Natuurhuisje

De natuur in met natuurhuisje.be

Vakantiehuizen winnen aan populariteit. Dat komt door de coronacrisis, die ons dwingt om in kleine bubbels op vakantie te gaan in eigen land. Maar ik denk dat het huren van afgelegen vakantiehuizen een trend is die blijven zal. En daar denken de bezielers van Natuurhuisje.be ook zo over.

Natuurhuisje is het zielenkind van de Nederlandse broers Luuk en Tom Van Oerle. Twee mannen die in 2009 een platform startten waar mensen kleinschalige accommodatie middenin de natuur kunnen boeken. Dat hele Natuurhuisje is intussen uitgegroeid tot een internationaal project, met meer dan 15. 000 natuurhuisjes in heel Europa.

Natuurhuisje
Een natuurhuisje in Durbuy.

Het ontstaan van Natuurhuisje

Beide broers van Oerle zijn natuurliefhebbers. De ene houdt van vogelkijken, de ander van vogelfotografie. Dingen waar je rust en stilte voor nodig hebt. Tijdens het plannen van een reis naar Spanje hadden de broers moeite met het vinden van een vakantiehuis dat ver genoeg van menselijke drukte lag zodat ze hun hobby konden uitvoeren.

Dat zette de broers Van Oerle aan het denken. Er bestaan genoeg vakantiehuizen die ver weg van alle drukte liggen. In diepe bossen en aan uitgestrekte meren. Toch bestond er geen platform die dit soort vakantiehuizen aanbood.

En dus lanceerden de broers Van Oerle hun eigen platform. Natuurhuisje was in eerste instantie een platform waar Nederlandse verhuurders hun vakantiehuis konden aanbieden. Intussen is Natuurhuisje uitgegroeid naar Nature.house, een boeking platform dat vakantiehuizen uit heel Europa aanbiedt.

Natuurhuisje
Genieten van de IJslandse natuur.

Wat is een natuurhuisje?

Best een mooie term, dat natuurhuisje. Maar wat is het juist? De term slaat op een vakantiewoning in de wilde natuur. Hoe verder weg van alles en iedereen, hoe beter. En ook de term vakantiewoning mag je best breed nemen: naast klassieke vakantiehuizen en chalets vind je intussen ook tipi’s, woonwagens, yurts en boomhutten op het platform.

Het belangrijkste is dat het vakantiehuis omringd is door de natuur, vinden de broers Van Oerle. Het doel is dat mensen weer gaan genieten van de natuur, dat ze zich een tijdje helemaal kunnen terugtrekken uit het dagdagelijkse leven en al zijn besognes.

Natuurhuisje
Yes voor yurts!

Tiny house middenin de natuur

Tiny houses zijn een ware trend en dat is niet onterecht. Het concept is heerlijk eenvoudig: een tiny house is een piepkleine woning met daarin alles wat je nodig hebt. Vaak zitten tiny houses érg slim in elkaar. Je hebt dus alle comfort van een woning op vol formaat, maar dan gewoon kleiner.

Bij Natuurhuisje.nl vind je een heuse selectie aan tiny houses. Logeren in deze vakantiewoningen stimuleert een minimalistische vakantie. Je kan immers niet veel kwijt in zo’n tiny house. Je kan enkel meebrengen wat je echt nodig hebt.

Het grootste voordeel van een tiny house is wellicht het feit dat je ze overal kan neerzetten zonder dat je grote werken moet uitvoeren. Dat maakt tiny houses erg geschikt voor vakantiewoningen. Ze kunnen namelijk middenin een bos of een natuurgebied staan zonder dat ze schade aanrichten aan de natuur.

Natuurhuisje
Deze tiny house in Oostenrijk staat op wielen en heeft daardoor een minimale impact op de omgeving.

Steun de natuur met je boeking

Natuurhuisje.be is een duurzaam platform. Je kan niet genieten van de natuur zonder er voor te zorgen, vinden de broers Van Oerle. Voor elke boeking die gemaakt wordt op Natuurhuisje schenken de broers Van Oerle 1euro aan verschillende projecten. Daarvoor werken ze samen met onder andere Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

Daarnaast hielp Natuurhuisje met het planten van een miljoen bomen in Afrika en in augustus 2020 startte Natuurhuisje met het steunen van projecten over heel Europa, van het beschermen van leefgebieden van bepaalde diersoorten tot het stimuleren van biodiversiteit in bestaande bossen. In Vlaanderen zette Natuurhuisje hun schouders mee onder het project SOS adder in nood.

Natuurhuisje
Alleen op de wereld.

Een hart voor de natuur

Yes voor dit soort projecten! Natuurhuisje biedt vakantiewoningen aan in het hart van de natuur én draagt zorg voor die natuur. Dat is duurzaam en wij van Reisgoesting zijn dragen duurzaamheid hoog in het vaandel. Natuurhuisje past dan ook perfect in ons straatje.

Zeker nu. Zeker wanneer de wereld is lamgelegd door het coronavirus. We hebben allemaal nood aan wat rust en stilte, want we voelen allemaal de druk van de crisis. Dus boek dat huisje, knijp er even tussenuit. Ga de natuur in en laad je batterijen op. Je hebt de natuur nodig en de natuur heeft jou nodig.

Natuurhuisje
Gezelligheid in het Nederlandse Gelderland.

De foto’s in dit bericht zijn afkomstig van Natuurhuisje zelf. Wat je ziet, zijn dus huizen die je gewoon kan huren.

Dit artikel kan geschreven zijn in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership kan zijn, zodat jij kan genieten van gratis reisverhalen en tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *