Corsica

Zes redenen om Corsica te bezoeken

Publireportage

Niets dat zo tot de verbeelding spreekt als de bijnaam van een eiland dat schoonheid in se omvat. Ik heb het over het oogverblindende Île de beauté of het eiland van de schoonheid:  Corsica.

Op zo’n 180 km van het Franse vasteland doet dit eiland de harten sneller slaan van zowel natuur- en stadsliefhebbers als avonturiers. Een tijdje geleden maakte ik een rondreis op dit eiland in de Middellandse Zee. Hieronder vind je de zes redenen waarom jij liefst zo snel mogelijk terug naar Corsica moet!

Corsica
De zee is nooit ver weg in Corsica.

Drijven en dobberen: altijd en overal

De intro verraadde het alvast, maar Corsica is een (niet al te groot) eiland in het Middellandse Zeegebied. Het voornaamste voordeel van het hele eilandgebeuren is dat je nooit lang hoeft te rijden om een strand te vinden. Bevalt het strand je niet of zijn er al te veel mensen aan het dobberen? Niets aan de hand! Gewoon even een tiental minuten verder rijden en de kans is groot dat je een ander en beter strand tegenkomt met minder mensen en nog fijner zand.

Corsica dus de perfecte bestemming voor waterratten en zeemensen. Zoals ik.

Corsica
Stranden en zee en prachtige rotsen in alle tinten oranje.

Je kan je fantasie de vrije loop laten

Het natuurreservaat van Scandola is een absolute aanrader voor iedereen die over een grondige portie fantasie beschikt. Het reservaat, dat bekend staat om zijn uitzonderlijke ecologische diversiteit, staat vol rotsformaties met de meest grillige vormen. De rotsformaties kregen in de loop der tijd namen en zelfs heuse verhalen toegeschreven. Zo kan je er een olifant zien, een zeemanskus en het fameuze fenêtre de la Corse. Allemaal in duizend-en-een tinten oranje.

Het reservaat kan je enkel te voet of per boot bezoeken. Moet je kiezen, neem dan de boot. Je kan de rotsen zo heel goed bewonderen, en met wat geluk zie je zeedieren in het water. Tijdens mijn bezoek zwom er zelfs even een dolfijn naast de boot!

Mensen met een zwakke maag zijn best wel voorzichtig, want de zee is op sommige plaatsen heel onstuimig.

Corsica
Vanop de zee krijg je een heel ander zicht van Corsica.

Oogverblindende zonsondergangen

Een torenhoog cliché, maar een cliché met een reden. Zee en strand gaan zowat altijd hand in hand met oogverblindende zonsondergangen. En mag je zelfs letterlijk nemen, want zelfs bij zonsondergang komt een zonnebril hier nog van pas. Voetjes omhoog en aperitieven terwijl de zon steeds een beetje dieper wegzakt in de zee. Héérlijk!

Corsica
Aperitieven doe je best bij zonsondergang.
Corsica
Oh, die zonsondergangen.

Verscheidenheid troef

Corsica biedt een heerlijke afwisseling van stad, strand, zee, natuur en avontuur. Mensen die, net als ik, geen echte stadsmussen zijn, vinden in Corsica de ideale mix van stad en groen. Er zijn genoeg kleine plaatsen en bruisende stadjes die op een steenworp van het groen liggen. Zodra je de stad beu raakt, hoef je maar buiten de stad te stappen om middenin de natuur te zijn.

Of beter nog, combineer een ochtendwandeling op het strand met een brunch in een van de gezellige kuststeden, een avontuurlijke namiddagwandeling in het groen en een verfrissende duik in het hemelsblauwe zeewater wanneer de zon zachtjes wegzakt.

De dagen waarop je iets uitdagender wil ondernemen, kan je gaan raften of op een canyoning-tour vertrekken. Ik koos voor canyoning in de fameuze canyon de la Richiusa, in het midden van het eiland op amper een uur rijden van Ajaccio. Alleen de wandeling naar de canyon al maakte deze uitstap de moeite waard.

Corsica
Het binnenland is zo anders dan de kuststreek.

Moeiteloos bereisbaar

Omdat het eiland niet zo groot is, kan je het helemaal verkennen op een gezapig tempo. Vanaf het moment dat je uit de grotere steden wegrijdt en meer het binnenland in trekt, kom je terecht op talrijke en smalle kronkelweggetjes. Snel rijden kan hier niet, dus je hebt alle tijd om het landschap te bewonderen.

Nog een voordeel van een kleine bestemming als Corsica? Je hebt nooit het gevoel dat je moet kiezen, maar je kan gewoon alles op eigen tempo bezoeken.

Corsica
Het eiland is klein genoeg om het op je gemak te verkennen.

Eindeloze vergezichten om elke hoek

Misschien wel het belangrijkste argument voor een bezoek aan Corsica: na elke bocht staat er je steeds opnieuw een eindeloos vergezicht te wachten. Aangezien je doorgaans niet sneller kan rijden dan 50 kilometer per uur, heb je voldoende tijd om elk nieuw uitzicht volledig in je op te nemen.

Blik op oneindig en genieten maar!

Het binnenland is ruig genoeg voor heerlijk avontuurlijke wandelingen.
Eindeloze vergezichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *