Vuurtorens

de atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld

Vuurtorens lijnen de kust af en helpen schepen thuis te komen en rampen te vermijden. Tegenwoordig zijn vuurtorens geautomatiseerde bakens, maar vroeger werden ze bemand door vuurtorenwachters die soms weken achter elkaar dienst hadden in de meest onherbergzame plaatsen.

De combinatie van de woeste zee en de eenzaamheid van het bestaan van een vuurtorenwachter zorgde ervoor dat veel wachters thuis kwamen met geheimzinnige verhalen over spookschepen of over stormen die niemand anders opgemerkt had. Genoeg verhalen om een boek te vullen.

Over de Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld

Ik zei het al eerder: ik heb wat met vuurtorens. Misschien omdat ze vaak op prachtige, eenzame plaatsen staan of omdat ze een symbool van hoop vormen. Niet vreemd dus dat ik hals over kop viel voor het nieuwste boek in het gamma van uitgeverij Meulenhoff: Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld.

De Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld bundelt vierendertig verhalen die zich afspelen in en rond vuurtorens. Historische verhalen en spookverhalen, maar vooral verhalen die de eenzaamheid en het mysterieuze aspect van vuurtorens onderlijnen.

Elk verhaal wordt vergezeld van illustraties, feiten over de vuurtorens in kwestie en een zeekaart met de exacte locatie ervan. Het geheel is een sfeervol hebbeding, een boek dat je steeds weer in handen neemt om er door te bladeren en bij weg te dromen. Liefst op een druilerige dag.

Vuurtorens

Over de auteur

Auteur José Luis González Macías kende eigenlijk helemaal niets van vuurtorens toen hij aan zijn boek begon. Sterker nog, José Luis González Macías is eigenlijk zelfs geen auteur, maar een grafisch vormgever. Vanuit het comfort van zijn eigen huis werkte hij twee jaar aan het boek en aan de bijhorende verhalen.

De illustraties in het boek zijn, vanzelfsprekend, van zijn eigen hand, maar de verhalen haalde José Luis González Macías uit de geschiedenis. Het zijn echte verhalen, over echte plaatsen en echte mensen. Sommige zijn eerder grappig, andere droge geschiedenis. De beste verhalen uit het boek vertellen over geheimzinnige gebeurtenissen die nooit helemaal opgeklaard werden.

Vuurtorens

 

Winnen

In samenwerking met uitgeverij Meulenhoff mag ik wel drie exemplaren van de Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld weggeven. Omdat ik het je liever niet onnodig moeilijk maak, hoef je me enkel te laten weten dat je wil winnen in een comment onderaan dit artikel. Vergeet niet om je mailadres in te vullen, zodat ik je kan contacteren als je gewonnen hebt.

Deze winactie loopt van 12 juni 2022 tot 22 juni 2022, 12u. Deelnemers moeten in België wonen. De drie winnaars worden willekeurig gekozen en bekend gemaakt op onze facebookpagina. Natuurlijk krijgt de winnaar ook een mailtje. Reageert de winnaar niet voor 26 juni 2022, dan gaat de prijs naar een volgende, willekeurig gekozen winnaar.

De winnaars krijgen hun prijs, een exemplaar van de Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld, thuisgestuurd door uitgeverij Meulenhof zelf. De prijs is niet inwisselbaar voor geld. Over de uitslag van deze wedstrijd wordt niet gediscussieerd. Wie deelneemt, gaat automatisch akkoord met dit reglement.

Je kan deze winactie delen op Facebook en Instagram. Vergeet dan zeker niet om Reisgoesting te taggen. Je kan je inschrijven op onze nieuwsbrief. We versturen elke maand één nieuwsbrief en een extra nieuwsbrief elke keer er een nieuwe winactie online komt. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte. Je kan je op elk ogenblik uitschrijven.

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Please wait...

Dank je, je bent nu ingeschreven.

Vuurtorens

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Dat wil zeggen dat deze reis, dit product of dit artikel gesponsord of deel van een betaald partnership is, zodat jij kan genieten van gratis content.
48 Comments
 1. Ik doe graag mee voor deze prijs

 2. Ziet er een supermooie boek ui!

 3. Ik doe heel graag mee!

 4. Ik doe graag mee – ziet er tof uit!

 5. Ik doe graag mee voor deze actie!

 6. Ik zou graag ‘Atlas van vuurtorens aan het einde van de wereld weggeven’ winnen. Ik heb echt ook iets met vuurtorens. Is er eentje in de buurt dan rij ik zeker om en fotograferen zal ik hem, meestal helemaal gehurkt want anders kan hij er niet op 🙂

 7. Dit ziet er echt een top-boek uit.
  Eentje met korte stukken, ideaal om te lezen aan de caravan terwijl de barbecue aan het braden is of de kinderen aan het spelen zijn.
  Bedankt om dit onder de aandacht te brengen. Natuurlijk doe ik met veel plezier mee aan deze wedstrijd.

 8. yes, ik doe graag mee

 9. Ik zou deze atlas graag winnen

 10. Bij deze doe ik graag mee!

 11. Graag een kansje

 12. Ik doe graag mee !

 13. Fijn dat we dit boek kunnen winnen. Ik ga er helemaal voor

 14. Reuzebenieuwd maar ik eens moet gaan kijken. Ik vind dat vaak heel originele plekken.

 15. Ik doe heel graag mee!

 16. Ik zou dit graag winnen

 17. Top-wedstrijd, ik doe graag mee 🙂

 18. Super mooie actie, ik doe heel graag mee

 19. Ik doe graag mee

 20. Ik doe super graag mee

 21. Ik waag heel graag mijn kansje

 22. Dit ziet er een interessant boek uit, ik doe mee

 23. Mooi boek, ik voeg het graag toe aan mijn collectie

 24. Alles wat met het water te maken heeft ontdek ik graag

 25. Ben echt benieuwd naar dit boek

 26. Ik waag mijn kansje

 27. Ik doe mee

 28. Super kansje gewaagd

 29. Lijkt me leuk. Nu met vakantie in Nouvelle-Aquitaine en heb al enkele mooie vuurtorens gezien.

 30. interessant!

 31. Ik ding ook graag mee naar dit boek. Eens kijken of de vuurtoren die ik zelf bezocht aan het einde van de wereld (nabij Comodore Rivadavia in Argentinië) er ook tussen staat…

 32. Ik doe ook mee

 33. uiteraard doe ik graag mee 😉

 34. ik waag graag mijn kansje

 35. Vuurtorens zijn altijd een ommetje waard

 36. lighthouses a beakon in dark times

 37. Ik doe erg graag mee!

 38. Ook ik neem graag deel

 39. Reuzebenieuwd waar jullie ons heen sturen.

 40. Superveel interesse

 41. Dit boek zou ik wel graag winnen. Wij hebben prachtige herinneringen aan een vakantie waar we logeerden in de vuurtoren van Cabo Finistére. En de Cabo Sardāo is ook een lieveling van ons. Ik kruis mijn vingers.

 42. Superleuke actie, ik maak heel graag kans!

 43. Wat een geweldige actie! Ik doe graag mee! ❤️

 44. Ik loot graag mee, ik weet niet van waar het komt maar ik heb iets met vuurtorens. Vuurtorens zijn enkel gebouwd om te helpen en zijn altijd een lichtpuntje

 45. zou graag winnen

 46. Leuk boek om on de zomer eens door te nemen.

 47. Ik doe graag mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *