht.  Het is aangeraden een flesje water mee te nemen bij warme temperaturen.

Nieuwsgierig?
Wij kunnen Almería alleen maar aanraden. Hier vind je alvast meer informatie. Een minder druk alternatief voor Barcelona, terwijl er minstens even veel te zien is. En wanneer je er dan toch bent, kan je altijd eens naar Granada rijden ook. Ter afwisseling enzo.

Dit artikel werd geschreven door gastblogger Lina.

Almería

Almería is minder bekend bij toeristen, dus het is er vaak rustiger. Een ideale plaats om in alle rust Spanje en zijn geschiedenis beter te leren kennen.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *